Månedsmagasinet på Costa del Sol
Skitur i 3.000 meters høyde

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

25 elever og fire lærere var med da Den norske skolen arrangerte årets skidag. Etter uker med regn langs Costa del Sol, lå Sierra Nevada badet i sol! – Kjempegøy, jublet elevene.
Skoleturene til Sierra Nevada, en to timers kjøretur unna skolen i Benalmádena, er populært blant de norske elevene. Årets tur ble arrangert helt i begynnelsen av mars, og elever fra 7. til 10. klasse kunne delta.
– Jeg har aldri stått på slalåm før, så dette var utrolig morsomt, sier Iñaki Johannessen Ryssevik fra Bergen. Han ble bitt av basillen og brukte skidagen til å øve svingeteknikk:
– Dette skal jeg helt sikkert fortsette med når jeg reiser tilbake til Norge, sier Iñaki. Han er tydelig begeistret over å debutere som alpinist på det flotte skianlegget ved Granada og gleder seg til å skryte overfor vennene i Norge om at han har stått på ski i over 3.000 meters høyde.
Utgangspunktet for skidagen var den lille fjellandsbyen Pradollano på 2.100 meters høyde. Herfra tok elevene telecabina´ene opp til Borreguiles, nesten 600 meter høyere opp i fjellet. Herfra finnes det heiser som går ut i nær sagt alle retninger.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet