Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Madrid er Europas tredje største by og har rykte på seg for å være en turistmagnet. Det er ikke helt usant – i sommermånedene. Men byen er perfekt å besøke utenfor for den travle turistsesongen, hvor man virkelig merker og ser at sesongen skifter. Da Det Norske Magasinets utsendte besøkte byen på høsten var parker og plener dekket av gylne løv og røde blader, som vitnet om at Madrid holdt på å skifte til vinterfrakk.

Der er rike muligheter for å dra på en snarvisitt til Madrid fra Málaga. Det mest bekvemme er nok å ta AVE-toget direkte til Atocha-stasjonen i sentrum. AVE-billettene kan dog gjerne være litt dyre, hvis man ikke er tidlig ute. Heldigvis ser det ut til at liberaliseringen av det spanske jernbanenettet gir muligheter for billigere togbilletter. Det er dermed verdt å holde øye med tilbud på togbilletter til Madrid i starten av det nye året.

Den relativt hurtige transporten fra Málaga til Madrid gjør at man kan ta en enkelt overnatting og allikevel få en masse ut av byen. Nedenfor følger Det Norske Magasinets tips om hvilke ting du kan se og oppleve under en lynvisitt i hjertet av Spania.

Madrid er trendy, lekker og velsmakende

Mote og gourmet går hånd i hånd i denne storbyen, men la oss sette fokus på maten. Det er så mange gode spisesteder i Madrid, men har man kort tid og ønsker en konsentrert opplevelse av det beste som Madrids kjøkken kan by på skal man legge veien innom Mercado de San Miguel. Her finner man ferske varer, frukt og grønt, fisk og kjøtt – og så kan man nyte alle herlighetene i de tilhørende restaurantene og barene. Mercado de San Miguel er over 100 år gammel og var et av de første gastronomi-markedene i verden.

Mercado de San Miguel har åpent hele dagen fra klokken 10 om morgenen til midnatt. Man skal dog være oppmerksom på at alle andre restauranter først åpner kjøkkenet klokken cirka 21, og dermed holder madrilenerne seg til de sene spisetidene som vi kjenner fra Andalucía.

www.mercadodesanmiguel.es

Malasaña – et av de mest trendy kvarterene i Madrid

Liker du alternativ mote og hipstercafeer, skal du stikke innom Malasaña-kvarteret og ta en slentretur langs Calle Fuencarral. Du kan ta metroen og gå av på stasjonen Fuencarral. Her finner du spennende og annerledes mote, og generelt ligger det her skjeve butikker, hipstercafeer og vintage-forretninger. Malasaña kan sammenlignes med Málagas Zoho-kvarter, bare i mye større skala.

Hvor skal man bo?

Det Norske Magasinets journalist bodde på Hotel Leonardo City Center. Leonardo-kjeden har flere hotell i Madrid, men City Center-hotellet er i en moderat prisklasse. Det er et 3-stjerners hotell noen få stopp fra Madrids berømte Gran Vía, dog i et forholdsvis rolig område, hvor det er enkelt å komme til og fra de viktigste turistpunktene som Plaza del Dos de Mayo, Plaza Mayor og ikke å forglemme Prado-museet.

Det er en sånn type hotell som er praktisk uten for mye fjas – det tilbys en fornuftig frokost-buffet, som inneholder noe annet og mer enn de andalusiske tomme kaloriene. Her kan man tanke ordentlig opp til en hel dags turisme i den pulserende storbyen. Og er man på arbeidsferie har hotellet en dedikert business-lobby, hvor det er komfortable arbeidsplasser, strømforsyning osv. 

www.leonardo-hotels.es

Av Louise Mercedes Frank

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet