Månedsmagasinet på Costa del Sol
Velkommen til Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Det er ingen tvil om at et behagelig klima er det som først og fremst får nordmenn til å søke seg til Costa del Sol. Solkysten har et av de beste klimaene på fastlandet i Europa, med over 320 soldager i året! Selv midt på vinteren kan gradestokken vise over 20 grader på dagtid. -Og takket være EØS-avtalen har nordmenn muligheten til å bevege og oppholde seg fritt i mange land i Europa, inkludert Spania.
 
Gode og rimelige flyforbindelser fra Norge og en kort reisetid på rundt 4 timer gjør også Solkysten populær. At kysten tilhører fastlandet er for mange en stor fordel, da dette øker tilgjengeligheten og man har som en bonus muligheten til å komme dit også med bil. Dessuten ligger hele Spania bokstavelig talt for ens føtter.
 
 
{loadposition Boligguide}
 
 
Det antas at det bor ca. 25 000 nordmenn mer eller mindre fast langs Costa del Sol, hvorav mesteparten har valgt å slå seg ned i Marbella-området, ca. 35 km fra Málaga Lufthavn. Men det finnes også en stor konsentrasjon av nordmenn i Fuengirola/Mijas samt i Nerja øst for Málaga, og naturligvis finnes størstedelen av kystens norske forretninger, klubber og andre tjenester i disse byene. Øst for Málaga ligger blant annet byene Torre del Mar, Torrox og Nerja som er kjent for de flotte grottene, samt Maro. I innlandet, et stykke oppe i fjellene, finner du nydelige fjellandsbyer som Cómpeta og Frigiliana, som selv om det her også blir bygget nytt, er tradisjonelle, hvite, andalusiske landsbyer. Etter Maro blir kyststrekningen kalt den tropiske kyst. Fordi fjellene ligger nær kysten og i ly for vinden her, dyrkes tropiske frukter som mango og papaya. Her ligger byene Almuñécar, La Herradura og Motril, som hører til Granada-provinsen. Mange utlendinger har valgt å slå seg ned her, blant annet på grunn av klimaet. Prisnivået er generelt lavere på den østlige delen av kysten enn vest for Málaga, hvor man i tillegg til Mijas og Fuengirola også finner Torremolinos hvor charterturismen begynte på 60-tallet, og som fortsatt er en by som yrer av liv. Ikke langt herfra ligger Benalmádena, som består av en kyststrekning kalt Benalmádena Costa, med en nydelig båthavn samt en fjellandsby kalt Benalmádena Pueblo, og handelsbyen Arroyo de la Miel, der blant annet den norske skolen ligger.
 
Lengre mot vest ligger berømte Marbella og den luksuriøse båthavnen Puerto Banús. Deretter kommer San Pedro hvorr strekningen fram til Estepona har blitt utbygget med lekre leilighetskompleks og luksushotell. Området fra Benalmádena til Estepona
er spekket med golfklubber. Og selv om man kanskje ikke spiller golf, vil det si at man er omgitt av nydelige, grønne områder. Lengst mot vest, før Gibraltar, ligger Sotogrande som er hjemsted for polosporten og Spanias mest kjente golfklubb, Valderrama, hvor det avholdes store internasjonale turneringer.
 
Totalt sett har Costa del Sol mye variasjon, og få steder kan tilby et større spekter av aktivitets- og servicetilbud. By, strand, fjell, natur, fotball, vintersport og skigåing i Sierra Nevada, god vin og mat, kino, alle idrettsgrener kan utøves, ja,
 

Costa del Sol har det!

Les boligguiden her

 
(advertorial)

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet