Månedsmagasinet på Costa del Sol
Hektisk høst på El Campanario

Hektisk høst på El Campanario

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email


De ønsker å satse sterkere på bruk av lokale, norske krefter. Samtidig er målet å ha store navn på konsertlistene et par ganger i året. Høstens største konsertopplevelse blir nok Drammen Symfoniorkester og Royal Garden Jazzband, mener de to.

Sjømannskirken i Calahonda er på god vei til å bli en av de fem største sjømannskirkene i verden. Sånt forplikter, mener sjømannsprest Steinar Lindvig og kantor Trond Gilberg.

Derfor har de to satt sammen en av tidenes mest omfattende arrangementsliste for El Campanario denne høsten. Her blir det både EM-kvalifiseringskamper i fotball på storskjerm i patioen, en drøss konserter og en rekke kulturarrangementer.

– Mange vil komme
– Vi får mange henvendelser fra alle typer norske utøvere om å få spille, synge og holde konserter her på Sjømannskirkens store anlegg i Calahonda. Det er svært hyggelig, sier nytilsatt kantor Trond Gilberg. Men han kan ikke love plass til alle som gjerne vil komme på besøk, men en rekke artister er det likevel rom for:

Allerede 24. september kommer ”Jubilate” (Glemmen kirkekor) og fem dager senere er det duket for britiske ”The Three Pianists”. Gruppen består av tre pianister som hver for seg serverer klassisk musikk, jazz og pianogjøgling, i tillegg til fellesnumre.

Nok en gang skal Helge Kleppe og hans ”Jazzt like this” holder konsert på El Campanario.

I begynnelsen av oktober gjester det store damekoret ”Concentus” fra Stockholm El Campanario. De 50 sangerne vil framføre variert gospelmusikk, klassiske perler og popmelodier.

– Høstens kanskje største musikkopplevelse finner nok likevel sted torsdag 14. oktober, for da kommer Drammen Symfoniorkester og Royal Garden Jazzband for å holde felles konsert, sier sjømannsprest og daglig leder av Sjømannskirken i Calahonda, Steinar Lindvig.

Satser lokalt
Høstens sterke satsing på konserter skyldes også at Sjømannskirken nå har fått sin egen kantor eller organist, Trond Gilberg.
– I forhold til tidligere sesonger, vil vi fra i høst endre profilen på arrangementene og satse sterkere på bruk av lokale krefter. Derfor har vi plukket ut norske artister og amatører som har tilknytning til Costa del Sol. Dessuten prøver vi å sørge for god bredde i kulturtilbudet, forklarer Gilberg.
Gruppen ”Jazzt like this” står nok en gang på programmet. Denne gruppen ledes av Helge Kleppe og har bl.a. medlemmer fra Tyskland, Spania og Storbritannia. De har tidligere gitt godt besøkte konserter på El Campanario. Onsdag 27. oktober holder de ny konsert i Sjømannskirkens patio.
I tillegg blir det konserter med Lillehammer trekkspill- og toraderklubb(23. oktober) og med ”Amazing Ten-Sing-kor” fra Norge(12. november).
– Og før julearrangementene setter inn, blir det selvsagt utover høsten flere av de populære ”På grensen til Allsang”-arrangementene – en variant av NRKs ”Allsang på grensen” – og med tilhørende Quiz-kveld.

Strekker seg langt
Stadig flere norske og skandinaviske kor, orkestre og grupper vil gjerne kombinere Syden-ferien med øvelser og gi konserter i Sjømannskirkene her på Middelhavskysten.

– Mange artister legger opp turneer som omfatter både Costa del Sol og Sjømannskirken på Costa Blanca. Det blir gjerne et par – tre slike konsertsamarbeid i løpet av året, pluss noen ekstra innimellom. Vi strekker oss langt for å få dette til, og synes vi nå er i ferd med å få system i saker og ting. Derfor blir det et kulturelt arrangement minst en gang i uken denne høsten, forteller Trond Gilberg.

Åpne dører og lav terskel preger Sjømannskrikens flott anlegg på El Campanario (Calahonda). – Høstens arrangementskalender strutter av gode tilbud, sier sjømannsprest Steinar Lindvig(t.v.) og Trond Gilberg.

I oktober kommer det store damekoret ”Concentus” fra Stockholm på besøk. De 50 sangerne vil framføre variert gospelmusikk, klassiske perler og popmelodier.

Noen av arrangementene foregår i det store kirkerommet, mens andre blir gjennomført som utekonserter i den store patioen på El Campanario.
– Målet er å bygge et fellesskap rundt våre arrangementer. Miljøet her i Sjømannskirken skal være sosialt og hyggelig og alltid ha en lav terskel, forklarer Steinar Lindvig. Derfor vil også kafeteriaen servere Sjømannskirkens myteomspunne og verdenskjente – i alle fall blant norske kirkegjengere rundt om i verden – kaffe og vafler.

På kort varsel
– Ja, vi prøver å være fleksible, sier de to og hevder at målet er å ha store navn på konsertlistene et par ganger i året:

– Selv om de fleste arrangementene for denne høsten nå er så godt som spikret, kan vi på nokså kort varsel åpne dørene for nye artister dersom vi bare rekker å annonsere og gjøre konsertene kjent.

– Hva med vårprogrammet? Har dere begynt å søke dere fram til interessanta navn her?

– Foreløpig vil vi ikke gå ut med noen navn, men det kan bli stort, smiler Trond Gilberg som begynte i jobben som kantor 1. februar i år. Han kommer rett fra tilsvarende stilling ved Sjømannskirken i San Fransisco i USA. Før det var kirkemusiker i Oppegård utenfor Oslo i 11 år.

– Jeg trives veldig godt innenfor Sjømannskirken. Kirken står godt plantet i folks bevissthet og er sosialt akseptert i store miljøer av nordmenn i utlandet. Dessuten liker jeg at sjømannskirkene har ”en lavere terskel” enn i den vanlige norske kirken, avslutter Trond Gilberg.


Høstens arrangementer på Sjømannskirken

7. sept.: EM-kvalifisering i fotball mellom Norge – Portugal
17.sept.: På grensen til allsang/Quiz
24.sept.: Konsert ved Jubilate(Glemmen kirkekor)
29. sept.: Konsert ved ”The Three Pianists”
6. okt.: Fest på kjerka
7. okt.: Konsert ved Concentus (svensk damekor)
14. okt.: Drammen Symfoniorkester og Royal Garden Jazzband
20. okt.: Huskonsert
23. okt.: Konsert ved Lillehammer Trekkspill- og toraderklubb
27. okt.: Konsert ved ”Jazzt like this”/Helge Kleppe
3. nov.: På grensen til allsang/Quiz
12. nov.: Konsert ved Amazing Ten-Sing-kor (Norge)
17. nov.: Veldedighetskonsert
24. nov.: På grensen til allsang/Quiz
1. des.: Fest på kjerka
8. des.: På grensen til allsang/Quiz
15. des.: Vi synger julen inn

Av Arne Bjørndal

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet