Månedsmagasinet på Costa del Sol
7 på gaten – September 2020

Del

Spørsmål:

 1. Spania har innført obligatorisk bruk av munnbind – hva synes du om det?
 2. Synes du at Spania gjør nok for å begrense smitten?
 3. Tror du det kommer en ny lockdown? 

Camilla Munksgaard (24 år)

Kundeservicerepresentant

 1. Jeg synes det er helt greit. Det er ikke jordens undergang for meg og jeg vil mye heller ha munnbind på enn en ny lockdown. Det finns så mange steder likevel hvor du ikke trenger å ha det på, så jeg skjønner ikke helt hva folk er så irritert over. Du behøver ikke munnbind når du bader og soler deg, når du kjører i egen bil med folk fra samme hus eller når du er på restaurant. Det er litt leit å skulle ha det på når man går tur alene, men for meg er det ikke noe som det er verdt å bli irritert over. Så lenge det ikke er ny lockdown er jeg happy!    
 2. Ja det synes jeg. Er ikke enig i alt som de gjør, som f.eks. å stenge nattklubber men ikke stenge tyrefektnings arenaene hvor alle sitter tett sammen, men overall synes jeg de har klart det mye bedre enn f.eks. Danmark, UK og USA.
 3. Nei, ikke en komplett lockdown. Det har Spania ikke penger til, så jeg tror det kun blir nattklubber, barer og andre «små» og «ikke nødvendige» steder som blir stengt ned så Spania ikke mister for mange penger.

Finn (45 år)

Pilot 

 1. Det begrenser smittespredningen, så det er bra.
 2. Unntakstilstanden var nok, så nå håper jeg at vi ikke skal tilbake dit hen.
 3. Jeg tror ikke det, i alle fall ikke i Andalucía. Det virker på meg som folk flest her tar dette seriøst.

Malin Elisabeth Eriksson (47 år)

Museumsvakt

 1. Jeg synes det er bra, selv om jeg synes at det er leit at regjeringens påbud om å måtte bruke munnbind på offentlige steder ikke ble fulgt av alle, slik at den Andalusiske regjeringen nå har innført hardere påbud med obligatorisk munnbind ute. Det kan føles for strengt i visse situasjoner.
 2. Stort sett synes jeg det. Til slutt er det det personlige ansvaret som hver og en føler som teller.  
 3. Nei, det tror jeg ikke. Sykehusbelastningen er langt i fra de som visse områder i Spania hadde i vår.

Randi og Ivar Brekke (79 og 86 år) 

Aktive pensjonister

 1. Vi enig med at det bør vœre påbudt med munnbind og er forbauset over at Norge tar så lett på dette.
 2. Vi synes at myndighetene her i Spania gjør hva de kan og må. Dessverre ser det ut til at de unge ikke er så lett å styre, hverken her eller i gamlelandet.
 3. Vi tror at økonomien gjør at de blir nødt til å åpne opp samfunnet for fullt om en tid. Vi håper på en dugnadsånd med dette også – at folk forsøker etter beste evne og at de husker på smittevernreglene når samfunnet kommer i gang igjen.

Emil Christiansen (17 år)

Skoleelev

 1. Jeg synes det er all right, selv om det er litt irriterende noen ganger, så gjør jeg det for andres skyld.
 2. Nei, jeg synes ikke det. Hva de gjør nå er bra, men de skulle ha startet mye før. Jeg synes at de kunne ha gjort mer i vår når det hele begynte.
 3. Jo, jeg har en følelse at det kommer lockdown igjen engang utpå høsten, men jeg tror ikke den blir like lang som på våren. Kanskje et par måneder… 

Anna Allesø Weidemann (26 år)

Selvstendig næringsdrivende

 1. Det er et fint tiltak, hvis det kan skape økt trygghet blant folk og samtidig forhindre smitten. 
 2. Ja, jeg tror de (Spania), og alle andre land, gjør hva de kan. Det er allikevel ikke ensbetydende med at det er spesielt kompetente løsninger som blir vedtatt. 
 3. Nei. Det ville ha overrasket meg mye. 
Av Karethe Linaae

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.