Månedsmagasinet på Costa del Sol
Elviria er best på Costa del Sol

Elviria er best på Costa del Sol

Terje Heggedal er skråsikker på at stadig flere nordmenn vil ha feriebolig på Solkysten. – Det tar jo like kort tid å reise til Spania som til hytta på fjellet!

– Fire timer i lufta og en knapp halvtime i bil. Mer er det ikke som skal til for at nordmenn kan nyte sol og varme langs den spanske middelhavskysten, sier den norske investoren Terje Heggedal i Furuholmen Elviria Spain. Hans organisasjon som driver med kjøp og salg av ferieboliger, har nå etablert seg i 360 kvadratmeter, nyoppussede lokaler, rett nedenfor den store norske urbanisasjonen Elviria del Sol.
Her skal Terje Heggedal selv ha basen og ansvaret for den daglig ledelsen av kontoret og de ti medarbeiderne.

Kjøp og salg av boliger
I gjennomsnitt har de spanske boligprisene falt med 25,6 prosent siden toppen ble nådd i 2007, melder det spanske statistiske sentralbyrået, INE. Og lite tyder på noen snarlig økning i boligprisene. Det bekymrer ikke den norske boliginvestoren:
– Det er klart at noen nordmenn som kommer ned hit for å kjøpe feriebolig kan ha urealistiske forventninger til prisnivået. De tror det er mulig å få kjøpt slott for to millioner norske kroner. Slik er det ikke, sier Heggedal.

Har 100 leiligheter
For boliger med den beste beliggenheten, nær sjø og strand, med utsikt og gode solforhold holder seg godt i pris. Det er nettopp slike boliger som Heggedal satser på.
– De siste månedene har vi kjøpt opp ca. 100 leiligheter, penthouse og villaer i Elvira-området. Jeg har personlig vært inne i og godkjent kjøpet av hver eneste bolig, sier Heggedal.
Etter kjøpet blir boligene pusset opp, møblert og lagt ut for salg. Hittil er 12 av boligene solgt ut igjen, først og fremst til nordmenn, opplyser han:
– Men det er først nå vi setter skikkelig i gang, bl.a. med massive annonsekampanjer i ulike medier og på Finn.no.
Ifølge Heggedal er prisen på boligene som hans selskap omsetter priser fra ca. 1,8 mil. kroner og opp til 9,5 millioner.

Nordmenn vil kjøpe
I april i år meldte det norske Prognosesenteret at hele 40.000 nordmenn har planer om å kjøpe seg bolig i utlandet, og på lista over aktuelle land står Spania øverst. Det er slike ting som gjør at Terje Heggedal er trygg på suksess:
– Ja, nordmenn kommer til å kjøpe. De siste somrene har været vært elendig i Norge. Renta er lav, nordmenn har god råd og vil ha mer sol og varme og mer fritid. Med de stadig forbedrede og direkte flyforbindelsene mellom flere byer i Norge og Málaga, koster det en tusenlapp å komme seg fram og tilbake til Solkysten.
– Overkommelig for de aller fleste, mener Heggedal.

– Best i Spania
For Terje Heggedal er Elviria-området det mest attraktive langs hele den spanske Middelhavskysten. Klimaet er bedre og naturen grønnere på Costa del Sol enn for eksempel på Costa Blanca.
Og på Costa del Sol, er Elviria, nummer én, ifølge Heggedal:
– Elviria har eget sentrum med forretninger, restauranter, barer, legekontor og apotek. På en fem – ti minutters kjøretur har du her tilgang til 20 golfbaner, et stort kjøpesenter og ikke minst Marbella og havnebyen Puerto Banús.

Mer enn 25 år på Solkysten
Terje Heggedal er ingen nykommer på Costa del Sol. I 1985 til 1990 hadde han ansvaret for bygging og salg av 185 leiligheter og 40 villaer i Elviria. Alt beregnet på det norske markedet. Nå er han i gang igjen.
Så sikker er Heggedal på at dette er god butikk at han tilbyr boligkjøperne å kjøpe tilbake boligene til samme pris og innen ett år dersom de ikke er fornøyd. Men transaksjonsomkostningene, ca. 10 prosent av kjøpesummen, må kundene selv dekke opp for.
– Markedet har helt klart snudd, forteller Heggedal. Han peker på at nordmenn stiller strange krav til sydenboligene: De må utsikt, gode solforhold og store terrasser, forklarer han.

Garanterer leieinntekter
Heggedal og hans firma Furuholmen Elviria Spain AS bygger opp en egen organisasjon med egne kontorer i Elviria der det allerede bor mange nordmenn.
– Vi kan eiendom og tilbyr våre kunder forvaltning, drift og utleie av deres bolig. For de som ønsker å leie ut, garanterer vi kjøperne leieinntekter de første to årene, sier han.
For to-roms leiligheter garanterer selskapet for kr. 80.000 per år, for en tre roms leilighet er garantien kr. 120.000 i leieinntekter. Forutsetningen er at boligen kan leies ut i mist 30 uker per år når eieren selv ikke benytter den.
– Jeg legger sjela mi i dette! Jeg har hatt eget hus i Elviria i flere år, og jeg vet at Elviria er det rette stedet å satse, hevder Terje Heggedal.

Bonus-ordninger
For å gjøre seg ekstra attraktiv på markedet, tilbyr eiendomsselskapet også to båter som kan leies på halvdagsbasis i fritidsbåthavnen Puente Cabino, fem minutter unna. I tillegg har selskapet kjøpt opp to leiligheter på alpinstedet i Sierra Nevada som bare kan leies av de som har kjøpt bolig gjennom selskapet.
– Jeg er sikker på at det spanske eiendomsmarkedet kommer til å utkonkurrere det norske når det gjelder investeringer. Området langs Costa del Sol er kort og godt den mest attraktive strekningen på den mest attraktive kyststripen i Europa, avslutter Heggedal.
I den norske investorens portefølje av ferieboliger finnes alt fra strandeleiligheter i første linje med ett soverom, stue, bad og terrasse, til store, flotte penthouse-leiligheter eller villaer med eget, privat svømmebasseng.
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.