Månedsmagasinet på Costa del Sol
17. mai i Benalmádena
I Benalmádena skal det være fest og barnetog på 17. mai, akkurat slik vi gjør det i Norge. Helt siden Den Norske skolen flyttet fra Fuengirola har kommunen invitert nordmennene til å feire den norske nasjonaldagen i skolens nærmeste bysentrum. Nå står de foran sin tredje nasjonaldagsfeiring i egen by, Arroyo de la Miel, Benalmádena.
 

Barnas dag

-Hos oss står barna i sentrum av feiringen. Det blir korpsmusikk og barnetog/folketog med hurrarop og norske nasjonalsanger. For skolens elever er det obligatorisk å være med. Alle andre er også hjertelig velkomne til å delta i arrangementet i sentrum, venner og familie til elevene selvfølgelig, men ikke minst andre nordmenn som enten bor i Málaga-området eller som ferierer her er også hjertelig velkomne til å delta, inviterer Linda Sakseide.
-Det har også blitt en tradisjon at vi inviterer en spansk skoleklasse med oss i toget og til aktivitetene på skolen. I år, som i fjor, er det elevene fra CEIP Jacaranda i Benalmádena Pueblo. Klasse 4E og læreren deres Angela Farfán Morilla, som deltar. De har allerede hatt kontakt med 3.-4. trinn på DNS Málaga. Vi har sendt brev til hverandre, i tillegg til at elevene har møttes til lek og moro for å bli litt bedre kjent.

Engasjert kommune

På kommunens kontor «Benalmádena Foreign Resident» jobbes det iherdig for at alle bosatte folkeslag skal føle seg velkommen, kunne dele kulturen sin og integreres i det spanske. På dette kontoret ligger det nå en bunke åpne invitasjoner, på spansk, til alle som vil delta i nordmennenes 17. mai arrangement. -Kommunen legger dagen veldig godt til rette med hjelp av politipatruljer som stopper trafikken, og de stiller opp med lydutstyr til talene og underholdningen, forteller Linda.
 

Underholdning i Sentrum

-Dagen starter med gudstjeneste kl. 10.00 i kirken som ligger like ved togstasjonen i Arroyo de la Miel, Parroquia de la Inmaculada. Dette er i regi av Sjømannskirken. Umiddelbart etterpå starter 17.maitoget fra plassen utenfor kirken. Vi går rundt i noen av smågatene, samt gågata, før vi går midt i hovedgata og ender på på plassen foran Kulturhuset ved det flotte, store treet med de lilla blomstene på. Her blir det tale på spansk og norsk, av rektor, ordfører og elevrådsleder, samt sanginnslag av elevene, forteller Linda Sakseide.

Lek og feiring på skolen

Etter arrangementet nede i sentrum trekker nordmennene opp til skolen, og arrangerer leker for barna og salg av kaffe, kaker, is og brus, akkurat som det seg hør og bør på 17. mai. Her kan alle som har interesse av å være i det norske miljøet på denne dagen delta, og det er nok ekstra fint for de norske barna som er på ferie i Spania, ikke har begynt på skolen ennå, eller som kanskje går på en internasjonal eller spansk skole.
-Det blir både presisjon med fotball, potetløp og fiskedam for barna. Dessuten vil noen av lærerne stille seg frivillig opp til å bli kastet våte svamper på, reklamerer Linda Sakseide. -Kanskje du er den som treffer læreren midt i planeten/fleisen?
 
17mai skolen

Program for dagen:

kl. 10:00 Høytidsgudstjeneste i kirken «Parroquia de la Inmaculada» i Arroyo de la Miel, Benalmádena
kl. 11.30 Barnetoget går fra kirkeplassen og går en runde gjennom sentrum og ender opp utenfor Casa de la Cultura
kl. 11:15 Underholdningsprogram med sang og taler, i trappa utenfor Casa de la Cultura
kl. 12:00 Samling på Den Norske Skolen, Malaga. Salg av mat, kaker og forfriskninger
kl. 12:30 Leker og konkurranser for barna.
(Arrangementet avsluttes kl. 14:30)
Av Den Norske Skolen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.