Månedsmagasinet på Costa del Sol
El Campanario – Sjømannskirken Costa del Sol

El Campanario - Sjømannskirken Costa del Sol

Besøksadresse
Avenida del Cortijo 3, Sitio de Calahonda, Mijas Costa
Postadresse
Iglesia Noruega, Apt 258 La Cala, 29649 Mijas Costa
Telefoner
+34 952 939 800
+34 650 446 348 (beredskapstelefon ved akutte behov)
elcampanario@sjomannskirken.no
www.elcampanario.no

Åpen kirke i juni, juli og august
Tirsdag – søndag kl 11-16

Gudstjenester
Hver søndag kl 16 på El Campanario
Middagsbønn hver dag kl 13
Omvisninger onsdager kl 12 – 16

Kirkekafeen
Tirsdag-søndag 11-16
Salg av vafler, smørbrød, kaffe m.m.
Salg av varm lunsj hver dag fra kl 13.15
Lørdager grøt kl 13.15-15
Søndager grillbuffé kl 14 med påmelding

Familiefredag – hver fredag (15. september – 15. mai)
Kl 16 – 21: Salg av taco til hele familien
Kl 16.30 – 18: ”Liv & Røre” fra 1. klasse
Kl 17.15 – 18: Korøvelse EC Singers
Kl 18 – 20: ”Friends Downstairs” fra 5. klasse
Kl 20 – 22: ”After Eight” fra 8. klasse
Kontaktperson for klubbene er Eli Wengshoel, tlf 635 655 932
Boule (september – mai)
Hver onsdag og lørdag kl 13.15

Kirkeskyss (september – mai)
Det organiseres kirkeskyss til El Campanario hver søndag med avgang fra Solbank i Fuengirola kl. 13.45. Påmelding til Sigmund Røynås på tlf. 679 595 834. Ring også, hvis du vil bli plukket opp et annet sted.

Sommer på Sjømannskirken
Vielser, bading, grilling, gudstjenester, åpen kirke og kafé er blant det du kan oppleve på El Campanario denne sommeren.
Mange gifter seg. I år vil rundt 80 norske par gifte seg i Sjømannskirken på El Campanario. Det er juni som er den store bryllupsmåneden, men kommer du innom i juli og august er det også gode sjanser for å treffe på et bryllupsfølge. De aller fleste brudeparene er bosatt i Norge. Noen par kommer helt alene for å gifte seg, mens andre tar med seg hele selskapet til Spania.
Bading og aktiviteter, åpen kirke og kafé
I sommermånedene juni, juli og august er Sjømannskirken åpen tirsdag-søndag kl 11-16. Kirken har et flott uteområde med patio og hage som står til disposisjon for alle som kommer innom. I hagen er det et stort svømmebasseng, og solsengene står og venter. Kirkens kafé selger is, brus, kaffe og vafler. I tillegg kan man kjøpe lunsj mellom kl 13 og 15. På kirken kan man også aktivisere seg med bordtennis, biljard, boccia og andre spill. Kirken har gratis trådløst internett og to datamaskiner til disposisjon i internettkafeen.
Søndagsgrill, gudstjenester og tidebønner
Hver søndag kl 16 er det gudstjeneste i det vakre kirkerommet. Et annet høydepunkt på søndager er grillingen! Fra kl 14-15.30 kan man forsyne seg fra kirkens lekre grillbuffé. Inkludert i prisen på €12 for voksne og €6 for barn 3-12 år er dessert og kaffe. Man kan melde seg på grillbuffeen på en liste i kafeen eller ved å kontakte kirken på telefon eller e-post.
Hver dag kl 13 er det en kort liturgisk formiddagsbønn i tidebønnskapellet.
Sjømannskirken tar ikke sommerferie. Stikk derfor innom for en kaffekopp og en hyggelig prat hvis du er i området i sommer!

Hyggelige sommerpriser på gjestehuset
I sommermånedene juni, juli og august skrur vi ned prisene på gjestehuset.
Sjømannskirkens gjestehus er familievennlig og ligger i et kvarters gangavstand til stranden. Inne på kirkens område er det en flott hage med stort basseng og solingsplass. Man kan også aktivisere seg med bordtennis, biljard og boccia.
En solid norsk frokost er inkludert i prisen. Kirkens kafé er åpen i hele kirkens åpningstid (tirsdag – søndag 11-16) og selger vafler, kaffe, is og mineralvann. Det selges også varm lunsj eller smørbrød hver dag fra kl 13.15-15.
Priser i juni, juli og august:
Dobbeltrom NOK 600
Enkeltrom NOK 450
Familierom NOK 750
Ekstraseng NOK 150/75

Konfirmant?
Høsten 2011 tar vi opp nytt konfirmantkull ved sjømannskirken El Campanario på Solkysten. Noen av konfirmantene går på den norske skolen i Benalmádena. Andre går kanskje på spansk eller internasjonal skole, men ønsker likevel å følge et norsk opplegg for konfirmantforberedelse. Undervisningen blir satt opp på ettermiddag/tidlig kveld noen uker fra ca midt i september om høsten, og på vårparten. Konfirmasjonen blir palmesøndag 2012 som er 1. april.
Konfirmantkurset innebærer også en weekend til Denia på Costa Blanca i månedsskiftet september-oktober, samt en tur til London, antakelig i mars 2012. Vi kommer tilbake med mer info her i magasinet og gjennom andre kanaler til høsten, men meld gjerne interesse allerede nå på e-post til mbu@sjomannskirken.no.
Mette Buvik, prest

TO MINUTTER MED SJØMANNSPRESTEN
Den blomstertid nå kommer med lyst og glede stor,
den kjære lyse sommer da gress og grøde gror.
Nå rører solens armer ved alt som før var dødt.
De blide stråler varmer, og alt på ny blir født.

…eller?

Eller kanskje solen har stukket deg, og du er litt forbrent i sommer, konkret eller i overført betydning? Eller kan hende du til og med er kald i sjel og sinn, av forskjellige årsaker? Jeg tror vi kan varme hverandre litt. Bare ved å se hverandre, slå av en prat, tilby oss å gjøre en tjeneste for noen – alt dette hjelper litt for en frossen sjel, for det hjelper da meg om noen ser meg!
Det kan vi også be om at Gud hjelper oss med å gi hverandre varme og støtte, å prøve å gjøre mot andre slik vi vil at de skal gjøre mot oss.

Du kjære Herre Kriste, du sol med klarest skinn,
la hjerteisen briste og smelte i vårt sinn!
La dine budord følges, og mett oss med ditt ord,
la nådens lys ei dølges, for oss på denne jord!

Av Mette Buvik

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.