Månedsmagasinet på Costa del Sol
Skriverne på Solkysten gir ut bok!
Skriverne på Solkysten er en undergruppe av Norsk Forening på Costa del Sol, som ble startet i 2014 etter initiativ fra Beate og Stein Winther, som begge har tidligere erfaring fra forlagsbransjen. I løpet av disse snart fire årene har gruppen samlet produsert nesten 1000 tekster – et meget imponerende tall!
 
Gruppen består i dag av syv medlemmer: Karin van Baalen Baumbach, Yngvar Sofiedahl, Inger Elise Hansen, Hans Petter Lindøe, Solveig Tandberg, Beate Winther og Stein Winther. Skriverne har ved flere anledninger levert bidrag til Det Norske Magasinet, senest i de siste månedene representert med noen flotte innlegg fra Hans Petter Lindøe, som nok fremdeles sitter friskt i minnet hos mange av våre faste lesere.
 
Medlemmene i skrivegruppen er typisk «norske trekkfugler», som tilbringer vår og sommerhalvåret i Norge, for så å vende tilbake hit til Costa del Sol om høsten for å tilbringe vinterhalvåret her i Spania. Det Norske Magasinet møter gjengen i skrivegruppen en aften i Norsk Forening, og det er tydelig at det har formet seg sterke vennskapsbånd dem imellom. Det kommer derfor ikke som noen overraskelse at medlemmene i gruppen også holder kontakten og skriver litt også i den perioden de befinner seg i Norge.
 
Nå var ikke skrivegruppen fulltallig denne aftenen på Norsk Forening, men det var det nemlig en god og spesiell grunn for. Både hver for seg og samlet har medlemmene av skrivegruppen syslet litt med tankene på å gi ut en bok med et utvalg av sine tekster, og i forbindelse med at et av medlemmene, Yngvar Sofiedahl, fyller 80 år i november, var anledningen endelig kommet! På dagen som feiringen finner sted, den 12. november, ville de overraske jubilanten med en samling tekster i bokform. Resultatet ble boken «Danse i regnet», hvor en av Yngvars tekster har inspirert til valget av tittelen, og denne teksten er også starten på boken. Både Yngvar og hans samboer Karin er også ivrige malere, og omslaget på boken viser et maleri av Karin. Overraskelsesmomentet skal ikke undervurderes, så Det Norske Magasinets journalist lover på tro og ære at ingen skal få vite om bokutgivelsen før etter den 12. november, dagen da verket er blitt overrakt Yngvar på hans 80-årsdag. Og mon tro om ikke Yngvar og Karin blir litt overrasket over å se seg selv i Det Norske Magasinet også, kort tid etter at de har ankommet Costa del Sol fra Arvika i Sverige?
 
Medlemmene i skrivegruppen understreker at boka på ingen måte er noen kommersiell utgivelse, men de har trykket opp et stort nok opplag til at det finnes bøker tilgjengelig for dem som er interessert. Ta i så fall kontakt med Solveig Tandberg på e-mail for nærmere informasjon: soltandberg@gmail.com
 
Om det skulle være stor nok interesse er Skriverne på Solkysten heller ikke fremmed for å starte opp en ny gruppe, så for deg som liker å skrive og vil videreutvikle deg i et trivelig miljø og samarbeid med andre likesinnede er det bare å ta kontakt.
 
Vi i Det Norske Magasinet gratulerer Yngvar så masse med den store dagen, og Skriverne på Solkysten med en kjempeflott bok i anledningen – vårt eksemplar er herved bestilt!
 
skrivernepasolkysten1
Av Tom Halvorsen, tom@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.