Månedsmagasinet på Costa del Sol
Det er mange bevis på sinnets sterke betydning for oss. Hvorvidt vi velger å se livet, dets utfordringer, oppgaver og gleder med et lyst og optimistisk sinn, eller er tilbøyelige til å se de mørke sidene og forvente og frykte det verste.

For cirka 20 år siden var jeg ute for en ulykke der jeg ramlet ned en lang trapp og skadet beinet kraftig. Ulykken ble en personlig forvandling for meg. Jeg oppdaget hvor mye jeg selv var i stand til å påvirke min helse og livssituasjon ved å endre tankegangen. Før ulykken hadde min holdning vært at man skulle eldes med ynde og måtte akseptere overvekt på ca. 30 kg som langsomt hadde sneket seg inn på meg og innvirket på helse og livsglede.
Etter ulykken ville ikke beinet mitt heles, men ved en god venn og mine barns hjelp og innsats tok jeg imot den ”wake-up call´en” som ulykken var bestemt å være for meg.
Jeg startet med mosjon på en mosjonssykkel der jeg første dag bare kunne sykle et minutt før jeg trodde at jeg skulle dø av hjerteslag.
Jeg endret kostvaner, sørget for god massasje for å få satt fart på kretsløpet og økte langsomt den daglige mosjonen for etter ett år å gå vekta og se at det var blitt 30 kg mindre av meg. Jeg har endret mine livsverdier til nå å oppfatte meg selv som en ung/gammel og deilig kvinne som med stor glede arbeider under høytrykk, men også forstår å slappe av og nyte livets gleder, store som små.
Dette er en sterk medvirkende årsak til at jeg ofte oppfordrer mennesker med negative forestillinger om seg selv, enten det er alderdom, sykdom eller fysiske skader, til å endre dette og se hvilke mirakler som dukker opp i deres liv.
Daglig hører jeg hvor forferdelig det er å bli gammel. Nå kan man ikke det, nå gjør det vondt her og der. Man kan verken huske/høre/se, løpe maraton, osv., osv.
Sett på en annen musikk og tenk deg ung. Livet er et kreativt foretak og fylt med mirakler. Selvfølgelig skal du være realistisk, men når du er virkelig motivert, finner du en fantastisk indre styrke i ditt eget sinn som bare venter på å bli aktivert.
Du kan bruke din forestillingsevne til å aktivere ditt sinn. Du kan visualisere, i tillegg til at mange finner stor glede og henter styrke i bønn og forskjellige meditasjonsteknikker.
Mange overraskende og fantastiske resultater oppnås når du velger å la deg lede av optimisme, tillit til livet og kjærlig og positiv tenkning.

Kosten

Å spise overveiende sunn og god mat og ta gode kosttilskudd er godt for både sinn, kropp og sjel.
Slutt med å forurense kroppen din med giftstoffer fra mat og drikke, for da stopper også dine giftige følelser lettere. Når du sørger for sunnheten til dine mange celler, er du med på å skape velvære og glede.
Pass på ved for mye mat. Noen forskere har uttrykt at spiser du sparsomt, men sunt, kan det medvirke til et lengre og sunnere liv.
Drikk overveiende sunt drikke, f.eks. grønn te, te fra løvetann, brennesle og kamille som alle kan nytes med litt honning. Drikker du kaffe, så sørg for en økologisk kaffe. Drikk gjerne sunne safter. Du kan evt. selv lage den juice´en som du liker best. Bland gjerne frukt og grønnsaker. Drikk begrenset med alkohol. Bruk overveiende økologiske matvarer, hvis det er mulig.
Kan du ikke få økologiske grønnsaker, så vask dem for å skylle av så mye som mulig av overflategiftstoffene før du lager juice. Det er så mange næringsstoffer i grønnsaker og frukter, så la deg ikke skremme hvis du ikke har mulighet for å få det økologisk.
Jeg er kjøttspiser, og jeg spiser litt, men godt økologisk kjøtt. Dyrene har forhåpentligvis hatt et godt liv, så deres stress ikke overføres til mine energier. Økologisk kjøtt har, så vidt jeg vet, lavere konsentrasjon av diverse pesticider og soppmidler. Ved å velge økologiske matvarer gjør du det godt både for deg selv og familien så dere ikke får unødvendige giftstoffer med maten. Det aller viktigste er at du føler en glede ved å spise maten din og at du får de næringsstoffene kroppen din behøver. Dine fettstoffer bør bestå av sunne fettstoffer.
Pass på ved fast food. De fleste fabrikkerte matvarer rommer store doser salt og sukker og dessuten mye fett. Det er en helt klar forbindelse mellom en uhensiktsmessig, dårlig mat, sykdom, negativitet og for tidlig aldring. Gå ikke til ytterligheter med maten din. Unngå å spise for mye boksmat, dypfryst mat, mat forberedt i mikroovn eller anden sterkt forarbeidet mat.
Prioriter matlagingen og sett av tid på din daglige timeplan til å forberede lekker mat. Det bringer stor glede å se et lekkert tilberedt måltid. Tennene løper i vann, og de sunne fordøyelsessekretene begynner øyeblikkelig å arbeide.

Tips

* Bestem deg for å endre livet til det du ønsker skal være deg – allerede i dag.
* Start dagen med å se deg selv i speilet med morgenhår og det hele. Smil til deg selv og si at du elsker deg selv betingelsesløst. Mange ganger når jeg sier det til meg selv, utløser det en latter hos meg, fordi jeg helt ærlig godt kan se hvordan jeg ser ut, men da har dagen begynt med et smil, og det er slett ikke så dårlig start på resten av dagen.
* Ta klesskapet opp til vurdering. Kle deg ungt med glade farger. Jeg mener ungt uten å være provoserende. Jeg har særlig en oppfordring til mange menn. Hvordan vil det ikke kle dere om dere bytter ut de uendelig kjedelige hengebuksene med et par smarte velsittende cowboybukser supplert med en flott fargerik skjorte eller t-skjorte eller lignende. Det tar minst 10 år fra alderen deres og dere vil føle hvordan det bringer livet, ungdommen og flørten tilbake til hverdagen.
* Venn deg til større spontanitet i din hverdag – så alt ikke blir så uendelig forutsigelig. Gjør ting du aldri har gjort før og som du virkelig synes er deilig og morsomt. Det får blodet til å rulle i årene dine og gleden til å boble i ditt sinn.
* Det finnes et utall av lettleselige bøker som kan gi deg inspirasjon til å forme det livet du ønsker. Gå på jakt etter dem og velg dem som passer best til deg og ditt liv.
 
Stikk innom Anni’s Vitalshop i Fuengirola, Los Boliches eller Elviria der jeg og mitt team av dyktige medarbeidere kan gi deg tips om hvordan du kan få et positivt sinn og en sunn kropp.
Av Anni Dahms, syke-& sunnhetspleier, biopat og ernæringsveileder. Innehaver av butikkjeden Annis Vitalshop.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.