Månedsmagasinet på Costa del Sol

Begynner dagene på stranden å føles litt lange? Kanskje du har blitt brent og vil komme deg unna solen en stund? Costa del Sol er fylt med attraksjoner og aktiviteter. Hva med elegante delfiner, livsfarlige krokodiller, brølende tigre, ulene ulver og fargerike sommerfugler? Eller hvorfor ikke noen utfordrende klatreturer, raske firehjulinger, bratte vannrutsjebaner eller forfriskende padletur?

Her presenterer Det Norske Magasinet et utvalg aktiviteter som du kan krydre sommerdagene med!

Vannparker

Dette er garantert barnas førstevalg! Tenk å tilbringe en hel dag i en vannpark med masse vannrutsjebaner og lek. Uansett hvor du befinner deg på Costa del Sol er det aldri langt til en vannpark, for her finnes det nemlig tre: Aqua Mijas (Mijas Costa), Aqualand (Torremolinos) og Aquavelis (Torre del Mar). Felles for alle er at de har attraksjoner for alle aldrer, chill-out sone, vannlek for de minste, underholdning for hele familien, utfordringer for de som søker et skikkelig adrenalinrush og selvsagt servering. Den største av parkene er vannparken i Torremolinos, men ingen av de tre vannparkene er lik de andre!  

aquamijas.com

aqualand.es/torremolinos

aquavelis.es

Costa Water Park – det bør nevnes at det også finnes flytende vannparker ved strendene i Benalmádena, Fuengirola og Puerto Banús. Se: costawaterpark.com

Hop on Hop off – turistbuss i Málaga

Vet du at Málaga er mye mer enn en strandby? Denne provinshovedstaden er faktisk nesten 3000 år gammel og er fylt med kultur, historie og spennende severdigheter. For en guidet tur gjennom denne pulserende Middelhavsbyen er en sightseeingtur med byens Hop on Hop off-busser et utmerket valg. City-Sightseeings Hop-on-Hop-off-turer som kjøres med dobbeltdekkere med åpent tak, tar deg med til Málagas mest populære severdigheter som Centre Pompidou, Plaza de Toros, Castillo de Gibralfaro, Jardín Botánico og mange fler, samtidig som du kan høre på audioguiden som finnes på åtte språk.

Med Hop-on-Hop-off-bussene kan du velge fritt hvilken holdeplass du vil hoppe av og på. Gjennom å bestille sightseeing med City-Sightseeing kan du dessuten komplementere bussturen med inngang til attraksjoner, museer og til og med båtutflukter!

city-sightseeing.com/es/24/malaga

Andalucías lengste zipline

For et skikkelig adrenalinkick bør du dra innlands til Sunview Park i Alhaurín de la Torre. Her får du en unik opplevelse når du fyker i vei i 100 km/t i en 1350 meter lang zipline gjennom det andalusiske landskapet. Sunview Park tilbyr også aktiviteter som Disc Golf (også kalt frisbeegolf), bueskyting og hesteridning. Anlegget har også en terrasse med servering og panoramautsikt.

sunviewpark.com

Dyreparker

På Costa del Sol finnes det flere muligheter for å hilse på dyr. Estepona har kystens største dyrepark – Selwo Aventura – som strekker seg over 100 hektar og er hjem til fler enn 2000 dyrearter. Alt fra elefanter, sebraer, nesehorn og giraffer til den utrydningstruede iberiske villkatten. Serengeti-safarien gjør det mulig å komme nær dyrene, og for de som vil forlenge eventyret, kan man bestille overnatting i en afrikansk hytte.

selwo.es

En annen dyrepark er Biopark i Fuengirola. Denne er mindre og var den første parken med zoo-immersion-design i Europa. Her kan du gå inn i tropiske skoger og oppdage dyrene som bor der. Dette inkluderer over 200 arter som gorillaer, sjimpanser, orangutanger, tigre, komodovaraner og mange forskjellige typer fugler. I juli og august er dyreparken dessuten åpen frem til midnatt og byr på spesielle nattearrangementer. Siden dyreparken ligger mitt i byen, er den meget lett tilgjengelig.

bioparcfuengirola.es

Mer dyr …

I Benalmádena ligger kystens delfinarium Selwo Marina. I tillegg til å gå på delfinshow, kan du her besøke pingviner på i Andalucías eneste ‘pingvinarium’ og hvorfor ikke hilse på sjøløvene? Du kan også klatre inn i Amazona jungelen med pirajaer (og andre fisk), frosker, fugler og reptiler.

selwomarina.es

Lengre oppe fra kysten, men også i Benalmádena, ligger det fine sommerfuglhuset Mariposario de Benalmádena med sin asiatiskinspirerte fasade. I det tropiske miljøet med masse planter, fossefall og fargerike blomster, flyr fler enn 1500 sommerfugler i regnbuens alle farger fritt rundt.

mariposariodebenalmadena.com

I krokodilleparken Crocodile Park i Torremollinos kan du gå blant hundretalls krokodiller hvor den største veier over 600 kilo. Her finner man blant annet nilkrokodiller, brillekaimaner og amerikanske alligatorer og mindre skrekkinngytende dyr som kameleoner, øgler og skilpadder.

cocodrilospark.com

Hvis du begir deg til Antequera på nattetid, kan du forvente deg ulvehyl i måneskinnet. Her ligger nemlig ulveparken Lobo Park som tilbyr besøk når mørket faller som er en uforglemmelig opplevelse. Naturligvis er ulveparken også åpen på dagtid med guidede ulveturer.  

lobopark.com

Grottebesøk

Hvis sommerdagene føles overveldende varme, kan et besøk i en grotte virke svalende. I Nerja finner man dryppsteinshulene Cuevas de Nerja. Her går man i trapper og over små broer blant mektige stalaktitter og stalagmitter – det er ikke for ingenting at dette hulekomplekset er verdenskjent som de mest spektakulære i hele Spania. I forbindelse med komplekset finnes det også et museum som forteller om hulene og deres fortidshistorie. Nytt av året er at besøkende nå også kan oppdage hulene med VR og at 3D- og AI-teknikk har blitt brukt for å gjenskape ‘Pepita’ som levde her for nesten 10 000 år siden.

cuevadenerja.es

Klatring med masse vann

Juving eller canyoning heter sporten når man klatrer, repellerer, hopper, går og svømmer i kløfter og på klipper som har blitt skapt av erosjonen fra en elv. Dette er en aktivitet for eventyrlystne naturelskere og sportsentusiaster og finnes på forskjellige steder med forskjellig vanskelighetsgrad ved kysten. Se for eksempel canyoningmalaga.com som drives fra Marbella.

SUP og kajakk

Mange forbinder sommer med vannsport og langs hele Málaga-provinsens kyst finnes det utallige muligheter til å tilbringe dagene med forfriskende vannaktiviteter. En aktivitet som har blitt mer populær i det siste, er SUP (stand up paddleboarding = paddelsurfing), hvor du altså står på et surfebrett og padler deg frem, og dette er morsomt for hele familien. Vil du heller sitte sikkert i en båt, tilbyr de fleste SUP-utleiestedene også leie av klassiske kajakker. Se for eksempel educare-aventura.com som drives fra Nerja.

Taubane med spektakulær utsikt over kysten

I Benalmádena tar taubanen Benalmádena Teleférico med deg 800 meter opp til fjelltoppen Monte Calamarro. Her har du uten tvil kystens beste panoramautsikt, og når sikten er klar, ser du hele veien til Gibraltar og Marokko på den andre siden av Middelhavet. I tillegg til en liten sti, finner man her oppe også fugleoppvisninger med forskjellige typer rovfugler og jakttrente falker – en utgammal tradisjon som siden 2010 er beskyttet som en immateriell kulturarv av Unesco.

telefericobenalmadena.com

Delfinsafari, fiske og andre eventyr til havs

Vil du ut på havet, føle saltsprøyten i ansiktet når du kjører vannscooter, se delfiner i sitt naturlige habitat eller oppleve en romantisk solnedgangsseilas, finnes det et stort tilbud med aktiviteter til havs i Costa del Sols forskjellige havner. Se f.eks.

costasolcruceros.com som tilbyr delfinsafari fra Benalmádena havn eller lunapesca.com i Puerto Banús – som i tillegg til delfin- og hvalsafari også tilbyr fiske.

Full fart på fire hjul

På flere steder langs Costa del Sol og innlands finnes det mulighet til å leie spesielle ‘buggies’ (mindre firehjulsdrevne kjøretøy) for eventyrkjørning i naturen. I Marbella finnes utleieren buggyfunmarbella.com og adventure-spain.com finnes i Mijas.

Kongens lille sti

El Caminito del Rey er en av Málaga-provinsens mest populære turistattraksjoner. Gangveien tar med besøkende på en meterbred sti montert på vertikale fjellvegger 100 meter over elven Guadalhorce i en smal ravine i de naturvakre omgivelsene i El Chorro, nær Ardales. Inngangen til El Caminito del Rey er begrenset og billetter må bestilles på forhånd.

caminitodelrey.info

TIPS FØR DU GIR DEG I VEI!

Kontroller alltid åpningstider og annen informasjon på de respektive nettstedene før du drar av gårde. En del attraksjoner, parker og aktiviteter krever forhåndsbestilling av billetter etc. På nettet kan man også finne familietilbud og grupperabatter og i visse tilfeller også kombinasjonsbilletter til flere attraksjoner og hotellpakker m.m.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.