Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt år med stappfull skole

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

80 lærelystne elever, 21 forventningsfulle ansatte og lærere og drøyt 100 spente foreldre og foresatte møtte opp til høstens skolestart ved Den norske skolen Málaga.

– Vi skal lære masse og samtidig ha det gøy, for vi har den beste skolen, de beste elevene og de beste lærerne! Slik hilste skolens nytilsatte daglige leder Trond Are Gjone de frammøtte ved skolestarten mandag 27. august.
(Lite portrettbilde Gjone 1 inn her)
For andre år på rad er samtlige elevplasser ved skolen – totalt 80 – fylt opp, i tillegg til at det i hele vår har vært lange ventelister for å få begynne ved skolen.

Opprop og presentasjon
I tur og orden ble først nye og gamle lærere presentert for elever og foresatte. Til sammen er det i år tilsatt åtte nye lærere og assistenter ved skolen. Så bar det over på det tradisjonelle navneoppropet der alle elevene – omtrent halvparten av dem nye – fikk hilse på sine kontaktlærere.
Turen gikk deretter inn i klasserommene der elevene ble bedre kjent med sine lærere og klassekameratene og fikk mer informasjon og utdelt årets lærebøker, mens foreldre og foresatte fikk vite mer om skoledriften og praktisk informasjon rundt dagliglivet i Spania.

Spanskopplæring og integrering
– Vi har et mål om å bli bedre integrert i det spanske samfunnet. Derfor legger vi til rette for gratis spanskopplæring, også for alle foresatte og nye lærere ved skolen. Dette kommer som et tillegg til den spanskundervisningen alle elevene får, sa daglig leder Trond Are Gjone til de foresatte.
Tradisjonen tro vil skolen fortsatt satse på sport og idrett, bl.a. gjennom ulike aktiviteter for elevene flere dager i uka etter skoletid. Også for foreldrene vil de bli tilbud om volleyball på stranda hver onsdag mellom kl. 09:30 og 11:00, i tillegg til et ”svettis og friskis”-tilbud på den svenske skolen i Fuengirola hver mandag og onsdag mellom kl. 18 og 19.
Gjone pekte også på mulighetene for å trene gratis kickboksing og drive generell trening i skolens lokaler. Nærmere informasjon om alle tilbudene vil bli gitt på høstens første foreldremøte 12. september og ved oppslag på skolen.

IKT-satsing
I tillegg til integrering og sports- og idrettsaktiviteter, går satsingen på IKT og data
videre ved Den norske skolen Málaga. Fra og med dette skoleåret er det kjøpt inn iPad´en(Apples digitale lesebrett) til alle elever fra og med fjerde klasse og opp til 10. klasse). I tillegg vil en av de nytilsatte lærerne – Kim Slaatsveen – også ha ansvar for skolens digitale satsing, i tillegg til Petter Tryggestad.

4 på skolestarten

– Hele familien på et prøveår
Tor Fjeseth er nykomling på kysten og har med seg hele familien. Kona har tatt ett års permisjon fra jobben i Norge, han skal pendle til jobb i Nordsjøen og de tre barna skal alle gå på Den norske skolen dette året.
– Litt for å prøve Sydenlivet. I første omgang blir vi for ett år. Men om alle trives, vil vi vurdere å bli lenger, forteller Tor.
– Målet dette året er at alle familien har mer tid til hverandre. De siste årene har nemlig vært ganske hektiske, sier han: – Vi vil rett og slett ha litt pusterom!
Tor og familien valgte Solkysten fordi de ble anbefalt Den norske skolen Málaga. Nå er håpet at ungene finner seg vel til rette på skolen og at hele familien får mer tid til kos.

– Vil ha et mer sosialt liv
Lise-Mari Johansen er nytilsatt lærer og skal undervise i kunst- og håndverk og RLE-faget. I fjor hadde hun praksis ved skolen, nå er hun tilsatt.
– Jeg dro til Spania i 2006 for å lære spansk og har siden vært jevnlig på besøk. Nå har jeg gjort ferdig lærerutdanningen, har fått meg både jobb og samboer og satser på å bli en god stund:
– Det jeg liker best med Spania er at mulighetene for å ha et mer sosialt liv er så gode. Her er folk mye mer ute – året rundt, sier Lise-Mari.
Målet med undervisningen sier hun er at elevene skal bli skikkelig interessert i kunst- og håndverk og samtidig at hun skal gjøre RLE-faget(Religion, Livssyn og Etikk) levende for elevene.

– Bading, fotball og tennis
Jørgen Sjeggestad fra Oslo og Simen Haugen fra Larvik skal begge begynne i 8. klasse. Jørgen blir bare et halvt år, mens Simen skal bli ett skoleår.
De to klassekameratene har allerede vært på fotballkamp og sett kystens store sønner i Málaga CF i aksjon på fotballstadion La Rosaleda i Málaga.
Jørgen ønsker at tiden i Spania skal bli varm, at det blir mulig å bade så ofte han vil og at han får spilt masse fotball og syklet.
Simen spiller ikke selv fotball. For ham er det tennis som gjelder, og med et godt tennisanlegg rett over gata for skolen burde ikke det by på særlige problemer.


 

 

 

 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet