Månedsmagasinet på Costa del Sol
Av Michael Jepsen. Foto: Alex Heimken m.fl.

EM avvikles i Norge fra 17.-27. januar. Hjemmelaget kan forvente stor oppbacking, mens Spania igjen er blant favorittene.

Vintertid er håndballtid, og knapt har begeistringen lagt seg i Norge over kvinnenes VM-sølvmedaljer, før det nå gjelder herrene. Den neste halvannen uken står i håndballens tegn når Norge er vært for herrenes EM.
Norges første kamp er mot Danmark. Det blir en dyst mellom de to lagkameratene fra Portland San Antonio, angrepsspesialisten Kristian Kjelling mot forsvarsspesialisten Lars Jørgensen. Deretter er det kamp mot det alltid sterke russiske laget som nå stiller med et nytt, ungt lag. Det er likevel fortsatt par gamle kjenninger blant det russiske mannskapet. Det gjelder ikke minst den rutinerte Edouard Koksharov, som er russernes største profil.
Etter hviledagen avslutter Norge sine innledende runder mot gruppens svakeste lag, Montenegro.

Spania
Spania er i pulje med Tyskland, Hviterussland og Ungarn. Spanias største problem er at laget må unnvære den skadede spansk-cubanske strekspilleren Rolando Uríos. I hans fravær er de bærende krefter venstrebacken Iker Romero, de to Entrerrios-brødrene og spillefordeleren Chema Rodríguez, samt de erfarne målvaktene José Javier Hombrados og David Barrufet.
Juan Carlos Pastor står fortsatt i spissen for det spanske mannskapet. Han har valgt å se bort fra veteranen Mateo Garralda, noe som i stedet har gitt plass til Håvard Tvedtens lagkamerat i Naturhouse La Rioja, Ion Belastegui, på plassen som høyre back.
Det var heller ikke plass til forsvarsspesialisten Antonio Juancho Pérez som til daglig spiller med Kristian Kjelling i Portland San Antonio. Til gjengjeld har landslagstreneren tatt ut en annen av Kjellings klubbkamerater, den unge playmakeren Carlos Ruesga som har hatt en glimrende sesong.
I forsvaret blir det Valladolids Asier Antonio som skal holde troppene sammen.

Indledende runde:
17. januar kl. 19.15
Norge – Danmark

18. januar kl. 18.15
Norge – Rusland

20. januar kl. 19.15
Norge – Montenegro

Spillesteder:
Drammen
Stavanger
Bergen
Trondheim
Lillehammer

Spanien:
Målvakter: José Javier Hombrados (Ciudad Real) og David Barrufet (Barcelona).
Venstre kant: David Davis (Ciudad Real) og Juanín García (Barcelona).
Venstre back: Alberto Entrerríos (Ciudad Real) og Iker Romero (Barcelona).
Senter: Raúl Entrerríos (Valladolid), Chema Rodríguez (Ciudad Real) og Carlos Ruesga (Portland San Antonio).
Høyre back: Ion Belastegui (Naturhouse La Rioja) og Mariano Ortega (CAI Aragón).
Høyre kant: Albert Rocas (Barcelona) og Víctor Tomás (Barcelona).
Streg: Rubén Garabaya (Barcelona), Julen Aguinagalde (Ademar León) og Asier Antonio (Valladolid). 1546__MainPicture__smLvdrzILLMBIXgIxeIYg.jpg

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.