Månedsmagasinet på Costa del Sol
La Gruta de Maravillas: En av Huelvas vakre dryppsteinshuler

La Gruta de Maravillas: En av Huelvas vakre dryppsteinshuler

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
DSC01950

 

Plassert mellom Huelva og Sevilla ligger den lille landsbyen Aracena. Et sted som byr på flere historisk turistskatter, bl.a. La Gruta de Maravilla (vidunder-grotten) som ble oppdaget i 1890. Det er en dryppsteinshule som inneholder krystallklare sjøer og dryppstein som henger som ned fra taket i grotten som forstørrede istapper, og ligger temperaturene året rundt på mellom 16-19 grader. 

Aracena består av trange brosteinsgater og lave, hvite hus med fargestrålende blomster i potteplanter, og det hviler en underlig og historisk atmosfære over byen, som om de moderne tidene fortsatt ikke har kommet hit. Den underjordiske vidunder-grotten passer da også perfekt inn i byens sjarmerende stemning og som noe helt spesielt ligger inngangen til den underjordiske verden plassert helt sentralt i byen. Det var Spanias første underjordiske turistattraksjon og ble tilgjengelig for offentligheten i 1914. Grottens unike scenerom har også vakt oppmerksomhet i utlandet, og derfor har mange scener til flere verdenskjente spillefilmer blitt spilt inn på stedet, bl.a. Reisen til jordens indre(1926) og Tarzan i kong Salomons miner(1974).

For å komme inn til grottens indre der en stor speilkar ferskvannssjø finnes, går veien først gjennom fuktige ganger der man ved nærmere ettersyn kan se bittesmå hvite silkeaktige edderkopper kravle på tråde av tynt spinn gjemt vekk i små hull. Kjempestor og kremfarget dryppstein henger ned fra taket som istapper, og stillheten brytes bare av lyden av vanndråper som splintres mot bakken. La Gruta de Maravilla består av et vell av snirklede og fuktige ganger og har en dybde på 2.130 meter og en fuktighet mellom 90-98 prosent. Innen fra grottens sentrum fører en lang trappe opp mot et øvre nivå, og et besøk varer drøyt 45 minutter med tilhørende guide. Grotten er et særsyn, og prisen på 8,5 euro er den vell verdt, men det er dessverre ikke tillatt å ta bilder inne i grotten, mest på grunn av sikkerhetsforanstaltninger for de besøkende, men også grunnet den biodiversitet som lever i grotten.

Inngangen til vidunder-hulen er det også verdt å bruke tid på. Den er tegnet av den spanske arkitekten Aníbal González som også står bak utformingen av den vakre Plaza de España i Sevilla. La Gruta de Maravillas er en underjordisk perle som helt klart er kjøreturen verdt. Dessuten kan det anbefales å bruke tid i Aracena som også inneholder borgruiner på toppen av et fjell, et gammelt arabisk bosted, et skinkemuseum og mange hyggelige restauranter og caféer.

For mer informasjon, følg denne linken: http://www.aracena.es/index.php/component/content/?view=featured&Itemid=105

Av Foto og tekst av Christine Petersen, christine@norrbom.com

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet