Månedsmagasinet på Costa del Sol
Fotball-VM er endelig i gang, og det er knyttet store forventninger til det spanske landslaget etter to svake turneringer i 2016 og 2014. Den nye treneren, Julen Lopetegui, hadde satt i gang en prosess med å forynge et aldrende mannskap, og laget hadde i det stille spilt seg opp blant favorittene.
 
Tre dager før turneringen sprakk allikevel bomben. Lopetegui hadde sagt ja til å overta Real Madrid, noe som førte til at det spanske forbundet ble rasende på treneren sin. Det hele endte i sparken og et salig kaos i forkant av Spanias kamper.
 
santiageo bernabeu2
Lopetegui kan allerede skaffe seg et kontor på Bernabeu.
(CC BY-SA 2.0) av theglobalpanorama
 

Hierro overtar

Den tidligere storspilleren Fernando Hierro sa allikevel ja til å overta laget på kort varsel, og de fleste odds på nett heller i retning av at Spania tar seg lett videre fra gruppespillet. Portugal har muligens blitt favoritt blant mange tippe-eksperter til å vinne gruppen, men det blir en oddsbombe av de sjeldne hvis Spania også havner bak Iran og Marokko på tabellen. Laget bør derfor greie å innfri forhåndstipsene og ta seg videre til åttedelsfinalen, hvor de møter et av de to best plasserte lagene i Gruppe A. De fleste oddstips tilsier at dette blir vertsnasjonen Russland eller Uruguay, og Spania bør derfor ha en god mulighet til å få mye positivitet inn i laget mot en eventuell kvartfinale.
 

Treneren spiller tross alt ikke

Lopetegui skulle tross alt ikke spille kampene, og de spanske spillerne er selvsagt fullblods proffer som har vært ute en vinternatt før. De positive blant oss kan således hevde at spillerne er godt vant med hverdagslige ting som trenerskifter, men det er allikevel ikke til å stikke under en stol at laget opplever en helt unormal situasjon. Vi kan iallfall ikke komme på at et stort land har kvittet seg med en trener så kort tid før et stort mesterskap, men flere har hevdet at Lopetegui var særdeles dårlig med timingen.
 

Hvorfor dette voldsomme hastverket?

Dette er et spørsmål mange har stilt seg, og det beste svaret er vel Real Madrids dominerende posisjon i spansk fotball. Hovedstadslaget er nemlig vant til å få det som de vil, men i dette tilfellet gikk selv ledelsen i Madrid over streken. Det spanske fotballforbundet så seg derfor nødt til å statuere et eksempel for å hindre noe lignende skulle skje igjen, men til syvende og sist er det landslaget og Lopetegui det går utover. Real fikk mannen sin, og det er heller ikke mulig å ilegge klubben noen andre sanksjoner.
 
 
Fernando Hierro 2008 
Får Fernando Hierro sving på landslaget i tolvte time?
Bilde: Wikipedia

Hvordan påvirker dette spillerne?

Disse linjene skrives dagen før det spanske laget åpner Gruppe B mot Portugal, og det er selvsagt helt umulig å spå hva slags konsekvenser dette får. De fleste spillerne virker allikevel å være avslappet i alt oppstyret, og kanskje fører trenerskiftet til at Spania spiller seg helt fram til nok en finale. Vi tror allikevel at VM blir veldig vanskelig for Spania nå, og det blir spennende å se hvordan forholdet blir mellom Real Madrid og forbundet framover.
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.