Månedsmagasinet på Costa del Sol
Tre lag kjemper om å vinne Segunda División i Spania og rykke opp til La Liga – se her gjennom hvert lags sjanse til å vinne

Tre lag kjemper om å vinne Segunda División i Spania og rykke opp til La Liga - se her gjennom hvert lags sjanse til å vinne

Kampen om en plass i La Liga er nå uhyre spennende. Midt i sesongen 18/19 er det nå hele fem lag som har utmerket seg med nesten like mange poeng. Kampen om de tre opprykksplassene er derfor jevn.
Selv om det kun vil være én vinner av Segunda División, kan man på en måte si at det blir tre, fordi det vil være tre lag som rykker opp til La Liga. Her kan du lese om hvert av de fem lagenes muligheter for å vinne. Lagene er som følger Albacete, Granada, Málaga, Osasuna og Deportivo La Coruña.
Vi begynner med Albacete som ligger øverst på tabellen med 45 poeng. Klubben har hatt innhopp i La Liga på 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet, men sliter med å bevare plassen. Sist de spilte i La Liga var i sesongen 04/05.
Siden nedrykket til Segunda División i 2005, har de vunnet andredivisjon to ganger uten å klare å rykke opp til La Liga. Derfor kan man ikke akkurat si at de har oddsen på sin side.
De neste tre lagene på tabellen har alle like mange poeng. Granada, Málaga og Osasuna ligger alle på andreplass med 44 poeng, og biter serielederen i halen.
Granada har i motsetning til Albacete hatt en mer stabil plass i La Liga de siste årene. Etter mange år i både a- og b-gruppen i Segunda División, til og med i 3. divisjon, rykket de i 2011 opp til La Liga hvor de beholdt en plass helt frem til 2017. De er nok derfor igjen sultne på opprykk.
Ser man til Málaga derimot, har de en enda bedre statistikk i ryggen enn lagene nevnt over. De siste ti årene har de holdt seg i La Liga, noe de også gjorde første halvdel av 2000-tallet. De rykket ned til Segunda División etter fjorårets sesong, og lengter derfor sterkt etter å spille i La Liga igjen.
Det samme gjelder forsåvidt for laget Osasuna fra Pamplona. Fra 2000 til 2014 spilte de i La Liga, hvor de havnet på fjerdeplass en gang i løpet av disse årene. Siden 2014 har det derimot vært noe ustabilt og laget havnet på 18. plass det første året de igjen var tilbake i andredivisjon.
Sesongen 16/17 spilte de i La Liga, men rykket ned igjen året etter. I fjor havnet de på 8. plass, men det ser ut til at de i år er i bedre form.
Til sist skal vi også nevne at Deportivo La Coruña kan skilte med mange gode plasseringer i La Liga. I 2000 vant de ligaen og kom henholdsvis på andre- og tredjeplass de påfølgende årene. Dette er et lag man derfor ikke skal avfeie som opprykkskandidat.
La Liga er kanskje den fotballigaen i verden med høyest nivå. Men Segunda División holder også et høyt nivå sammenlignet med mange andre land. Flere oddstips finner du via Unibet Oddstips.
 
 
 
(advertorial)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.