Månedsmagasinet på Costa del Sol
Hjemløse får hjelp i Coronatider – vanskelige tider for hjelpeorganisasjonene

Hjemløse får hjelp i Coronatider - vanskelige tider for hjelpeorganisasjonene

Del

En gruppe mennesker som venter på å bli servert frokost

Los Malagueños de la Noche (Málagas Natteengler)

Forskjellige organisasjoner rundt omkring Málaga distribuerer mat hver dag for å mette tomme mager til samfunnets mest sårbare. Organisasjonen Los Ángeles Malagueños de la Noche i Málaga sentrum er en veldedig organisasjon som ble startet for 15 år siden ved hjelp av frivillige og donasjoner.

”Dette ble skapt av kjœrlighet til kjœrligheten. Det er vår måte å jobbe på, og det vil fortsette med,” sa Antonio Meléndez, president for Los Angeles Association of Malagueños de la Noche. Organisasjonen er 100 prosent frivillig og teller omkring 30 mennesker som hjelper daglig med å tilberede og distribuere mat. Organisasjonen mottar ikke statlig eller kommunale tilskudd, ei heller hjelp fra matbanker. De er derfor ikke bundet av kommunens regler og trenger ikke noen form for dokumentasjon fra de nødlidende.

”Her ber vi ikke om legitimasjon. Hvis de er mennesker i nød, får de hjelp. Vi stiller ingen spørsmål”, sier Antonio. Varene doneres til organisasjonen fra forskjellige bakerier, butikker og gårder og privatpersoner. Organisasjonen tilbyr frokost, lunsj og middag. Hvilke måltider som serveres avhenger av hvilke varer de mottar den dagen. Vanligvis serveres supper, smørbrød og forskjellige gryteretter.

Frivillige serverer mat til mennesker i nød.

Coronapandemien har vært tøff for organisasjonen. De lukket i tre dager på begynnelsen av pandemien for ikke å risikere smitte, men etter flere samtaler om hvor mange mennesker som trenger mat, åpnet organisasjonen igjen. Under Coronapandemien har de servert over 35.000 måltider. Av de cirka 300-500 menneskene som kommer dit daglig, er 100 hjemløse på grunn av krisen.

”Da flere bedrifter forventes å måtte lukke på grunn av krisen, blir fler og fler mennesker hjemløse. Derfor er det viktig at vi eksisterer og kan hjelpe så mange som mulig. Vi setter pris på alle bidrag vi mottar og håper at så mange som mulig hjelper i disse vanskelige tider. Det er en stor og positiv opplevelse å kunne hjelpe mennesker og det er viktig å vœre oppmerksomme på hva som skjer rundt oss. Verden vil ikke forandre seg ved hjelp av religion eller politikk. Verden vil endre seg med kjœrlighet ”, sier Antonio.

Maten som skal serveres til mennesker i nød.

Adintre Association

En annen organisasjon som hjelper sårbare mennesker hver dag er Asociación Adintre i Fuengirola. Organisasjonen har vært aktiv siden 2007 og har fire medarbeidere, resten er frivillige. I motsetning til Los Ángeles Malagueños de la Noche, mottar Asociación Adintre hjelp fra forskjellige offentlige institusjoner, bedrifter, enkeltpersoner og Bancosol. Den sistnevnte er en matbank som leverer mat til organisasjonen hver uke. Organisasjonen distribuerer også klær og møbler til familier i nød. Under lockdown på våren leverte Asociación Adintre 110.400 måltider.

Antonio Meléndez, foreningsleder for Los Ángeles Malagueños de la Noche.

For organisasjonen er arbeidet under pandemien femdoblet sammenlignet med hva det var før krisen. Arbeidstrykket er sterkt økende, men arbeiderstabben er det samme som før. ”Vi ser at antall familier, enslige og eldre som bor på gaten har steget markant. Vi møter mennesker som ikke har råd til å kjøpe mat eller betale for elektrisitet og vann «, sier Joyce Gyimah Amponsah, grunnleggeren av Asociación Adintre. ”Under Coronapandemien ser vi mennesker fra alle samfunnslag komme hit. Det er familier og mennesker som har mistet jobb, inkludert folk med en videregående utdannelse, som har behov for støtte fra oss.”

På grunn av Covid-19 har den økonomiske støtten til Asociación Adintre falt med 60 prosent, mens antall mennesker i nød stopper ikke å stige. Organisasjonen risikerer nå å bli tvunget til å stenge, hvis den ikke mottar fler økonomiske bidrag. ”Vi får ikke nok hjelp. Vi har bruk for mye mer støtte på grunn av situasjonen vi befinner oss i. Vi mangler produkter og er ofte tvunget til å rasjonere. Vi trenger mennesker som fortsatt viser solidaritet og støtter oss med donasjoner, ”sier Joyce.

For donasjoner, kontakt:

Asociación Adintre:

Tamara Serralvo, Sosialarbeider: Tlf. 632 824 782

mail: info@adintrefoundation.com

Tlf. 951 35 68 92

Angeles malagueños de la noche :

Antonio Meléndez (president) Angeles malagueños de la noche. Tlf. 639 792 927

For donasjon av matvarer. Tlf. 622 512 176

mail: secretaria@angelesdelanoche.org

Tlf. 951 13 05 78

Av Gabriella Elkhouri

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.