Månedsmagasinet på Costa del Sol
Aloha Hill Club: Luksus du har råd til

Aloha Hill Club: Luksus du har råd til

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Spanias økonomiske krise har presset boligprisene helt til bunns. Både investoren og livsnyteren på utkikk etter god value for money-bolig har derfor gode muligheter nok for å gjøre et kupp. Et av de beste kan gjøres i Aloha Hill Club.

”Hmm, Ferrari eller Lamborghini,” tenker jeg mens jeg ruller oppover bakken mot Aloha Hill Club. Jeg har nettopp sett et eksemplar av hver av de imponerende maskinene, og nå har hjernen min startet en heftig diskusjon med seg selv om hvilken som er å foretrekke. Møtet med de to luksusbilene er helt klart ikke uvanlig i dette området – snarere tvert imot. Marbella og Puerto Banús er et av Europas absolutt største reisemål for jetsettere og var for bare et par år siden utenfor økonomisk rekkevidde for de fleste. Men tidene har snudd, og en finanskrise som har gått særlig hardt utover Spania, har presset boligprisene helt til bunns. Det betyr selvfølgelig at man nå kan få mye mer bolig for sine norske kroner, og et av de beste eksemplene på det finner man i nettopp Marbella, hjemstedet til Aloha Hill Club.


Enorme prisnedslag

Jeg blir tatt imot av Morten Remo, en av de tre eierne av Aloha Hill Clubs. For mer enn et år siden overtok de stedet fra den tidligere innehaveren, et spansk pengeinstitutt, og siden har de bearbeidet prosjektet nærmere målet. Men det har vært en langsom prosess. Allerede i 2004 ble boligene lagt ut til salgs av den opprinnelige byggherren, og den gang ble over 90 % av dem solgt til en pris 20-25 % høyere enn de kan kjøpes for i dag. Det sier litt om hvor mye man nå får for pengene i Aloha Hill Club. Salgene måtte likevel gjøres om, fordi leilighetene ikke stod ferdige som lovet. Det skjer ikke denne gangen, lover Morten Remo.
”Vi har kjøpt det ferdig av banken, så det er den som står for byggingen. Selve boligene står nå klare, nå mangler det bare ting som veier, hager og restaurant,” forteller Remo som er bankutdannet og har vært involvert i eiendomsbransjen som prosjektutvikler og rådgiver i mer enn 20 år. Hans partnere, henholdsvis en østerriker og en dansker, arbeider begge i London som direktører i henholdsvis investeringsbanken Goldman Sachs og i et såkalt ”family office” hos en velstående mann. De er derfor folk som vet hva som er god forretning når de oppdager en.
”Markedet hadde etter hvert sunket så kraftig at vi i Aloha Hill Club så en fantastisk investering. Det blir vanskelig som boligsøker å finne bedre muligheter dersom man sammenligner pris, kvalitet, beliggenhet og finansieringsmuligheter,” mener Morten Remo som sammen med sine samarbeidspartnere tilbyr Aloha Hill Club-boliger til mer enn 50 % av prisen, i forhold til pristoppen i 2006/07. i dag kan en 90 m2 stor leilighet i dag kjøpes for 241.000 euro – for fem år siden var prisen 550.000 euro!
Det er i det hele tatt litt uvanlig å se et boligfelt i denne størrelsesorden som det faktisk blir bygget aktivt på. Det står for øyeblikket nærmere en million nybygde boliger ledige i Spania, i tillegg til et hav av halvferdige boliger på standby. Likevel tror Morten Remo at riktige investeringer er veien ut av krisen.
”Med Aloha Hill Club viser vi at vi tør å skyte inn penger i et stort fast eiendomsprosjekt, selv i disse dystre tider. Markedet er fortsatt ikke optimalt, men vi tror på at det er investeringer som Aloha Hill Club som kan være med på å få hjulene i gang igjen,” sier Morten Remo som med sin boligsatsning står bak et av de største byggeprosjektene på Costa del Sol på lange tider.Femstjerners service er målsettingen

Vi går, som en av de første, inn i et stort rom i utkanten av Aloha Hill Club. Her er det meningen at et security-kontor, et lite supermarked, møtelokalet og en svært hjelpsom resepsjon skal holde til. Resepsjonen vil nemlig, i tillegg til ekstraordinær og god service, også tilby concierge-service som blant annet gjør det mulig å gjøre konsert-, teater- eller green fee-bestillinger helt gratis. Dessuten det vil være mulig å få fylt opp kjøleskapet, klargjort leiligheten eller leid en kokk, sekretær, eller hva man nå måtte ønske seg for å gjøre ferien så komfortabel som mulig.
”Vi har forsøkt å lage et konsept slik man kjenner det fra et femstjerners hotellressort. Du skal ha mulighet for å gjøre så lite som mulig på ferien din, og derfor tilbyr vi å fikse mange av de tingene som du gjerne vil slippe unna for å kunne konsentrere deg fullstendig om å ha ferie,” forteller Morten Remo.

Kvalitetsmøbler til kvalitetsleiligheter

Få ting i Aloha Hill Clubs leiligheter er standard, så det finnes et vell av forskjellige, unike boligsammensetninger. Noen har privat pool, andre jacuzzi, noen har peis, mens andre igjen en ekstra stor terrasse. Felles for alle er likevel kvalitets hvitevarer fra Bosch, en terrasse med fantastisk utsikt – fra nesten alle steder kan man se Gibraltar og Marokko. Det lar seg heller ikke fornekte at en av de opprinnelige eiendomsutviklerne på stedet var svensk. Det er nemlig høyt under taket, og i motsetning klassiske spanske boligbygg er det svært godt lydisolert.
Møbleringen er naturligvis valgfri, men det vil være mulig å kjøpe en komplett sølv-, gull- eller deluxe-møbelpakke fra danske Interior Direct som er en del av Lars Larsens (fra Jysk Sengetøylager) forretningsimperium.
”Interior Direct kan med Lars Larsen-konsernet i ryggen utnytte stordriftsfordelene og derfor lage møbelpakker i svært god kvalitet til priser. De er spesielt sammensatt til Aloha Hill Clubs leiligheter, og flere av møblene er spesialdesignet til disse pakkene. Du får rett og slett ikke kjøpt dem i butikkene,” forteller Morten Remo som også ser andre grunner til å investere i en boligpakke. ”Ønsker man å leie ut boligen noen uker i året, så er det altså en fordel å ha møbler som passer til leiligheten og henvender seg til et bredt publikum, og det får du med disse møbelpakkene.”
Nettopp muligheten for utleie forventer Remo at en stor del av kjøperne vil benytte seg av, og her vil det være masser av penger å hente. Faktisk forventer han at 14-17 ukers utleie i året vil være nok til å dekke utgiftene på leiligheten. Dessuten behøver man ikke løfte en finger for å få leiligheten utleid. Det ordner den serviceinnstilte resepsjonen også for.Stor målgruppe

Hele mitt besøk på Aloha Hill Club er preget av en behagelig atmosfære. Det er rart å gå rundt mellom de små fontenene og beundre de mauriskinspirerte bygningsdetaljene. Leilighetene er vidt forskjellige, men alle gir mulighet for å nyte det rolige området med sin fantastiske utsikt. Hvis du bare vil være deg selv, er det rikelig med plass til det, akkurat som den tilhørende restauranten og de mange fellesområdene gjør det mulig å komme i kontakt med de øvrige beboerne.
Aloha Hill Club appellerer til et bredt publikum – alt fra pensjonisten og golfentusiasten til barnefamilien. Det er plass til 37 veigodkjente buggy´er, noe som betyr at du praktisk talt kan kjøre fra hoveddøren til hull nummer én på en kvalitetsgolfbanene i området. Til barna finnes det et innendørs lekeområde med masser av aktiviteter til barn i forskjellig aldre – selvfølgelig i et lydisolert rom slik at lydene ikke forstyrrer folk på tennis-, padelbanen eller ved en av de to utendørs – eller innendørs pool´en.
Aloha Hill Club forventes å stå endelig ferdig i vår, men allerede nå er de juridiske forholdene gått i orden, så de første salgene kan i prinsippet skje når det måtte være.
”Vi har startet salget nå og tilbyr, fram til tilkjøringsveiene er helt ferdige en gang i mars, noen attraktive introduksjonsrabatter som man kan ringe til oss og høre nærmere om,” avslutter Morten Remo som ikke kan love at prisene forblir så lave som de er nå, hvis etterspørselen blir så stor som forventet.
Har du lyst til å vite mer om Aloha Hill Club, kan du besøke hjemmesiden www.alohahillclubmarbella.com. Er du interessert i å se leilighetene med egne øyne eller høre om de attraktive introduksjonstilbudene, kan du kontakte Intrinsic Property på tlf.: +34 952 828 443.

Hva er Aloha Hill Club:
Aloha Hill Club er et eksklusivt, 28.000 m2 stort boligområde med 140 leiligheter fordelt på ni boligblokker. De finnes med to – eller tre soverom, samt i duplex-penthouses og størrelsene varierer fra 90 m2 til 139 m2 (terrasser ikke medregnet) og i prisnivået 241.000 euro til 728.200 euro. Fellesutgifter er fra 250 euro i måneden og inkluderer medlemskap i Aloha Hill Club som gir en rekke andre fordeler. Finansieringsmulighetene er forøvrig ganske gode for skandinaviske kjøpere, fordi Nykredit tilbyr svært attraktive vilkår.
Klubben ligger i et rolig, naturskjønt område med få minutter til Marbellas mest berømte golfbaner, Los Naranjos, Las Brisas (har tidligere avholdt Spanish Open og Verdensmesterskap i golf) og Aloha Golf Club (vert for flere European Tour-events), og havnen Puerto Banús.
Som leier eller eier i Aloha Hill Club har du blant annet adgang til:
– Tre swimming pools – to utendørs og et innendørs
– Sauna- og fitnesscenter
– Poolbar og -restaurant
– Tennis- og padelbaner
– Golf putting green
– Innendørs lekeland
– Parkering under bakkenivå
– Forretning
– WI-FI-forbindelse
– Satellitt-tv
– Og mye, mye mer
Det vil dessuten være mulighet for å leie sin egen vinkjeller.
 

Av Andreas Müller

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet