Månedsmagasinet på Costa del Sol
El Campanario – Sjømannskirken Costa del Sol

El Campanario - Sjømannskirken Costa del Sol

 

Besøksadresse
Avenida del Cortijo 3, Sitio de Calahonda, Mijas Costa
Postadresse
Iglesia Noruega, Apt 258 La Cala, 29649 Mijas Costa
Telefoner
+34 952 939 800
+34 650 446 348 (beredskapstelefon ved akutte behov)
elcampanario@sjomannskirken.no
www.elcampanario.no

Åpen kirke
Tirsdag – søndag kl 11-17

Gudstjenester
Hver søndag kl 16 på El Campanario
Hverdagsmesse onsdager kl 16
Tidebønn hver dag kl 13 og 16.30

Kirkekafeen
Tirsdag-søndag 11-17
Salg av vafler, smørbrød, kaffe m.m.
Salg av varm lunsj hver dag fra kl 13.15
Lørdager grøt kl 13.15-16
Søndager grillbuffé kl 14 med påmelding

Familiefredag – hver fredag
Kl 16 – 21: Salg av taco til hele familien
Kl 16.30 – 18: ”Liv & Røre” 1.-4. klasse
Kl 17.15 – 18: Korøvelse EC Singers
Kl 18 – 20: ”Friends Downstairs” 5.-9. klasse
Kl 20 – 22: ”After Eight” 8.-10. klasse
Kontaktperson for klubbene er Eli Wengshoel, tlf 635 655 932
Boule
Hver onsdag og lørdag kl 13.15

Kirkeskyss
Det organiseres kirkeskyss til El Campanario hver søndag med avgang fra Solbank i Fuengirola kl. 13.45. Påmelding til Sigmund Røynås på tlf. 679 595 834. Ring også hvis du vil bli plukket opp et annet sted.

Konserter hver uke
I februar og mars er det konserter på Sjømannskirken hver uke. Med stor musikalske spennvidde står konsertopplevelsene i kø for de mange nordmenn som oppholder seg på Costa del Sol i denne tiden. Billetter får man kjøpt ved inngangen eller ved forhåndssalg i kirkens resepsjon, Norsk Forening (Fuengirola), Svenska Kyrkan (Fuengirola) og Centro Finlandia (Los Boliches). Her er oversikten!

Huskonserter onsdag 16. februar kl 18 og torsdag 31. mars kl 18.
Sjømannskirkens huskonserter er stedet hvor Solkystens egne artister opptrer. Dette er populære konserter med stor musikalsk variasjon. De som opptrer er alt fra rutinerte voksne artister til unge talenter som prøver seg for første gang. De unge “stjernene” får stor plass på disse konsertene, og faste deltagere er også kirkens kor EC Singers og et husorkester. Det sosiale er også viktig, og inkludert i billetten får alle en vaffel og drikke! Billetten koster €5.

Duo Saxe, onsdag 23. februar kl 18
Overskriften for denne konserten er “Tango møter barokk”. – Det tangoen og barokkmusikken har til felles er den frihet musikerne har til å improvisere og leke med musikken. I tillegg har både tango og barokkmusikk gått gjennom utviklingen fra å være dansemusikk til å bli lyttemusikk, sier duoen om konserten.
Duo Saxe består av fløytist Charlotte Udø Kjeldsberg og gitarist Runar Kjeldsberg. Charlotte har sin utdanning fra Musikkonservatoriet i Kristiansand, Strasbourg i Frankrike og Mons i Belgia. Runar er utdannet ved Musikkonservatoriet i Kristiansand, Orléans og Strasbourg i Frankrike og Maastricht i Nederland. Begge har mastergrad i musikk.
Billettene koster 15 euro.

Vera Henriksen, torsdag 3. mars kl 18
Med sin fyldige, mørke stemme og varme personlighet har Vera Henriksen truffet hjerteroten til mange. Nå er hun klar med CDen “Fra meg”, og den er inkludert i billettprisen på 15 euro! Se intervju med Vera annet sted i bladet.

Hot Club de Norvège, onsdag 9. mars kl 18 og torsdag 10. mars kl 18
Norges beste string-swing-band borger for to forrykende konserter i Sjømannskirken. Gå ikke glipp av dette særegne musikalske fyrverkeriet! Se fyldigere omtale og intervju annet sted i bladet. Billettene koster 25 euro.

Ivar Simastuen, onsdag 16. mars kl 18
Ivar Simastuen er politimannen som ble berømt som trubadur på 1970-tallet. Mange husker ham fra Ønskekonserten, ikke minst med landeplagen “Brunen”. Også hans innspilling av Arne Paasche Aasens “Din ungdom” ble meget populær. Simastuen har opptrådt flere ganger i TV, blant annet i Husker du og Da Capo. Velkommen til hyggelig gjenhør på Sjømannskirken! Billetten koster 15 euro.

Antti Sarpila Trio, onsdag 23. mars kl 18
Antti Sarpila er en internasjonalt kjent finsk jazzmusiker og regnes som en av verdens mest fremstående klarinettister i Benny Goodman-tradisjonen. Konsertprogrammet på Sjømannskirken er en hyllest til den amerikanske klarinettisten Benny Goodmans (1909-1986) trio. Med seg har Sarpila spanske Diego Suárez på piano og finske Pekka Sarras på trommer. Billetten koster 15 euro.

Fuengirola
Gudstjenester på norsk disse søndagene kl 11 i den svenske kirken:
27. februar, 13. mars, 27. mars, 10. april og 24. april (påskedag)

Hyggekvelder disse onsdagene kl 19:
2. mars og 30. mars

Alle andre onsdager kl 12:
Sangtreff med sjømannsprest Steinar Lindvig og kantor Trond Gilberg

Norsk betjening på den svenske kirken
De norske vinterassistentene Liv Marit og Hans Olav Røyksund er å treffe mandag-fredag kl 10.30-14 fram til 1. mai.
Iglesia Sueca, Avenida Clemente Diaz 4, Edificio Tres Coronas, tlf. 952 465 887.

Nerja
Gudstjeneste i Nerja søndagene 20. februar og 20. mars kl. 11. på Hostal San Miguel i Calle San Miguel.
 

Notiser

Nye tider
Kirkens åpningstider er flyttet en time fram til kl 11 – 17 (tirsdag – søndag). Den daglige ettermiddagsbønnen er flyttet til kl 16.30, mens hverdagsmessen på onsdager er flyttet til kl 16.

VM på ski
Verdensmesterskapet på ski arrangeres i Holmenkollen 23. februar – 6. mars. I kirkens åpningstid kan man følge norsk overføring av øvelsene. VM-stemningen får du på Sjømannskirken!

Kunstutstillinger i kafeen
Mange norske kunstnere har tilknytning til Costa del Sol. Kirkekafeen har en lang, tom vegg som står og venter på disse. Utover vinteren, våren og høsten vil det bli månedlige utstillinger, og første kunstner ut er Knut Kråkevik. Utstillingen åpnes ved lunsjen torsdag 24. februar.

Datakurs for nybegynnere
I samarbeid med Seniornett arrangeres det datakurs for nybegynnere på Sjømannskirken i perioden 15. – 24. februar. Kurset går over 18 timer med økter på 3 timer hver gang. Kurset koster kr 2.200 og inkluderer øvingsmaskiner og læremateriell. Nærmere opplysninger fås hos Alf Gunnar Whist, tlf 678 276 369.

Sørlandskveld
Bippen Simonsen og Solveig Lindvig inviterer til en aften med blant annet sørlandskomper og sørlandsviser torsdag 24. februar kl. 18. De forsikrer at man MÅ ikke være sørlending for å være med. Påmelding på telefon eller e-post til kirken.To minutter med sjømannspresten

Av Steinar Lindvig

Se hva jeg fant på Facebook!
I antikkens Hellas var Sokrates kjent for å sette kunnskap høyt. En dag traff en bekjent den store filosofen og sa:
– Vet du hva jeg nettopp hørte om din venn?
– Vent litt, svarte Sokrates. – Før du forteller meg noe, ønsker jeg at du lar det passere gjennom en liten test. Den kalles trippel filter test.
– Trippel filter?
– Det stemmer, fortsatte Sokrates. – Før du forteller meg noe om min venn, kan det være en god idé å ta et øyeblikk og filtrere det du skal si. Det er derfor jeg kaller det trippel filter test. Det første filteret er sannhet. Har du forsikret deg om at det du skal fortelle meg er sant?
– Nei, sa mannen, – faktisk har jeg bare hørt om det.
– Greit, sa Sokrates. – Så du vet egentlig ikke om det er sant eller ikke. La oss nå prøve det andre filteret, filteret om godhet. Er det du er i ferd med å fortelle meg om min venn noe bra?
– Nei, tvert imot …
– Så, fortsatte Sokrates, – du vil fortelle meg noe dårlig om ham, og du er ikke sikker på at det er sant. Du kan fremdeles bestå prøven, fordi det er ett filter igjen: Filteret om nytten. Er det du vil fortelle meg om min venn til noen nytte for meg?
– Nei egentlig ikke …??
– Vel, konkluderte Sokrates, – hvis det du vil fortelle meg hverken er sant eller godt eller enda til nyttig, hvorfor fortelle meg det i det hele tatt?

Av Sjømannskirken

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.