Månedsmagasinet på Costa del Sol
Drammen Symfoniorkester og Royal Garden Jazzband inviterer til konsert

Drammen Symfoniorkester og Royal Garden Jazzband inviterer til konsert

Drammen Symfoniorkester og Royal Garden Jazzband har gleden av å invitere til konsert med velkjente klassiske perler, viser fra Norden, evergreens og et utvalg av jazz standards.

I den klassiske delen av konserten står blant annet Bojarenes inntogsmarsj og Zigeunerweisen på programmet. Så får vi et utvalg av nordiske viser: At angöra en brygga, Velkomne med æra, Idas sommarvisa, I skovens dype stille ro. Deretter følger en avdeling med evergreens – Fly Me to the Moon, It´s a Wonderful World og Hymn to Freedom.

Siste del av konserten står i jazzens tegn, med kjente standardlåter fra jazzens historie: Sermonette, Lazybones, Petite Fleur, Yesterdays, St. Louis Blues, It´s Wonderful, Georgia On My Mind.

Lokalt orkester med lang historie
Drammen Symfoniorkester er det lokale symfoniorkesteret for Drammen, en by i rivende utvikling som ligger 40 km sørvest for Oslo og med ca 63.000 innbyggere. Orkesteret ble grunnlagt i 1919, og har en lang og rik historie. Det symfoniske repertoaret er hovedsakelig fra den romantiske perioden – Dvorak, Tsjaikovskij, Sibelius, Svendsen, Halvorsen. Orkesteret har en lang tradisjon i å samarbeide med kor og solister, og kan se tilbake på en rekke store operaoppsettinger.

Royal Garden Jazzband ble stiftet i 1955 og er dermed i dag Norges eldste jazzband som har vært i kontinuerlig aktivitet. Gjennom sin karriere har Royal Garden Jazzband hatt gleden av å spille med en rekke fremragende gjestesolister hvorav kan nevnes Norges ”first ladies of jazz”; Karin Krog og Laila Dalseth. Stilmessig spenner Royal Garden Jazzband over alt fra New Orleans- til swingjazz, men hovedvekten ligger på ”moderne” dixieland slik man kunne høre Eddie Condons grupper spille den på 1950-tallet.


Dirigent og arrangør er Sture Hedløv, til daglig trombonist i både Drammen Symfoniorkester og Royal Garden Jazzband.

Drammen Symfoniorkester og Royal Garden Jazzbands turnerer i Spania
14. til 19. oktober.

 


Tettpakket program
Det er ca. 45 musikere som deltar på turen, hvorav 40 spiller i symfoniorkesteret.
Det er avreise fra Norge 14. oktober.
• Torsdag 14. oktober kl. 18.00
Den første konserten blir avholdt i Sjømannskirken El Campanario i Calahonda.
• Fredag 15. Oktober.
Det arbeides med planer om en konsert i Den Danske kirken, men det er foreløpig ikke bestemt.
• Lørdag 16. oktober kl. 20.00
Avholdes konsert i Marbella Conference & Exhibition Centre.
• Mandag 18. oktober kl. 20.00
Konsert i Teatro Lagunas i Mijas.
 

Av Norske Magasinet

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.