Månedsmagasinet på Costa del Sol
Max Beach med bred appeal

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Sommeren er over oss, og Det Norske Magasinet har dratt på besøk til en av kystens mange beach club´er – Max Beach rett ved La Cala i Mijas Costa.

Sett utenfra stemmer Max Beach på ingen måte med min forestillinger om en eksklusiv beach club. Fasaden er kjedelig, og det rødhvite ”open”-skiltet ligner et utslitt amerikanske restaurantskilt. Et par skritt innenfor dørene blir inntrykket totalt endret når en nydelig restaurant, prydet med velkledde servitører og en lekker terrasse i bakgrunnen kommer til syne. Franske, spanske, engelske og nederlandske gloser fyker gjennom lokalet og gir inntrykk av at vi er kommet til et sted med internasjonalt tilsnitt. Det føles plutselig som om vi er kommet for å besøke det vi skulle besøke, nemlig en fancy beach club.

Max Beach all night long
Max Beach som er oppkalt etter hunden til den belgiske eieren av stedet, er delt opp i ett restaurant- og i ett barområde. Restauranten er åpen hele året fra kl. 18.00 til 23.30, mens baren først stenger utpå natten en gang. Hele Max Beach er for øyeblikket stengt mandager, men fra 8. juli til 25. august vil det også være åpent denne dagen. De viktigste festdagene er onsdager da det er livemusikk fra 20.30, og fredager og lørdager. I sommerperioden ender stort sett hver kveld langt utpå natten, forteller medarbeideren Niels som inviterer oss på rundtur på Max Beach.

”Våre sommergjester velger vanligvis å tilbringe hele kvelden og natten hos oss. De starter i cocktailbaren utendørs, trekker deretter inn i restauranten og spiser, for deretter igjen å vende tilbake til baren der de fester til langt utpå natten,” sier Niels som forteller at maks belegg om sommeren er 180 utendørsgjester. Det kan derfor anbefales å reservere plass i god tid fordi man simpelthen ikke får komme inn når det maksimale antallet gjester er nådd – noe som ifølge Niels nesten alltid er tilfellet.

Sommeren har kommet til Max Beach
Barområdet utendørs ligner en mindre krigssone når vår guidede tur kommer dit. Et par dager etter vårt besøk i mai skulle Max Beach holde sin åpningsfest for utendørsdelen av baren, derfor måtte alt gjennomgås, rengjøres og være klargjort til den store begivenheten. Tross rotet kan man enkelt forestille seg at rammene for en solid fest er til stede. Det er godt med plass til både å henge ute i baren, danse, snakke i store grupper eller mer intimt i en mindre gruppe. Alt sammen med en fabelaktig utsikt til havet som det er direkte adgang til, dersom man skulle få lyst på litt avveksling i omgivelsene.

Fancy – men for alle
I bunnen av restauranten, gjemt lengst mulig vekk, får jeg til min store overraskelse øye på det som viser seg å være et velutstyrt lekeland. Igjen ikke akkurat det jeg hadde forventet på repertoaret til en beach club.

”Verken vi eller våre gjester vil ha barn løpende rundt i restauranten eller i baren, men fordi Max Beach er for alle, er barn og folk med barn selvfølgelig også velkommen. Derfor har vi bygget dette lekelandet der det alltid vil være en voksen tilstede for å holde oppsyn slik at foreldrene med ro i sinnet kan etterlate sine barn her og konsentrere seg om å nyte baren eller restauranten,” forklarer Niels. Han peker på lekeområdet som en av de viktigste forskjellene på Max Beach og andre strandklubber og framhever prisnivået som en av de andre forskjellene.

”Både maten vår og drikke ligger i et prisleie der alle kan være med. På et helt annet nivå enn hos flere andre beach club´er. Vi er fancy, men bestemt ikke overpriset,” mener Niels som likevel kan imøtekomme enkelte kunders krav til dyrere dråper.

”Vi har hver dag en ny glimrende vin til 19 euro, men vi kan også tilby viner helt opp til 6.000 euro. Men som sagt er alle velkomne, og du blir ikke behandlet annerledes eller sett ned på hvis du ikke drikker sjampanje eller bruker 500 euro,” sier Niels som understreker at man likevel forsøker å holde et eksklusivt nivå. Blant annet ved å kreve løs dresskode som dikterer ingen strandsandaler eller ermeløse skjorter, i tillegg til at man har hyret inn en velrenommert fransk kokk til å styre kjøkkenet.

Dommen
Da vi forlater Max Beach, bemerker vi igjen bilstøyen fra motoveien A-7 som man på klubben er helt forskånet for. Tilbake står et fint inntrykk av en beach club som synes å tilby den perfekte kombinasjonen hvis man ønsker et par drinker etter restaurantbesøket og synes kaffe er for kjedelig, og diskoteker er for vilt. Max Beach henvender seg nok overveiende til middaldrende og oppover, men grunnlaget for et underholdende besøk er helt sikkert til stede for et yngre segment.

Av Andreas Müller

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet