Månedsmagasinet på Costa del Sol
Maler for å gi gatehunder et bedre liv

Maler for å gi gatehunder et bedre liv

Judith Lykke hadde lest om innsatsen som foreningen Spanske Gatehunder gjør for etterlatte og mishandlede hunder. Historien rørte henne dypt, og hun bestemte seg for at også hun ville gjøre en innsats slik at de mange og dårlig stilte dyrene skulle få en bedre tilværelse.

– Etter å ha flyttet permanent til Spania, hadde jeg med forferdelse sett at det er stor mangel på penger på dette område. Dyrevelferd ligger meg sterkt på hjerte, og jeg ville så gjerne være med på å hjelpe økonomisk.

Jeg har i mange år malt porselen, og min tanke var derfor at jeg måtte kunne anvende hobbyen min til dette formål. Jeg begynte å samle vakre steiner og bein som jeg fant langs strendene og så male dem, forteller Judith.

Hun bor i dag i Benalmádena
– Min manns alt for tidlige bortgang tvang meg på en måte til å realisere drømmen det var å flytte hit. Det var som om at motgangen var en mulighet i forkledning, forteller Judith som siden den gang har tatt utdannelser som NLP Master og Coach, i tillegg til at nå benytter sine kunstneriske evner til å gjøre noe godt.

Fra prosjekt via forretning til veldedighet
I løpet av noen måneder hadde hun malt rundt 200 av de små kunstverkene og nå var tiden kommet for å begynne å selge dem.
– Det var for mye for meg også å skulle stå for salget. Jeg kontaktet derfor en rekke forretninger og møtte bare vennlighet. Alle forretningsinnehaverne ble straks med å sette en kurv med steiner og bein på skranken, sier Judith som er svært begeistret for hvordan prosjektet hennes har blitt mottatt.

– Jeg gleder meg allerede til å kunne gi videre de første bidragene til Spanske Gatehunder, for de trenger svært til en økonomisk håndsrekning, avslutter Judith Lykke som håper at enda flere vil bidra til formålet – og naturligvis til gjengjeld få fine, håndmalte kunstverk med hjem til for eksempel vinduskarmen og terrassebordet.

Her fås bein og stein
Kunstverkene kan kjøpes hos:
• Anni’s Vitalshop i Nerja, Elviria og Fuengirola
• Vitamina i Centro Idea (Mijas)
• Candy og The Nail and Beauty Salon i Arroyo de la Miel
• Jytte og Jan Pedersen i Torremuelle.
Alt salg går ubeskåret til Spanske Gatehunder. Les mer om foreningen på www.spanskegadehunde.dk.
Judith Lykke vil gjerne undervise andre i å male, i tillegg til at hun søker flere salgssteder. Alle er velkomne til å kontakte henne på jslpkvik@hotmail.com.


 

Av Jette Christiansen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.