Månedsmagasinet på Costa del Sol

Kirkebussen
Kirkebussen går til El Campanario hver søndag.
Avgang:
Sjømannskirken i Fuengirola (ved Solbank) kl. 14.00
Elviria del Sol v/Servicekontoret 15.00
La Cala v/BP-stasjonen kl. 15.10
La Cala v/apoteket kl. 15.10
Las Maravillas (Torrenueva) kl. 15.20
Dersom det blir gitt beskjed på telefon 679 595 834 kjøres også fra andre steder i rimelig nærhet.
Kjøring til andre arrangement: Følg med på oppslag i kirken i Fuengirola. Kjøring i julen vil bli kunngjort i nr. 12/09

El Campanario, Sjømannskirken på Costa del Sol
Åpent tirsdag til søndag kl. 12.00 – 18.00. Mandager stengt.
Tidebønner hver dag kl. 13.00 og 17.00.
Tirsdag kl. 17.30 Barneklubben ”Liv og Røre” for 6 til 9-åringer.
Onsdag kl. 17.00 Hverdagsmesse.
Onsdag kl. 17.30 ”Onsdagskveld på kjærka” med servering, quiz og allsang (enkelte onsdager)
Fredag kl. 18.00 – 20.00 ”Friends Downstairs”. Klubb for 10 til 13-åringer,
Fredag kl. 20.00 – 22.00 ”After Eight”. Ungdomsklubb fra 14 år +
Hver søndag kl. 16.00 Messe og kirkekaffe.
Åpningstider i jule- og nyttårshelgen, kunngjøres i nr. 12/09

Veibeskrivelse:
Fra Fuengirola og Marbella kommer du med buss 220. (Ca. 15 minutter)
Fra Fuengirola: Gå av på busstopp ”Sitio de Calahonda”. Gå opp trappen, følg venstre fortau 17 – 20 minutter å gå. Da står det El Campanario på hotellveggen. Følg blått skilt på trafikkøya til høyre. Da er det ca. 100 meter til kirken på venstre hånd.
Fra Marbella: Gå av på ”Sitio de Calahonda”. Gå gangveien over motorveien – følg videre beskrivelse som fra Fuengirola.

Kirkekafeen:
Lunsjtilbud hver dag. Lørdagsgrøt. Søndag serveres grilltallerken til 12 € fra kl. 14.00-15.30 Påmelding på telefon 952 939 800 innen lørdag.

Program for Sjømannskirken:
Søndag 15.nov. Kl.14.00:Lunsjgrill. Kl.16.00: Gudstjeneste.
Onsdag 18. nov. Kl. 17.30: Onsdagskveld på Kjærka med mat, quiz og allsang
Lørdag 21.nov. Kl.12.00: JULEBASAR!
Søndag 22.nov. Kl.14.00:Lunsjgrill. Kl.16.00: Gudstjeneste.
Søndag 22. nov. kl. 18.00: Rett fra London Jazz Festival: Konsert med Karin Krog og John Surman Konsertkafe fra kl. 17.00. bill. 25€
Søndag 29.nov. Kl.14.00:Lunsjgrill. Kl.16.00: Lysmesse i samarbeid med Den norske Skolen.

Desember:
Søndag 6.des. kl.14.00: Lunsjgrill. Kl.16.00: Adventgudstjeneste.
Onsdag 9. des. kl. 18.00. The International Music Society gleder oss med et program med engelske julesanger. Bill. 10€
Søndag 13.des. Kl.14.00:Lunsjgrill. Kl.16.00: Adventgudstjeneste.
Onsdag 16.des. kl.17.30: VI SYNGER JULEN INN!
Søndag 20.des. Kl.14.00: Lunsjgrill. Kl.16.00: Adventgudstjeneste.
Torsdag 24.des. JULAFTEN kl.14.00 og kl.16.00: Julaftengudstjenester.
Fredag 25.des. kl.16.00: Høytidsgudstjeneste.
Søndag 27.des. kl.16.00: Juletrefest for små og store
Torsdag 31.des. Nyttårsaften: kl 20.00: middag med nyttårsfeiring.
kl.23.00: Midnattsmesse.

Fuengirola:
Søndag 15.nov. Kl.11.00: Gudstjeneste. Kirkekaffe.
Søndag 29.nov. Kl.11.00: Gudstjeneste. Kirkekaffe.
Onsdag 2.des. kl.19.00: FEST PÅ KJERKA
Søndag 6.des. kl.11.00: Gudstjeneste. Kirkekaffe.
Torsdag 24.des. Julaften Kl.12.00:Julegudstjeneste.

Nerja:
Søndag 22. nov. Kl.11.00 Gudstjeneste og kirkekaffe på Hostal San Miguel

Portugal:
Lørdag 21. nov. kl. 12. i Algarve, Santa Barbara da Nexe. Gudstjeneste og kirkekaffe.
Søndag 22. nov. kl. 15. i St. Pauls, Estoril, Lisboa. Gudstjeneste og kirkekaffe.

Marokko:
Rabat/Casa Blanca: Søndag 20. des. Julegudstjeneste

Julebasaren
Årets julebasar går av stabelen lørdag 21.11. kl. 12.00. Det store gevinstbordet står allerede utstilt på El Campanario og loddsalget går for fullt. Velkommen til en hyggelig basardag. Møte venner og bekjente til noe å bite i. Det er mye som frister. Delta på det populære åresalget hvor du kan vinne mye fint, blant annet grytekluter. Hovedtrekningen blir en gang tidlig på ettermiddagen.

Kokebok
Sjømannskirken på Costa del Sol kokebok. Ideen til boken kommer fra Solveig Smith. Hun har vært med på et tilsvarende prosjekt tidligere i Nordberg kirke i Oslo. Inntekten av boken vil gi et bidrag til innkjøp av ny kirkeklokke på El Campanario. Klangen i den klokken vi har i dag er sprø og klangen er dårlig. Kirkeklokken er sentral i mye av kirkens arbeid. Ved alle vielser, gudstjenester og andre kirkelige handlinger kaller den oss til samling.

I løpet av de siste månedene er det samlet inn mange lekre oppskrifter som baner veien for mange gode smaksopplevelser. Oppskriftene kommer fra gjester som besøker oss eller som bor langs kysten. Boken planlegges ferdig til julebasaren 21.11. Den vil være til salgs for 15€ på El Campanario og på den svenske kirken i Fuengirola. I boken finner vi både spanske og norske oppskrifte. Det er blitt en kombinert koke- og billedbok fra El Campanario og egner seg godt som en liten julegave. Boken utgis som hefte i A5-format og koster 15€. Lanseringen av boka er planlagt til julebasaren 21.11. Har du lyst på et eksemplar kan du kjøpe et på den svenske kirken i Fuengirola og på El Campanario.

Karin Krog og John Surman
Rett fra London Jazz Festival til El Campanario! Helt siden midten 60-tallet har den nå 64 år gamle John Surman vært blant Europas ledende jazzmusikanter. når han spiller med Karin Krog – en av Norges fremste jazzsangere med stor internasjonal anseelse – må det bli bra! Programmet inkluderer julesanger, norske folketoner og sanger fra de britiske øyer. Billetter €25 på El Campanario, den svenske kirken i Fuengirola og ved inngangen, hvis det er billetter igjen.

Kantor ansatt
Til nyttår får Sjømannskirken ansatt kantor. Kirken og menigheten trenger sårt en profesjonell kirkemusiker. Vi har et nytt flygel på plass på El Campanario. Orgelet er også meget bra. Vi har store forventninger til at sang- og musikklivet skal blomstre her etter nyttår. Hvem er det som er ansatt? Trond Gilberg! Han har de siste årene vært organist ved Sjømannskirken i San Fransisco. Visumet hans går ut til nyttår. Trond vil gjerne fortsette i Sjømannskirken. Stillingen her skulle passe godt for hans kompetanse.

Konsert og golfturnering
6. februar 2010 er det igjen duket for kirkegolfturnering på La Cala Golf Resort. Den sjette i rekke. Flere har allerede meldt seg på. Turnering vil bli spilt på Campo Europa, for herrer og Campo America for damer. Påmelding ved henvendelse Sjømannskirken så snart som mulig. Arrangementkomiteen består av Britt Jeppson, Tove Mykland Omvik og Arne Lie
Fredag 5.2. blir det arrangert en konsert på Sjømannskirken. Dessverre, av økonomiske grunner, blir det ikke konsert med Per Borthens Swing Department Limited, som annonsert tidligere. Til gjengjeld kommer Helge Kleppe med sin gruppe. Søndag 7. blir "golf-grill" og "golf-messe". Det er mulig å bestille rom på Sjømannskirkens gjestehus under turneringen, så langt det er ledig. 

To minutter med sjømannspresten
Den svenske dikteren Thomas Tranströmer sammenlikner et menneske med en katedral. Han går i katedralen og ser hvordan hvelv åpner bakom hvelv uendelig. Du blir aldri ferdig med å være menneske. En annen svensk forfatter har skrevet en bok som heter den ”Outgrunnliga människan”. Det er når et menneske mener å ha fått svar på alt i livet at det virkelig er ferdig.

Akkurat som solen står opp hver dag og gir deg nye muligheter, gir hver ny dag deg en mulighet til å bli enda bedre kjent med livet. Det gjelder ikke å stivne i vaner og rutiner som gjør livet ensformig og kjedelig.

Det ordet jeg vil dere med dere denne gang er dette: Katedralen som skulle romme dine drømmer er fylt fra gulv til tak av alt du slår deg til ro med i stedet. Livet går i faser. Vi forandrer oss. Det lille barnet er uavbrutt nysgjerrig og lærer mange ganger fortere enn eldre mennesker. Etter hvert slår vi oss kanskje mer til ro og trenger ikke så mange nye impulser. Likevel, gjennom hele livet har vi drømmer. Drømmer om mål vi vil nå, eller ikke kommer til å nå. Drømmer for mennesker vi er glad i og som vi ønsker alt godt. Det er godt å drømme om sitt eget liv og om andres liv. Disse drømmene er drivkrefter som gjør at vi ønsker å leve videre.

Mange mennesker har for vane å be for seg selv, barn, barnebarn, helse og samfunn. Disse menneskene er opptatt av å holde drømmene levende. Mennesker som ber har nemlig ikke slått seg til ro. De ønsker og drømmer for seg og sine. De legger ønsker og drømmer fram for Gud. Av og til forteller de at det ble slik som de hadde bedt. Ikke fordi Vårherre kan trylle, men fordi de aldri ga opp å holde drømmen levende og ikke slo seg til ro med vanetenkning.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.