Månedsmagasinet på Costa del Sol
Internasjonal “walkathon” i Marbella

Internasjonal “walkathon” i Marbella

Mosjon er sunt og godt for kroppen, sier de kloke. Og hvis det samtidig er hyggelig og gir mulighet for å oppleve kystens vakre omgivelser, så kommer vi vel ikke tettere på den perfekte mosjonsformen?

Alle som har lyst, kan delta i Marbellas første ”walkathon” noensinne, – en vandretur langs stranden, i naturen og forbi noen av Marbellas velbevarte hemmeligheter. Til høsten fylles byen med mosjonister fra hele verden som fra 9. til og med 12. oktober deltar i Marbella 4Days Walking event – og du er invitert!

Nederlandsk tradisjon til Andalucía
Ideen til arrangementet hadde Hans Wohl, en nederlandsk resident i Marbella. Hans Wohl husket på byrådsmedlem José Luis Hernandez’ budskap om at kommunen med glede tar imot nye initiativ fra fastboende utlendinger, og Wohl tenkte på den internasjonale 4-dagers ”walkathon” som hvert år har stor suksess i Nijmegen, Nederland, med mer enn 47.000 påmeldte. Den initiativrike nederlenderen kontaktet kommunen i Marbella samt organisasjonen bak eventen i Nederland for å få gode råd, og et samarbeid ble deretter raskt stablet på beina. Under en presentasjon for pressen 19. april, framhevet Wohl at aktiviteten ”ligner mer på et festlig arrangement enn en sportsbegivenhet”.

Vandreruter med visuell forelskelse
Marbella 4Days Walking består av daglige gangturer på 20 kilometer fra 9. til 12. oktober. Lørdag 8. oktober må alle deltakerne møte opp for å ordne de siste praktiske detaljene, og om kvelden vil det være en bli-kjent-fest. Den første 20-kilometer lange ruta begynner søndag formiddag mellom kl. 8.30 og 9.00. Området gjemmer et hav av vakre overraskelser, selv for dem som har sitt daglige virke i og rundt Marbella. Deltakerne opplever en ny rute hver dag – den første dagen vil være den letteste. Den foregår på Paseo Marítimo til Puerto Banús og San Pedro de Alcántara. Den tredje dagen blir sannsynligvis den mest utfordrende med vandring i høyden i Los Altos de Marbella. Siste dag, 12. oktober, tilbake i sentrum av Marbella vil alle som gjennomfører årets walkathon og dermed har gått 80 kilometer i løpet av disse fire dagene, motta en Marbella 4Days Walking-medalje. Organisasjonen ser med stor spenning fram til debuten og håper at begivenheten vil hjelpe til å promotere Marbella internasjonalt. Hans Wohl uttalte på pressekonferansen at man forventer at deltakerlisten for vil nå opp i rundt 2.000. Håpet er at Marbella 4Days Walking blir en årlig, tilbakevendende sportsevent, og allerede nå har det kommet påmeldinger fra Nederland, Spania, Israel, England og Sveits. Prisen for å delta er 40 euro, og det lokale næringslivet tilbyr handlende spesielle rabatter for innkvartering og forskjellige produkter som alle kan finnes på hjemmesiden www.marbella4dayswalking.com.

Hva er et walkathon?
Det første, kjente walkathon ble arrangert i San Juan, Puerto Rico, i 1953 av en av Puerto Ricos mest berømte og innflytelsesrigke skuespillere, Ramón Rivero, bedre kjent som Diplo. Han gikk 80 miles (128,7 km) fra hovedstaden San Juan til Ponce på den andre siden av øya for å samle inn penger til Liga Puertorriqueña Contra el Cancer (Puerto Ricos mot kreft). Her samlet Ramón Rivero inn 85.000 dollar på bare fire dager. ”The walkathon” ble til en historisk begivenhet som siden den gang har blitt kopiert verden over med forskjellige formål.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.