Månedsmagasinet på Costa del Sol
Sykehuset Costa del Sol – en tragisk skjebne!

Sykehuset Costa del Sol – en tragisk skjebne!

Påsken er det første tegnet på at en ny sesong er i gang på Solkysten.
Det meldes om fulle fly i ukene og dagene før påske, og trafikken på veiene eksploderer i forhold til vintermånedene vi nå har lagt bak oss.
Mange rundkjøringer dekoreres med gule blomster, og gater og fortau blir spylt rene for å hilse våren og påsken velkommen, til alle de som ønsker å feriere på solkysten av Spania.
Det som også har vært interessant er tilbakemeldinger fra eiendomsmeglere, om at etterspørselen på kjøp av boliger har steget betraktelig det siste året.
Etter nedgangstider kommer oppturer, og det er også veldig synlige bevis på dette, da det bygges nye hus og blokker nesten overalt hvor vi ferdes.
Hus som har stått der som «spøkelseshus» de siste årene, da krisen i økonomien slo til for fullt, blir nå tatt vare på og bygges ferdig.
Mange steder dukker det opp kraner som ikke bare bygger nye hus, men nye idrettsplasser, konserthus og nye parker.
I Estepona bygges det nå et nytt sykehus som skal ligge flott til, oppe i åsen sørvest for selve byen, og med lekker utsikt over Middelhavet.
I sterk kontrast til dette nye bygget har vi sykehuset Costa del Sol i Marbella kommune.
Dette ble bygget i sin tid med hjelp av den Arabiske Kongen, som ønsket å ha et flott og moderne sykehus i den kommunen hvor han selv har sin feriebolig.
Da bygget sto ferdig, var det ett av de mest moderne sykehus i distriktet, og med mange dyktige leger og øvrige ansatte.
Men presset på kapasiteten ble for sterk, og det ble bestemt å utvide sykehuset til dobbel størrelse.
Mange har gledet seg over å få denne utvidelsen av bygget, da dette sykehuset også har en travel akutt avdeling, med i dag en alt for liten kapasitet.
Kraner ble montert og nye flotte bygninger ble reist på tomten.
For å få fortest mulig økonomi ut av driften, ble det bestemt at garasjen skulle bygges ferdig aller først, slik at det kunne komme inntekter fra denne. Det ble avtalt en fordeling av inntektene mellom kommunen og byggmesteren, og dette skulle etter hvert bli til en tragisk skjebne for det nye sykehuset.
Byggmesteren følte seg lurt av kommunen, og nektet å arbeide videre med byggingen, inntil de ble enige om avtalen på inntekter fra garasjen.
Kommunen derimot, mente at avtalen ble overholdt slik det var ment fra begynnelsen.
Byggingen ble derfor stoppet, og det eneste som har vært til glede for pasienter og besøkende har vært bedre plass til bilen, men nye sykesenger, som sårt trengs, må vi fortsatt vente på.
Personlig tillater jeg meg og kalle dette for en «skamplett» på solkysten.
Byggmesteren har hentet sine kraner, og de nye bygningene står der, uten vinduer og dører, og ser ut som et «spøkelseshus» slik mange andre bygninger har sett ut som de siste årene.
Men mens de øvrige husene nå blir stelt i stand, skjer det ingen ting med sykehuset Costa del Sol.
Den gamle bygningen blir mer og mer slitent og slitt, og behovet for utvidelse er enormt stort.
Det er kommet ny ledelse i kommunen, og det finnes mange byggmestere, så la oss inderlig håpe på at noen tar til fornuft, og la Marbella kommune igjen få et flott sykehus ved Costa del Sol.
Inntil noe skjer, får vi leve i håpet.
Ha en fortsatt fantastisk våropplevelse!
Av Øystein Wiig Rambøl

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.