Månedsmagasinet på Costa del Sol
Svenske tresko og norsk toppmote

90 ulike modeller av svenske treskoene og det norske klesmerket ”By Ti Mo” er noe av det Gunnel´z Fashion byr på i sin warehouse boutique i San Pedro.
– Hvorfor Spania?
Svenske Gunnel Bergman trenger ikke lang tid på å tenke seg om. Hun har alltid elsket å reise og har vært mye i bl.a. Hellas, Italia og Frankrike: – Jeg var her en gang for lenge siden sammen med min mann. Det kjentes ut som om dette var riktig. Vi kjøpte et hus her nede som vi satte i stand, og dermed ble det Solkysten for oss, svarer hun.
– Men hvorfor tresko?
– Det ble bare sånn. Jeg har alltid gått med tresko. En gang på en El Corte Inglés-forretning ble jeg stanset tre ganger av nysgjerrige mennesker som kommenterte treskoene jeg gikk i. Dermed satte jeg i gang med tresko, forteller Gunnel.

Mye mer
I ett år har Gunnel drevet ”Gunnel´z Fashion” i industriområdet rett nord for sentrum av San Pedro. I dag består vareutvalget av langt mer enn svenske tresko. Her finnes utvalg i designklær fra kreative og ”up-and-coming-designers” fra bl.a. Frankrike, Italia, Sverige og Norge, i tillegg til smykker, vesker, sjal og annet tilbehør i ulike prisklasser.
– Jeg er opptatt av mote og reiser mye rundt på messer og utstillinger over det meste av kloden, forklarer Gunnel. Hun synes å ha en velutviklet nese for nye motetrender:
– Mote handler om å ta sjanser, men også om å holde øyne og ører åpne for nye og kommende trender.
I dag jobber tre mennesker i Gunnel´z Fashion, i tillegg til at sju selgere er engasjert på showrooms i Madrid, Valencia, Barcelona, Mallorca og Lisboa.

– Spanjoler liker tresko
Men selv om Gunnel stadig utvider vareutvalget i butikken i San Pedro, har treskoene fortsatt en spesiell plass. For hos Gunnel er ikke en tresko bare en tresko. Hun designer sine 90 ulike modeller selv, kjøper skinn i ulike kvaliteter fra Italia, sender det til sin svenske produsent som sender de ferdige produkter til Gunnel i Spania.
– Jeg er godt fornøyd med merkenavnet Gunnel´z Zuecos, for tresko er zueco på spansk, i tillegg til at navnet gir assosiasjoner til Sverige (Suecia).
Ifølge Gunnel går treskoene aldri av moten, og med 90 ulike modeller i størrelser fra 28 til 46, finnes det alltid noe for enhver stil og smak. Prisene varierer fra 45 til 129 euro. Hva med tresko i sandalutgave, med leopardskinn, jeansstoff eller i kamuflasjefarger?
– Tresko kan brukes av alt fra hippier og bohemer til ”Chanell-kvinner”, sier Gunnel:
– Det er ikke bare skandinaver som er glad i treskoene mine. Mange spanjoler liker dem også tresko, selv om det ikke akkurat er strandsko. Gunnel selger bl.a.flere modeller av sine tresko til El Corte Inglés.

Warehouse
I butikken i San Pedro har Gunnel ønsket å gå nye veier. Det handler om ”warehouse boutique” eller ”loft”, som det heter innenfor moteverdenen. Ideen plukket Gunnel opp fra New Yorks moteverden. Her kan du komme og bruke tid på å kikke på vareutvalget, få en kaffe, te eller øl i baren og sitte ned og lese avisen.
– Dette er et sted kundene bruker tid på. Det handler ikke om spontan-shopping, forklarer Gunnel.
Det store lokalet er stilfullt innredet av Gunnel selv og etter hennes eget hode.

Gunnel´z Fashion
C/Dublin 21,
Poligono Industrial San Pedro Alcantará

Tlf.: +34 952 785 602

http://gunnelsfashion.blogspot.com
www.gunnelhome.com
epost: gunnel@gunnelhome.com
Åpningstider mandag – fredag 10 – 19

 

Disse merkene finner du i Gunnel´z Fashion:
Anti-Flirt
By Ti Mo
Charlie Joe
Deha
Erfurt
Gunnel´z Zuecos
Halaby
Hanne Bloch
Humanoid
Karin Wallén
Meltin´Pot
Saga Ibanéz
Star Mela
Stella Forest
The Hip Tee

By Ti Mo – Fra Frogner til
800 butikker verden rundt

Feminint, moderne og vakkert. Det er stikkord for det norske klesmerket By Ti Mo som Gunnel selger i sin Gunnel´z Fashion.

– Se her. Det handler om elegant design i duse jordfarger og i deilige stoffer, sier Gunnel Bergman og viser fram et utvalg klær fra stativet der hun har samlet sin By Ti Mo-kolleksjon.
Det norske klesmerket startet sin første småskalproduksjon i 2004. Ifølge By Ti Mos hjemmeside var den grunnleggende ideen at klær for kvinner både skal være ”nydelige, feminine og moderne samtidig som de er laget av høykvalitets tekstiler og materialer.
Bak navnet ”By Ti Mo” står designeren Tine Molatt. Tine er både utdannet økonom og syerske. Ifølge Tine kan man være så kreativ man bare vil, men man kommer ikke langt innen fashion dersom man ikke tar hensyn til økonomiske realiteter. Eller, som hun selv sier det: – Jeg jobber best når jeg følger hodet 50 % og hjertet like mye.
By Ti Mo har klart å skape seg et navn innenfor fashion med sin markante og feminine stil. Bedriftens hovedkontor ligger på Frogner i Oslo der det i dag jobber 12 mennesker. Klærne selges i dag til 800 butikker verden rundt, ifølge firmaets hjemmeside.
Les mer: http://wp.ti-mo.no/

 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.