Månedsmagasinet på Costa del Sol
Ny norsk pastor i Skandinaviska Turistkyrkan
Fra og med januar 2018, nærmere bestemt 21. januar, er Arnfinn Clementsen på plass som ny pastor i den skandinaviske turistkirken i Fuengirola. Arnfinn har ankommet fra Stavanger sammen med sin kone Liss-Bente, hvor de i rundt 30 år har vært aktiv med å bygge opp den lokale menigheten Karismakirken, som de fremdeles er tilknyttet. Det Norske Magasinets journalist møter den blide og trivelige presten en tidlig morgen i kirkens lokaler på Paseo Maritimo 77, og det blir et hyggelig møte som strekker seg over noen timer, med en rekke interessante samtaleemner.
 
Arnfinns dialekt røper raskt at han ikke opprinnelig er født i Stavanger, og med et smil innrømmer han at joda, han er fra et lite sted i nærheten av Hokksund, og har beholdt sin dialekt til tross for at han har bodd store deler av livet i Stavanger. – Jeg er til og med «nesten-bergenser» ler Arnfinn, og nevner at hans bestefar var fra Bergen. Hjemme i Ålesund i Norge har Arnfinn og Liss-Bente en sønn og to barnebarn, og planen er å være i Fuengirola for 3 mnd. om gangen, på våren og høsten.
 
Den skandinaviske turistkirken i Fuengirola hadde som kjent 40-års jubileum i fjor, og Det Norske Magasinets journalist lurer på fremtidsvisjoner og hvordan Arnfinn ønsker å sette sitt preg på kirken i perioden fremover. Han svarer nokså umiddelbart at siden kirken har fungert så bra og vært så populær i en så lang periode som 40 år, så skal ikke alt snus på hodet selv om han har ankommet som ny pastor for de neste 3 årene. – Vi har stor takhøyde her, og alle er velkommen, uansett bakgrunn. Programmet vårt er aktivt, og det skjer noe nesten hele tiden, både på dag- og kveldstid. Til tider er kirkelokalet fylt til randen, så et fremtidig ønske er mer plass. De nåværende lokalene eies av kirken, sammen med en leilighet i samme bygningen hvor pastoren bor. – Vi er også en åpen kirke, som du ser i dag er dørene åpen for dem som vil komme innom, eller bare slå seg ned med oss utenfor, for en hyggelig prat og en kopp kaffe.
 

Kirken fyller et behov på Costa del Sol

For mange er kirken, både vår og andre menigheters kirke, et viktig samlingspunkt i hverdagen. Det sosiale fellesskapet er av stor betydning, men vi opplever også at mange mennesker senere i livet søker tilbake til sin barndoms tro, som de kanskje ikke har vært like opptatt av i sitt voksne og yrkesaktive liv. Men for all del, vi har også noen yngre mennesker som kommer hit regelmessig, og familier med barn, selv om det riktignok ikke er så mange av dem foreløpig, bekrefter Arnfinn. Det Norske Magasinets journalist lurer litt på hva som er i hovedfokus hos den nye pastoren, og Arnfinn nøler ikke med å si at han setter Jesus i fokus. – Jesus var en oppmuntrende person, enten han befant seg blant gode eller mindre gode mennesker, og i mine øyne skal religion i praksis være oppmuntrende, og ikke trykke noen ned, sier Arnfinn. – Ingen mennesker er gode nok, i noen grad synder vi alle, men jeg velger simpelthen å karakterisere og definere synd som at vi rett og slett bommer på målet en gang i blant, rett og slett en skivebom. Det er bare én vei til himmelen, og det er gjennom Jesus, forklarer Arnfinn. Når undertegnede spør litt nærgående om hvordan det kan ha seg at enkelte religioners medlemmer tilstreber å erobre én av et begrenset antall plasser i himmelen, trekker Arnfinn på skuldrene og sier; – For meg har himmelen ubegrenset plass, plass til alle som vil komme dit. Det er da ikke Viking Stadion! Vi ler sammen, og nettopp det er også viktig i Skandinaviska Turistkyrkan. Det holdes en nokså uformell tone, og under gudstjenestene og bønn er ikke pastoren kledt i prestekappe, men nokså pent alminnelige klær.

 

Samarbeid med spansk menighet

Turistkirken i Fuengirola er helt egenfinansiert ved hjelp av donasjoner fra menigheten og andre, men de hjelper også lokalt med støttearbeid for svakerestilte gjennom den spanske og engelsktalende evangeliske kirken «Next Church», også i Fuengirola. – Spanjolene og sin katolske trosretning er generelt mer religiøse enn skandinaver nå til dags, og da med tanke på hvor mange som regner seg selv som personlig kristen. Men også i Norge ser vi en økning i antall nye menigheter, og da særlig blant unge mennesker, som gjerne bruker andre og mer utradisjonelle kanaler for å nå frem med sitt budskap, og for å fange opp nye medlemmer. – Mitt ønske og visjon er at kirken skal være en oase av Guds kjærlighet og kraft til mennesker på Solkysten, avslutter Arnfinn. Han og kona Liss-Bente har også drevet hjelpearbeid og misjonsvirksomhet i Afrika og Asia, og dette og mer til er noe jeg ser frem til å høre mer om i mitt neste møte med den trivelige og blide pastoren Arnfinn Clementsen!
Av Tom Halvorsen, tom@norrbom.com. Foto: Simon Goltermann

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.