Månedsmagasinet på Costa del Sol
Skitur i 3.000 meters høyde

25 elever og fire lærere var med da Den norske skolen arrangerte årets skidag. Etter uker med regn langs Costa del Sol, lå Sierra Nevada badet i sol! – Kjempegøy, jublet elevene.
Skoleturene til Sierra Nevada, en to timers kjøretur unna skolen i Benalmádena, er populært blant de norske elevene. Årets tur ble arrangert helt i begynnelsen av mars, og elever fra 7. til 10. klasse kunne delta.
– Jeg har aldri stått på slalåm før, så dette var utrolig morsomt, sier Iñaki Johannessen Ryssevik fra Bergen. Han ble bitt av basillen og brukte skidagen til å øve svingeteknikk:
– Dette skal jeg helt sikkert fortsette med når jeg reiser tilbake til Norge, sier Iñaki. Han er tydelig begeistret over å debutere som alpinist på det flotte skianlegget ved Granada og gleder seg til å skryte overfor vennene i Norge om at han har stått på ski i over 3.000 meters høyde.
Utgangspunktet for skidagen var den lille fjellandsbyen Pradollano på 2.100 meters høyde. Herfra tok elevene telecabina´ene opp til Borreguiles, nesten 600 meter høyere opp i fjellet. Herfra finnes det heiser som går ut i nær sagt alle retninger.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.