Månedsmagasinet på Costa del Sol

 

Forsikre kjæledyret ditt!

Av Susanne Kamu, Skandinavisk Smådyrsklinik
Autorisert dyrlege, D.V.M contact@petvetkamu.com
www.petvetkamu.com Tlf.: 952 667 333

Også små dyr kan bli syke og skadde, og det kan bli dyrt å besøke vetrinæren. En god forsikring som omfatter veterinærhjelp erstatter kostnader til undersøkelse, behandling og pleie om dyret blir sykt eller skadet. Å eie et dyr innebærer alltid å være ansvarlig for visse kostnader slik som til mat, vaksinasjoner og annen forebyggende helsepleie. Dette vet dyreeiere vanligvis om og er villige til å akseptere. Hva vi kanskje ikke alltid tenker på er hva som kan skje om våre kjæledyr rammes av et ulykkestilfelle eller en sykdom. Mitt råd er alltid – om du ikke har god nok økonomi til blindt å betale ut 2.000 € i et slikt tilfelle – å tegne en forsikring for din gode venn!
Noe mange faktiskt ikke vet, er at det også i Norge finnes svært mange gode forsikringer som man kan tegne for sine kjæledyr. Det spanske veterinærforbundet har gjort en studie angående forsikring av kjæledyr – og utfra dette anbefalt visse forsikringer.

Her får du min oversikt over hvilke betingelser en god forsikring må oppfylle:

Ansvarsforsikring
Dette innebærer en forsikring mot skader hunden eller katten kan forårsake overfor en tredjepart, både mennesker, andre dyr og eiendom. Dette innebærer også et sivilrettslig ansvar som eventuellt dyreeieren kan bli skyldig å erstatte overfor tredjepart. Den maksimale erstatningen pleier å variere, avhengig av forsikringen, på mellom 180.000 og 300.000 €. De fleste hundeforsikringer inneholder denne ansvarsforsikringen. Forsikringen må også gjelde om dyret har rømt hjemmefra og forårsaket skader som trafikkulykker.

Ulykkestilfeller
Ved ulykkestilfeller dekker en forsikring – avhengig av forsikringsselskap – 800 – 1000 € for veterinærkostnader, som sykehusopphold, kirurgi, analyser og medisinutgifter. Vanligvis krever ikke en ulykkesforsikrintellekt egenandel. Karensperioden er mellom 1- 7 dager fra du tegner forsikringen.

Sykdommer

Vanligvisn er karenstiden for sykdommer 60 – 90 dager, maks. forsikringssum 900 – 1500 € / forsikringstilfelle og en egenandel på 15 %. av kostnadene. Må dyret avlives på grunn av sykdom, dekker forsikringen opp till 100 € av kremeringskostnader.

Hva dekker forsikringen vanligvis ikke?
Like viktig som å vite hva en vanlig forsikring dekker, er å vite hva den ikke dekker! Vanligvis dekker ingen forsikring skader som avhenger av at eieren har mishandlet kjæledyret – for eksempel varmeslag på grunn av at dyret har blitt sittende fast i en varm bil altfor lenge, hunder som har deltatt i ekstremsport – som kamp og jakt, nedarvede og medfødte defekter, det vil si genetiske skaer, estetiskkirurgiske inngrep som kupering av ører eller svans, kostnader ved keisersnitt hos spesielt utsatte raser som Bulldog eller Mops, kostnader knyttet til tidligere skader eller sykdommer som dyret har hatt før forsikringen ble regnet, kostnader ved vaksinasjoner og munnhygiene, sykdommer som kunne vært forebygget ved å la hunden bli vaksinert, f.eks. mot visse parasitter – og virussykdommer eller om en person som ikke er medlem i det spanske veterinærforbundet har behandlet dyret. Hvordan tegner man en forsikring?
For å kunne tegne en forsikring bør dyret være utstyrt med en mikrochip og identifisert og registrert i det spanske offisiella registeret. Det bør være minst tre måneder og høyst 10 år gammelt. Vaksinasjene bør være oppdaterte.

Hvor mye koster det å forsikre kjæledyret?
Vanligvis koster en forsikring mellom 180 – 350 € / år. For ytterligere informasjon bør du snakke med din nærmeste veterinær.

It is always wise to look ahead, but difficult to look further than you can see.

 

 


DULCIE

 

Dette er Dulcie. Hun ble reddet og brakt til FAMA for adopsjon. Hun er en svært høflig jente med en fatastisk karakter.

Hun elsker å leke med alle hundene på FAMA, men selv om hun blir tatt godt vare på ved FAMA, lengter hun etter et kjærlig hjem og en egen familie.
Hun vil bli et flott kjæledyr for hele familien?

Dersom du ønsker å treffe Dulcie personlig og finne ut mer om henne, ta kontakt med Pat på tlf.: 620 354 885 eller besøk hjemmesiden på www.f-a-m-a.net

 

FAMA’s policy er å aldri si nei til en frisk hund. Hos oss har de et hjem for livet inntil de blir adoptert.

Av Susanne Kamu, Skandinavisk Smådjursklinik

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.