Månedsmagasinet på Costa del Sol
De lureste økonomitipsene på tampen av året – hvordan du får mest ut av desember

De lureste økonomitipsene på tampen av året – hvordan du får mest ut av desember

Kanskje har du allerede god oversikt over hvilke fordeler det kan ha å ta enkelte, lettvinte grep for å få mest ut av skattefradraget ditt før årets slutt – eller det er nytt for deg at du faktisk ikke trenger å spare eller sette til side penger hele resten av året for å spare en hel del penger. Her får du en enkel oversikt over de viktigste og enkleste grepene for å få med seg flest mulig fordeler ut av 2020. 

Se over skattefradragene dine før årsslutt

Enten du er student, pendler, småbarnsforelder, medlem i en fagforening eller noe helt annet – det finnes en enorm mengde fradrag du kan kreve. Nå er riktignok neste års selvangivelse noen måneder unna, men det finnes en del fordeler du bør vite om som du kan benytte deg av før årets slutt. Sjekk for eksempel om du har aksjeverdier i en såkalt aksjesparekonto (eller ønsker å skaffe deg det) som du kan få fradrag for, eller om du dessverre har tapt penger på aksjer og ikke trenger å skatte av disse.

Individuell pensjonssparing

IPS har kommet i en ny og fordelaktig versjon og tilbys hos mange aktører. Det viktige å vite er at du kan spare opp til 40 000,- i året og få et fradrag på tilsvarende – men at dette er et utsatt fradrag og er nesten å regne for et rentefritt lån. Likevel, det er lurt å regne på om dette lønner seg for nettopp deg i din situasjon.

Kan man spare penger på lån?

Om du har mange spredte lån eller kreditter rundt omkring, kan du spare ganske mye på å samle dem. Axo Finans hjelper deg med å finne banker der du kan spare en hel del på forbrukslån.I tillegg er det lurt for deg å ta et overblikk over de lånene du allerede har og om noen av dem har bedre vilkår enn andre.

BSU gir et utrolig godt fradrag for deg under 34

Om du er under 34 og vil ha så mye fradrag som mulig før utgangen av desember, er det nå du skal smi! Om du setter inn 25 000 kroner før nyttår, får du 5000 kroner i fradrag ved neste selvangivelse. Her er det altså ingenting å tape, og du kan ha totalt 300 000 på BSU-kontoen din, så her har du mange år med mulighet for skattefradrag foran deg, hvis du starter relativt tidlig.

Og noen tips til året som kommer?

Noe av det vi nordmenn bruker mest penger på, er mat og dagligvarer. Derfor kan det lønne seg å lage et budsjett for husholdningen. Begynner du allerede nå, får du en skikkelig tjuvstart på god økonomi i 2021. Husk at de fleste butikker tilbyr bonuser og kunderabatter i annonseblader, på apper og ved å melde seg inn på nettsidene deres. Her kan du faktisk spare flere tusen kroner i løpet av ett helt år. Vi ønsker deg et riktig godt økonomiår 2021!

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.