Månedsmagasinet på Costa del Sol
Opplev julepyntede Málaga i fugleperspektiv
pariserhjul
I høst så en ny attraksjon dagens lys i Málaga sentrum. Et 70 meter høyt pariserhjul med det kongelige navnet Mirador Princess, har nemlig inntatt havnefronten rett ved shoppinggaten Calle Larios. Det består av 42 lukkede kabiner med plass til åtte personer i hver, og for bare 10 euro kan du få et imponerende syn over Costa del Sol.
 
Motoren setter lydløst i gang, og kabinen beveger seg langsomt oppover i takt med hjulets sirkulerende bevegelser. Klimaanlegget kjøler ned svette håndflater som har oppstått ved tanken på de 70 meterne over bakken. Høydeskrekk og pariserhjul er ikke den beste kombinasjonen, men den robuste kabinen og utsikten gjør at angsten snart erstattes av smil. Hjulet kjører i langsom fart, så panoramautsikten på 360 grader kan fanges inn med både kamera og mobiltelefon før kabinen når bakken igjen. Turen stopper likevel ikke her, for pariserhjulet tar hele tre omganger, noe som gir god tid til både selfies og familiefotos med Málagas kyst og den vakre byen som bakgrunn.   
 
Størrelsen på pariserhjulet er imponerende, og det krevde da også en kran på hele 300 tonn før den gigantiske attraksjonen som i seg selv veier 600 tonn, stod trygt fast på jorden. Det er dessuten Europas største, mobile attraksjon, og før den kom til Málaga stod den i det lille fyrstedømme Andorra. Planen er at den skal pryde Málaga sentrum fram til neste sommer. Deretter må en ny avtale forhandles på plass hvis pariserhjulet fortsatt skal bli stående. Fram til da er det fri utsikt over Costa del Sol og Afrika som også kan sees på skyfrie dager.  
 
1.000 personer kan på én time rekke en tur, og hjulet holder åpent fra kl. 11.00 til kl. 01.00, så det kan anbefales både å ta en tur by day og by night. Med pariserhjulet markerer Málaga seg i rekken av prominente storbyer som alle har denne attraksjonen som varemerke. Pariserhjulet i Málaga er likevel ikke fullt så høyt som The Eye i London eller det i Las Vegas, men det er likevel ingen tvil om at Mirador Princess likevel klarer å fange de forbipasserendes oppmerksomhet likevel.    
 
God tur.
 
*Prisinfo: Voksne 10 euro. Pensjonister og barn over 1,20 meter 6 euro. Barn under 80 cm kommer gratis inn. Handikappede 6 euro. Familier (minimum to generasjoner) 7 euro per person. Grupper (minimum 4 personer) 8 euro per person.
Av Christine Petersen, christine@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.