Månedsmagasinet på Costa del Sol
Sabor a Málaga: En gastronomisk aften

Sabor a Málaga: En gastronomisk aften

Del

En gastronomisk aften i Málagas byråd sammen med Sabor a Málaga, som hadde invitert kystens journalister.

Det var den 20. september og Málagas byråd sammen med Sabor a Málaga inviterte Costa Press Club – Solkystens internasjonale journalister – til senteret for moderne kultur ”La Térmica” i sentrum av Málaga til en aften fylt med informasjon og gastronomi.
 
Jacobo Florido, ansvarlig for økonomisk utvikling og produksjon i Málagas byråd, inntok scenen etter at de inviterte gjestene hadde fått sosialisert litt og hilst på hverandre.
Først ga Jacobo Florido en hurtig gjennomgang av hva som var skjedd siden Sabor a Málaga-prosjektet så dagens lys i 2012, hvilket dere lesere jo har kunnet følge i denne artikkelserien, innen han fortsatte med å fortelle om planen for å utvikle prosjektet ytterligere: ”Nå fem år etter at vi startet Sabor a Málaga er vi veldig stolte av resultatet hittil. I dag omfatter Sabor a Málaga ikke færre enn 700 virksomheter – blant disse er bønder, produsenter, butikker og restauranter – selv chiringuitos.” Jacobo Florido la også vekt på hvor viktig Sabor a Málaga er for økonomien i provinsen: ”Er man et lite foretak – mange involverte er små familieforetak – så kan det være vanskelig å nå ut til større markeder. Da kan det være en fordel å tilslutte seg Sabor a Málaga. Å søke nye markeder sammen og ha felles markedsføring reduserer utgiftene for den enkelte. Ikke færre end 80 % av produsentene vitner om en betydelig forbedring av deres salg etter at de er blitt en del av Sabor a Málaga. Vi vet også at etterspørselen på lokale produkter økes, og så er merket en god veiviser for forbrukeren. Utover det blir Sabor a Málaga sterkere som varemerke jo flere som bærer merket.” Han fortalte videre at det merkes at interessen for Sabor a Málaga-produkter stiger takket være messer og samarbeid, som f.eks. det samarbeidet som Sabor a Málaga har med el Corte Inglés.
Og økonomisk sett har Sabor a Málaga også betydning for hele provinsen; internasjonalt sett hjelper f.eks. Sabor a Málagas deltagelse på messer til å sette Málaga på verdenskartet.
Nyhetsmessig får vi vite at Sabor a Málaga fortsetter å veive med flagget internasjonalt. Sabor a Málaga har allerede deltatt på messer i blant annet Israel og Frankrike, og nå går turen neste gang til Tyskland. For å skape mer oppmerksomhet omkring selve messene er strategien å ha et dynamisk messeområde med blant annet matlagingsopptreden med stjernekokker fra provinsen, som f.eks. ingen ringere enn Dani Garcia. Det planlegges også et samarbeid med en matvarekjede i Storbritannia og det arbeides med en ajoblanco, som skal fraktes hele veien til Peru, bare for å nevne noen internasjonale prosjekter. Dog er det enda ikke tatt noe initiativ til å markedsføre Sabor a Málaga i Skandinavia.
 
Og så var det på tide at de inviterte ble presentert for noen lokale produkter, selvfølgelig med det blå merket. Til prøvesmaking i Fuengirola-salen i La Termica sto det olivenoljer fra Aceites Milosur (Alhaurín el Grande) og Finca la Torre (Bobadilla), to oljer, som har vunnet priser som beste olje i XVI Premio al Mejor Aceite de Oliva Virgen Extra de la Provincia de Málaga – altså en pris for å være beste ekstra jomfruolje i Málagaprovinsen, samt vin fra bodegaen Cortijo la Fuenta (Mollina i Antequera), som i år har vunnet prisen som den beste vinen, som bærer merket Sabor a Málaga.
 
De tilstedeværende ved aftenens foredrag og prøvesmaking kom fra blant annet Storbritannia, Irland, Finland, Tyskland samt Belgia, og selvfølgelig var vi skandinaver selv representert gjennom Det Norske Magasinet, En Sueco og La Danesa. I tillegg var mange flere land også utenfor Europa representert.
Vi på takker Diputación de Málaga med Sabor a Málaga samt Costa Press Club for invitasjonen og en interessant aften.
Av Sara Laine, sara@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.