Månedsmagasinet på Costa del Sol
Norsk Forening Costa del Sol

Solveig Haakensen forlater Kysten

Solveig Haakensen trekker seg fra sitt verv som president i Norsk Forening for å flytte hjem til Norge.
Hun flyttet til Spania i 2002, etter å ha arbeidet 43 år i Telenor. Hun så fram til å få spasere i høyhælte sko på strandpromenaden, gå til frisør to ganger i uken og nippe til et glass vin i solen. I det hele tatt leve det gode liv.
Solveig meldte seg inn i Norsk Forening og snart overvar hun en bingoaften og så at her hadde hun noe å bidra med. Hun hadde arbeidet profesjonelt som bingoarrangør i Norge. Siden har Solveig trofast organisert tirsdagsbingoen i Norsk Forening. Alltid med fulle hus og store overskudd.
Og i norsk forenings boulegruppe har hun sittet som sekretær og kasserer i mange år.
Sin første julaften i Spania feiret hun i Norsk Forening. Siden har hun vært primus motor på arrangørsiden. Alltid er listene fulltegnet. Men det utrolige er at Solveig alltid greier å presse inn noen etternølere. – Ingen skal være alene på julaften! Så hjelper hun til med pynting og leder kvelden så den blir både hyggelig og høytidelig.
Også i forbindelse med de Internasjonale Dager i Fuengirola har Solveig engasjert seg. Hun har stått for informasjon, vært ansvarlig for bemanningen og vært en av drivkreftene i arbeidet med den norske standen.
Men den største jobben har hun kanskje hatt i Hjelpe- og støttegruppen. Alle kjenner Solveigs telefonnummer, og hun er tilgjengelig dag og natt.
Hun hjelper til hvis noen trenger lege eller sykepleier, tolk eller hjelp til å komme seg på et eller annet kontor. Er du syk og sengeliggende, kommer hun på visitt, handler inn og hjelper til med litt matstell.
Men den største oppgaven er kanskje å være der for den som bare trenger noen å snakke med. Ensomhet er nedbrytende, farlig og ikke sjelden. Det vet hun. Er det noen hun ikke har sett på en stund, engster hun seg og må sjekke at alt er i orden.
Solveig har sittet i styret i Norsk Forening i mange år. Under fem forskjellige presidenter. Til sist ble hun selv valgt til president. Den jobben har hun taklet godt. Hun har oversikt over alt som foregår, og er alltid tilstedeværende. Hun kjenner omtrent hvert eneste medlem ved navn.
I tillegg pusler og steller hun der hun ser noe ugjort. Hun tar seg av nye og gamle medlemmer, serverer en middag og tar med en skitten kopp når hun går.
Alle kjenner Solveig. Hun er der for oss alle. Men nå flytter hun altså hjem. I fjor møtte hun kjærligheten, og paret har kjøpt leilighet i Moss. Det blir vanskelig å fordøye for oss som blir igjen, men vi gleder oss på hennes vegne og ønsker henne og Finn all mulig lykke.
Det ble ikke mange spaserturer på høyhælte sko for Solveig, og sjelden fikk hun tid til å gå til frisøren. Livet har vært travelt, men det har vært rikt.
Det aner oss at Solveig er sliten nå, og det blir nok godt med roligere dager. Men HVIS det nå blir for kaldt og litt stusselig der hjemme, så skal hun vite at vi er her, og vi vil alltid ta i mot henne med åpne armer. Husk at det er ingen skam å snu!

På vegne av alle, Inger Jakhelln


Utflukter

Den Konglige Spanske Rideskolen
Vi minner om turen som går 17. febr.

Fuente de Piedra

Denne turen går 24. mars. Vi besøker sjøen med tusener flamingoer som kommer for å hekke på våren. Vi skal også besøke et eselgamlehjem. En fin opplevelse for den som er glad i dyr og opptatt av dyrevelferd.

Overnattingstur til Sevilla
Planlegges til i begynnelsen av mars.
Følg med på oppslagstavlen og på hjemmesiden.

Vi minner om at det er bindende påmelding til alle turer og at det skal betales depositum.

El Campanario
Fra nå av vil det bli mulighet for å kjøpe billetter til alle arrangementer i Sjømannskirken El Campanario i Norsk Forening. Det er en stor fordel for oss som bor på disse kanter og jevnlig besøker Foreningen.
 


Boulefest

Den 28. februar holdt boulegruppen i Norsk Forening sin årlige fest hos Regina. Gruppen har 75 medlemmer og 60 personer deltok, og da var det bare to som ikke var medlem. Arrangørene var meget godt fornøyde. Det var god mat og stor stemning som alltid hos Regina.
Medlemmene spiller tre ganger i uka, i all slags vær. I årenes løp er vi blitt godt kjent, og er nesten som en stor familie. Da måtte jo festen bli god.
 

Av Norsk Forening Costa del Sol

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.