Månedsmagasinet på Costa del Sol

Sommerstille på El Campanario? Det er et ukjent begrep. Sommeren i gjennom har det vært godt belegg på gjestehuset, badegjester har kommet og gått og brudeparene har stått i kø. Vi merker nå at El Campanario er i ferd med å bli kjent i Norge. Flere enn før finner derfor veien innom når de besøker Costa del Sol i sommermånedene.

Gjestehuset merker pågang av familier som ønsker å bo på huset. Her er det stille og fredelig. Det er hyggelig å se hvordan familier og enkeltbesøkende finner seg til rette ved basseng, bortennisbord, Internettkafeen og billarden. Prisen er rimelig og inkluderer en solid frokost.

Det er populært å gifte seg i utlandet. Rundt 30 par blir viet i El Campanarios vakre kirke i løpet av sommermånedene. Enda har vi plass til flere. Det er ikke uvanlig at brudefølgene begynner eller avslutter seremonien med kaffe og vafler i patioen. Noen par og familier bor også på gjestehuset i forbindelse med vielsen. Da vanker en liten overraskelse.

God hjelp i sommer

Vi har også i går hatt god hjelp av sommervikarer. De har gått inn i arbeidet med stor iver og interesse. Vi håper alle som har vært innom har fått en prat med Einar Andreassen, Atle og Gunn Elin Hannevik, Nina Hetland eller prestevikar Odd Bjørneby. Turid og Jon Arne Garmo begynner å få lang fartstid på El Campanario. De har vært sommervikarer i hele sommer. Flere frivillige har vært i virksomhet. Stor takk til alle. Tør ikke begynne å nevne navn.

Vinterassistenter

Det er fremdeles godt over 30 grader, så jeg vil bare kort nevne at vinterassistentene kommer i september. I Fuengirola kommer Leif-Gunnar og Reidun Sørlien. På El Campanario kommer Tove Mykland og Arne Omvik. Velkommen tilbake.
 

Riper i lakken

Det er blitt en vane å kjøre bil med ripe i lakken. I Norge behandler vi bilene og forsikrer dem høyere enn familien. Mange av oss har kommet ut fra butikker eller restauranter og oppdaget at ”noen” har kjørt på bilen vår – uten å legge igjen beskjed. Forferdelig irriterende. Noen av oss har vært borti søylen i parkeringshuset og laget bulk i egen bil. Selvforskyldt, men like irriterende. Vi gidder ikke reparere småskadene, men kjører rundt med en ripe i lakken.

Mange av oss lever med en ”ripe i lakken”. Noen av dem greier vi å skjule, andre er det mange som ser. En og annen ripe har jeg forårsaket selv – dem må jeg ta ansvar for. Andre riper har andre vært med å lage. De ripene bør de ikke reise fra, men gjøre opp for.

Like fullt lever de fleste av oss med ”riper i lakken”. Nå har jeg kjørt bilen min så lenge at jeg i grunnen ikke tenker så mye over de gamle ”ripene”. Det er de nye som er så irriterende. Da kommer nemlig så mange bort og sier til meg som jeg vet så veldig godt selv: ”Jaså, du har fått en ny ripe i lakken.” ”Må kjøre forsiktig, vet du!” Jo, takk. Jeg vet om ”ripene i lakken”. Også snakker ”alle” om mine riper i lakken – antar jeg.

Når jeg har fått ”en ny ripe” i lakken, trenger jeg trøst og oppmuntring, ikke moralske pekefingre fra en som har ny bil uten en ”ripe i lakken”. Jeg blir sårbar når jeg får ripe i lakken.

Var det ikke en som sa: ”Du ser flisen i din brors øye, men bjelken i ditt eget, ser du ikke!” Han hadde ikke bil, men gikk i snekkerlære hos faren sin.

 

 ÅPNINGSTIDER PÅ EL CAMPANRIO I JUNI – JULI – AUGUST

Tirsdag til søndag: 12.00-16.00. Fra 1.9. er åpningstiden 12.00 – 18.00
Mandag stengt.

Kirkekafeen:
I åpningstiden serverer vi smørbrød, vafler m.m.
Søndag har vi lunsjtilbud fra kl. 14.00-15.30 Påmelding innen lørdag på tlf. 952 939 800, pris 12 €.

Tidebønner hver dag kl. 13.00 (ikke mandag)
Messe hver søndag kl. 16.00. i hele sommer.
Annet program: Det hender vi finner på programposter i sommer som ikke står her. Følg med på hjemmesidene våre www.elcampanario.no

Klubber for barn og ungdom:
Ingen klubber i juni, juli og august.

Kirkeskyss
Det er ikke kirkeskyss til El Campanario i juni, juli og august
 

Besøksadresse:
Avenida del Cortijo 3, Sitio de Calahonda, Mijas Costa
Veibeskrivelse: Fra Fuengirola og Marbella kommer du med buss 220. (Ca. 15 minutter)
Fra Fuengirola: Gå av på busstopp ”Sitio de Calahonda”. Gå opp trappen, følg venstre fortau 17 – 20 minutter å gå. Da står det El Campanario på hotellveggen. Følg blått skilt på trafikkøya til høyre. Da er det ca. 100 meter til kirken på venstre hånd.
Fra Marbella: Gå av på ”Sitio de Calahonda”. Gå gangveien over motorveien – følg videre beskrivelse som fra Fuengirola.

BEREDSKAPSTELEFON (24 timer): Dersom du har akutt for behov for å komme i kontakt med oss, ring: 650 446 348

 

GUDSTJENESTELISTEN

Søndag 15.8. Kl.14.00: Buffèt/grill. Kl.16.00:Gudstjeneste.

Søndag 22.8. Kl.14.00: Buffèt/grill. Kl.16.00:Gudstjeneste.

Søndag 29.8. Kl.14.00: Buffèt/grill. Kl.16.00:Gudstjeneste.

Onsdag 1.9. Kl. 17.00: Hverdagsmesse

Søndag 5.9. Kl.14.00: Buffèt/grill. Kl.16.00:Gudstjeneste.

Onsdag 8.9. Kl. 17.00: Hverdagsmesse

Søndag 12.9. Kl.14.00: Buffèt/grill. Kl.16.00:Gudstjeneste.

Onsdag 15.9. Kl. 17.00: Hverdagsmesse

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.