Månedsmagasinet på Costa del Sol
Skap mer nærhet i parforholdet

Skap mer nærhet i parforholdet

De aller fleste er enige om at intimitet og berøring er viktig i et parforhold. Intimitet er generelt en faktor som kan holde liv i et forhold i lang tid og sikre at kjærligheten og lidenskapen varer. Men det er dessverre ikke uvanlig at intimiteten og lysten til berøring blir mindre og mindre etter hvert som årene går og rutinene setter sitt preg på hverdagslivet i et parforhold. Det finnes flere måter man kan hjelpe hverandre med å bevare gnisten i forholdet, som alt fra kjærestekvelder hvor man setter av tid til hverandre uten tv og mobiltelefoner, til å bruke forskjellige hjelpemidler som sexleketøy for å holde intimiteten og lysten vedlike. 

Når samlivet trenger å piffes opp litt

Hvis du føler at lysten og intimiteten med partneren din trenger å piffes opp litt, så er du ikke alene. Det er helt normalt at sexlivet mellom to personer blir mindre aktivt over tid. Dette er en naturlig utvikling som ikke trenger å bety at du og partneren din ikke liker hverandre eller at dere ikke synes den andre er attraktiv. Det er likevel en god ide å sikre at intimiteten ikke forsvinner, siden lidenskap og berøring er viktige ingredienser for å bevare et lykkelig forhold sammen.  

Det er forskjellig hvordan de enkelte par opprettholder lidenskapen, akkurat som det er forskjellig for par til par hva det betyr for den enkelte å ha et fysisk nært forhold. Noen sørger for å tilbringe kvalitetstid sammen en dag i uken og sette av tid hvor man kan fokusere på hverandre, mens andre foretrekker å gjøre det på andre måter. Mange velger for eksempel å introdusere sexleketøy for å få hjelp og variasjon i den fysiske delen av parforholdet. For mange kan det være et stort skritt å introdusere noe nytt i parforholdet, men slike leketøy skal kun ses på som et hjelpemiddel som kan vekke nysgjerrighet og glede i parforholdet for dere begge. Det finnes dessuten en utrolig stor variasjon, og markedet er fylt med mange typer og modeller til både ham og henne, og ikke minst til alle lyster.

For både nybegynnere og erfarne brukere

Sexleketøy kan være så mangt, og begrepet dekker over mange forskjellige ting, og det er forskjellig fra person til person og fra forhold til forhold hva som fungerer best.

Hvis du og partneren din ikke har mye erfaring med sexleketøy, kan det være lurt å begynne i det små og gradvis introdusere nye elementer i sexlivet deres. Dere kan for eksempel starte med et lite spill der dere utfordrer hverandre til å vise mer av hva du og dere har behov for og kanskje fantaserer om. Og hvis det viser seg at dere begge kunne ha glede av noen hjelpemidler for å få gnisten tilbake, kan dere eventuelt introdusere leketøy til soverommet. Det handler om å ta små og sikre skritt hvis, og huske på at begge partene skal være komfortable med situasjonen. 

Snakk med partneren din

Den viktigste faktoren når det kommer til å bevare et godt og lidenskapelig parforhold, er helt klart god kommunikasjon. Sørg for å snakke åpent med partneren din om dine behov og ønsker, og vær enige begge to om å eventuelt introdusere nye elementer dere synes kunne tilføre noe ekstra til parforholdet. Finn i fellesskap frem til hva som eventuelt mangler, og hva som skal til for å kunne gjøre samlivet enda bedre. Her er det viktig at man husker på å respektere den andre, og være helt ærlige i forhold til sine egne grenser og lyster. En åpen samtale om parforholdets fysiske aspekt er med andre ord alfa og omega for et godt sexliv.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.