Månedsmagasinet på Costa del Sol
Norsk investor kjøper opp spanske boliger

Norsk investor kjøper opp spanske boliger

Nordmannen Terje Heggedal er ingen hvem som helst på Costa del Sol. I 1985 til 1990 hadde han ansvaret for bygging og salg av 185 leiligheter og 40 villaer i Elviria. Alt beregnet på det norske markedet. Nå satser Heggedal på nytt!

– De siste åtte – ni månedene har jeg til nå kjøpt opp 100 leiligheter, penthouse og villaer her i Elviria-området, forteller Terje Heggedal. Etter kjøpet pusser han opp boligene, møblerer dem og selger dem ut igjen.
– Det tok av ved påsketider, og det er mange nordmenn som kjøper, forteller Heggedal som sier han til nå har solgt ut igjen 10 boliger.

Garantert tilbakesalg
Så sikker er Heggedal på at dette er god butikk at han tilbyr boligkjøperne å kjøpe tilbake boligene til samme pris og innen ett år dersom de ikke er fornøyd. Men transaksjonsomkostningene, ca. 10 prosent av kjøpesummen, må kundene selv dekke opp for.
– Markedet har helt klart snudd, forteller Heggedal. Han peker på at nordmenn stiller strange krav til sydenboligene: De må utsikt, gode solforhold og store terrasser, forklarer han.

Garanterer leieinntekter
Heggedal og hans firma Furuholmen Elviria Spain AS bygger opp en egen organisasjon med egne kontorer i Elviria der det allerede bor mange nordmenn.
– Vi kan eiendom og tilbyr våre kunder forvaltning, drift og utleie av deres bolig. For de som ønsker å leie ut, garanterer vi kjøperne leieinntekter de første to årene, sier han.
For to-roms leiligheter garanterer selskapet for kr. 80.000 per år, for en tre roms leilighet er garantien kr. 120.000 i leieinntekter. Forutsetningen er at boligen kan leies ut i mist 30 uker per år når eieren selv ikke benytter den.
– Jeg legger sjela mi i dette! Jeg har hatt eget hus i Elviria i flere år, og jeg vet at Elviria er det rette stedet å satse, hevder Terje Heggedal.

Bonus-ordninger
For å gjøre seg ekstra attraktiv på markedet, tilbyr eiendomsselskapet også to båter som kan leies på halvdagsbasis i fritidsbåthavnen Puente Cabino, fem minutter unna. I tillegg har selskapet kjøpt opp to leiligheter på alpinstedet i Sierra Nevada som bare kan leies av de som har kjøpt bolig gjennom selskapet.
– Jeg er sikker på at det spanske eiendomsmarkedet kommer til å utkonkurrere det norske når det gjelder investeringer. Området langs Costa del Sol er kort og godt den mest attraktive strekningen på den mest attraktive kyststripen i Europa, avslutter Heggedal.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.