Månedsmagasinet på Costa del Sol
El Campanario – Sjømannskirken Costa del Sol – September 2016

El Campanario - Sjømannskirken Costa del Sol - September 2016

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

El Campanario
Sjømannskirken Costa del Sol.

Besøksadresse
Avenida del Cortijo 3, Sitio de Calahonda, Mijas Costa.
Postadresse
Iglesia Noruega, Apt 3025, Calahonda, 29649 Mijas Costa
Telefoner
+34 952 939 800
+34 650 446 348 (beredskapstelefon ved akutte behov)
elcampanario@sjomannskirken.no

Åpen kirke
Tirsdag – lørdag kl. 10 – 16.15
Søndag 10 – 18
Mulighet for omvisninger.
Fast omvising lørdag kl 12.00

Gudstjenester
Hver søndag kl. 16.00 på El Campanario

Kirkekafeen
Tirsdag-søndag 10-16
Salg av vafler, kaffe m.m.
Salg av lunsj hver dag fra kl. 13.15
Lørdager grøt kl. 13.15-15
Søndager grillbuffé kl. 13.30 Husk påmelding ( før lørdag kl 16.00)
34 952 939 800
elcampanario@sjomannskirken.no

Ung fredag – hver fredag.

Klubber for barn og unge . Første klubb i vår 5.februar.
Kl. 16 – 20: Salg av taco til hele familien
Kl. 17 – 19: ”Liv & Røre” fra 1. klasse
Kl. 19 – 20.30: ”Friends Downstairs” fra 5. klasse
Kl. 20.30 – 22.30: ”After Eight” fra 8. klasse
Kontaktperson for klubbene er Ruth Ingeborg Sveinsdotter, tlf. 659 009 362

Småbarnstreff
Tirsdager kl. 10 – 13.
Sangstund i kirken, lek og fellesskap

Kvinneforening (september – mai)
Selofhads Døtre, torsdager kl. 11.00

Hagegruppe (september – mai)
Tirsdager og torsdager kl. 10

Boule (september – mai)
Hver onsdag og lørdag kl 13.30

Internett
Hjemmeside: www.sjomannskirken.no/costadelsol
Facebook: Sjømannskirken på Costa del Sol, Ung på Solkysten

Hvordan finne oss.
Det er ikke alltid så lett å finne fram i Spania, selv om en har GPS kan en komme på villspor. Sjømannskirken ligger mellom Fuengirola og Marbella , og om du kommer med bil på Kystveien ( A-7 /N-340) skal du ta av ved avkjørsel til Calahonda / AP-7 (Det er flere avkjørsler til Calahonda, men denne har et blått skilt). Kjører du betalmotorveien ( AP-7) er det bare en avkjørsel til Calahonda- og da er det lurt å kjøre ned til den store rundkjøringen nede ved kystveien-
og her er et lite kart som kan hjelpe deg:

Kunstutstillinger i kafeen.
1/9– 28/9 : Astrid Frida Zehetner( åpning 1/9 kl 12.00)
29/9 – 26/10 Anne Høyvik (billedvev –åpning 29/9 kl.12.00

Nytt fra Sjømannskirken lokalt.
Sommeren på El Campanario.
Nok en flott sommer er over med avvikling av ferie for de ansatte. Vi er utrolig takknemlige til sommervikarene som har jobbet både ved gjestehuset og ved kirken slik at vi har kunnet tatt i mot alle de som har giftet seg hos oss i mai og juni.

Avskjeder og velkomster på El Campanario

Sin siste gudstjeneste hadde Trond Gilberg søndag 28. September. Som seg hør og bør ved en slik anledning deltok kirkens eget kor Las Campanitas sammen med Vivace fra Inderøy.
Tronds store bidrag på det musikalske og det kulturelle området her på Solkysten vil bli husket lenge og vi er mange som kommer til å savne han.

På gudstjenesten søndag 4. September ble 3 nye medarbeidere innsatt til tjeneste hos oss. Vår nye diakon er Solveig Brattgjerd som vil ha som hovedoppgave å bl.a. å ta vare på kirkens omsorgstjeneste begynte hos oss sammen med sin mann Jan Brattgjerd i månedsskiftet juli / august. Jan er tilsatt som diakonal medarbeider og vil være vaktmester på El Campanario. Vår 3 nye medarbeider er Tore Ørjasæter. Han har arbeidet 3 år i sjømannskirken på Gran Canaria og vil nå først og fremst arbeide med barn- og unge på Solkysten.

Ulf Krupka vikarierer som Kantor nå i høst. Ulf vil ha ansvar for bl.a. Las Campanitas sammen med flere ved kirken. Vi ser fram til å samarbeide med deg Ulf og er takknemlig for at du har sagt ja til å være her denne høsten
Reidulf Krossli Ljøkjell

Konserter: ( se også egen annonse)

Torsdag 29. september kl. 19.00
Jazzt like this m/ Helge Kleppe
Billetter €15
Konsertkafé fra kl. 18.00
Tradisjonen tro innleder Helge Kleppes internasjonale band Jazzt Like This konsertsesongen på kirken. Gruppen består av musikere fra Norge, Wales, Tyskland, Spania og Argentina, men alle er bosatt på Costa del Sol. De spiller fengende musikk som spenner fra jazz og funk via brasilianske rytmer til «smooth jazz» og ballader.
Bandet ledes av bergenseren og gitaristen Helge Kleppe, som skriver alle låtene i samarbeid med vokalist Paulinda Knight.
Torsdag 6. oktober kl. 19.00
Han Innante/Torolf Nordbø
Humor-show og visekonsert
Billetter €20,-
Konsertkafé fra kl. 18.00
Han Innante spiller gitar og munnspill og er klar med et nytt humorshow med folkelig, verbal humor, parodier og sanger som passer for folk i alle aldre og fra hele landet. Han har hatt showene sine over hele Norge, med blant annet fire revyer som er sett av over 90 000 mennesker. Han har også gitt ut 5 CDer og 4 DVDer, de fleste i samarbeid med NRK. Torolf Nordbø (mannen bak Han Innante) er også kjent som country/roots/vise- artist fra en rekke innspillinger, radio- og TV-program. Denne kvelden får du to show til prisen av ett – både humorshow og konsert!

Torsdag 13. oktober kl. 19.00
Røshnes Jazz Band
Billetter €25,-
Konsertkafé fra kl. 18.00
Røshnes Jazz Band ble etablert 1979 i Sandefjord, og regnes som et av de beste i landet. Bandet har den tradisjonelle New Orleans musikken og rytmikken som utgangspunkt, men krydrer sitt repertoar med nyere komposisjoner og stilarter; revival, blues, gospel & spirituals, brassband og standards fra jazzens vugge. Uansett stil viser orkesteret en genuin spilleglede og improvisasjonskunst.
Bandet består av Knut Rømo (klarinett/saxofoner), Geir Ellefsen (trompet/vokal), Jørn Johannessen (trombone), Hans Magne Enge Hansen (tuba), Knut Stenersen (trommer/vokal), Johnnie Harper (banjo/gitar).
Konserten arrangeres i samarbeid med Rumbo Music/Britt Jeppsson.

Torsdag 20. oktober kl. 19.00
Magnolia Jazzband
Billetter €25,-
Konsertkafé fra kl. 18.00
Magnolia Jazzband ble startet i 1972 av trombonisten Gunnar Gotaas. Magnolia har blitt karakterisert som et av de mest «rotekte» norske jazzband, som forsøker å spille den genuine, innfødte New Orleans-jazzen, som har blues og gospel som utgangspunkt. Den dag i dag finner man et musikalsk og kulturelt mangfold i New Orleans, og Magnolia Jazzband er en verdig representant for dagens spillestil hjemme på berget. Musikerne i MJB har gjort pilegrimsferder til New Orleans siden 1977, og flere av platene de har utgitt er spilt inn nettopp der.
Bandet består av Gunnar Gotaas (trombone), Georg Reiss (klarinett), Anders Bjørnstad (trompet), Håkon Gjesvik (piano), Torstein Ellingsen (trommer), Børre Frydenlund (banjo og vokal) og Sebastian Haugen-Markussen (bass).

Torsdag 27. oktober
Maria Arredondo og Torstein Sødal
Billetter €25,-
Konsertkafé fra kl. 18.00
Det er gått 15 år siden Maria Sødal Arredondo slo igjennom og over natten ble en av Norges mest kjente artister. Med mange hit-er på samvittigheten, kritikerrost for sin hovedrolle i «Sound of music» i Oslo og utallige opptredener i inn- og utland har hun de siste årene samarbeidet mye med sin ferske ektemann, tenoren og artisten Torstein Sødal. Sødal samarbeidet i mange år med Hanne Krogh på hennes julekonserter, før han ble en del av julekvartetten «Stille natt, hellige natt». Med en 2. plass i Melodi Grand Prix og tre plateutgivelser senere regnes han som en av landets absolutt beste mannlige sangere.

2 minutter med sjømannspresten.
Hva er diakoni?
Alt for ofte er vi mennesker bedre med ord som formes med munnen enn vi er med ord formet av handlingene våre. Det er det vi gjør som blir lagt merke til mere enn det vi sier. Kirkens visjon for diakonien er: “Guds kjærlighet til alle mennesker og alt det skapte, virkeliggjort gjennom liv og tjeneste.”
Et lite dikt sier litt om hva diakoni er:
Må Gud velsigne deg med uro for lettvinte svar, halve sannheter, overfladiske relasjoner, så du kan leve med et rent hjerte. Må Gud velsigne deg med vrede over urettferdighet, undertrykkelse og utnyttelse av mennesker, så du kan arbeide for rettferd, likhet og fred. Må Gud velsigne deg med tårer for dem som lider, så du kan rekke ut din hånd for å trøste dem og vende deres smerte til glede. Og må Gud velsigne deg med den dristige tanke at du er med på å gjøre en forskjell i verden, så du kan gjøre det som andre mener er umulig. (Forfatter ukjent. Sendt til Kirkenes Verdensråd fra Indonesia etter tsunamien 2004. Oversatt av Estrid Hesselund)
Med disse tankene vil jeg ønske alle en god høst her på solkysten.
Reidulf Krossli Ljøkjell

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet