Månedsmagasinet på Costa del Sol
Det ble en svett time i Det Norske Magasinets fotostudio da vi inviterte de to tungvekterne Asle Heldal og Ståle Bolstad til en runde med kickboksing, men det ble heldigvis ikke noe blod og tårer. De to gode vennene fra Bergen går ikke av veien for å koble av med noen runder kickboksing, selv om Asle stiller med et aldri så lite handicap mot Ståle, den tidligere Norgesmesteren i kickboksing. Nå satser de sammen på å slå seg opp i bygge-bransjen på Costa del Sol!

 
Det Norske Magasinets journalist holdt seg klokelig på trygg avstand fra kickboksingen, men etter at de to kamphanene hadde fått igjen pusten ville vi vite litt mer om deres andre aktiviteter her på Costa del Sol.
 
Asle og Ståle, dere er i ferd med å sette i gang byggeprosjekter til mange millioner kroner sammen. Hvordan startet det hele?
Asle: Vi flyttet ned hit med våre respektive familier med ca. 6 måneders mellomrom for snart 4 år siden, og vi har begge barn som går på den norske skolen i Benalmádena. Under en sykkeltur til Granada fant vi tonen sammen, og resten er historie – vi har vært gode og nære venner siden den gang, både som daglige arbeidskollegaer og sammen med våre familier.
Ståle: Vi har i alle år jobbet begge to hjemme i Bergen, Asle med byggeprosjekter og Ståle med administrasjon og ledelse, men til tross for at Bergen er en liten by internasjonalt sett, kjente vi ikke hverandre når vi bodde i Norge. Det hele startet med vennskap, men vi fant fort ut at vi jobb- og erfaringsmessig utfyller hverandre perfekt, og at vi deler en felles visjon om å overføre skandinaviske bygg-tradisjoner og kvalitet til Spania og Costa del Sol.
 
Nå er det sikkert nokså annerledes å bygge i Spania enn i Norge, eller hva?
Ståle: Så absolutt. Blant annet tar prosedyren med byggetillatelser ofte mye lengre tid, og fra vi først startet prosessen med vårt første prosjekt her på Costa del Sol og frem til i dag, hvor vi er klare til å starte byggingen, har det tatt lang tid.
Asle: Heldigvis er det ikke noe helt nytt for oss å bygge i Spania. Jeg og min familie har også egen bolig på Costa Blanca, og der ferdigstilte vi et byggeprosjekt i 2015, Lux Albir, som består av 32 leiligheter. Dette var et prosjekt som ble utviklet av bl.a. det velkjente eiendomsselskapet Heldal Eiendom AS, som min far Magne Heldal i 1999 startet som et datterselskap av Entreprenør Magne Heldal AS, som ble grunnlagt i 1978.
Ståle: Det er betryggende både for oss og potensielle kjøpere at en aktør med den erfaringen som Magne Heldal besitter, også er involvert i våre prosjekt her på Costa del Sol. –Ikke for det, Asle er vokst opp med Heldal Eiendom som lekegrind, og har dermed livslang erfaring med byggeprosjekter.
Asle: Både jeg og Ståle kommer selvsagt til å følge prosjektet på daglig basis gjennom hele perioden, og overse at bygge-arbeidet blir utført nøyaktig i henhold til våre spesifikasjoner.
 
Apropos spesifikasjoner, hvordan skal dette prosjektet skille seg ut fra de mange andre byggeprosjektene langs Costa del Sol som pågår for øyeblikket?
Asle: Det er riktig at heisekranene er kommet i bevegelse igjen langs hele kysten, og på grunn av at norsk og skandinavisk bygge-stil både er populær og kjent for å holde høy kvalitet, ser vi ser stadig vekk at mange utbyggere reklamerer med både skandinavisk stil og skandinavisk kvalitet. Dessverre brukes disse begrepene ofte ukritisk, både av spanske utbyggere og andre nasjonaliteter, som aldri tidligere har bygget noe i verken Norge, Sverige eller Danmark. Vi har derimot lang erfaring med å bygge boliger i Norge, og vi vet nøyaktig hva skandinaver ser etter når de skal kjøpe bolig.
Ståle: Nettopp det er essensen i våre prosjekter. Vi har selv kjøpt boliger her nede på Costa del Sol, og erfart at det er tilnærmet umulig å finne en bolig som er helt på linje med det man ville forvente å finne hjemme i Norge. Vi har dermed begge vært nødt til å legge inn både ventilasjon og varme i våre egne boliger, skifte ut dårlige elektriske installasjoner, og generelt løfte standarden med generell oppussing. Det vi ønsker å oppnå med våre prosjekt er at både nordmenn og andre som setter høye krav til kvalitet, kan flytte rett inn og være 100% sikker på at alt holder en kvalitet som tilsvarer den man er vant med fra Skandinavia, som varmekabler i gulvene, isolasjon og ventilasjon, lyd- og støy isolering, store og åpne rom, og ikke minst store terrasser, som skandinaver jo som kjent er store tilhengere av.
Asle: Kvalitetssikringen dreier seg heller ikke bare om de innvendige kvalitetene, vi har for eksempel brukt mye tid på å finne den rette tomten, og innen vi sikret oss denne tomten for prosjektet «The Wave», så vi på nesten 100 forskjellige tomter. Denne tomten har en unik beliggenhet i Torrequebrada, med fantastisk panorama utsikt, samt nærhet til både strand, butikker og alle fornøyelser. At våre klienter trives i området de kjøper bolig er også av stor betydning for oss, derfor la vi ned mye tid og ressurser tidlig i prosessen, for å finne den rette beliggenheten.
 
Dere driver også med andre prosjekter enn «The Wave» her på Costa del Sol?
Ståle: Det er riktig, i tillegg til våre egne prosjekter hjelper vi også andre nordmenn med å realisere sin drøm om bolig i Spania, og vi bygger gjerne villaer for klienter og venner langs hele kysten.
Asle: I øyeblikket er vi i gang med nettopp et slikt prosjekt for en klient i Benalmádena, hvor vi har assistert kunden og hans familie, våre venner, hele veien fra A til Å.
 
«Vi vet at det ofte kan være en utfordring å kjøpe bolig i Spania, men vi ønsker å gi våre kunder en trygghet gjennom hele kjøpsprosessen, og sørge for at kjøper unngår de store utfordringene og potensielle fallgruver underveis. Med 25 års erfaring fra bygge-bransjen vet vi hvor viktig det er å holde det vi lover både når det gjelder kvaliteter, pris og framdrift», avslutter de to hardtslående men dog så vennlige bygg-herrene fra Bergen.
 
Av Tom Halvorsen, tom@norrbom.com Foto: Tom Halvorsen & Mugge Fischer

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.