Månedsmagasinet på Costa del Sol
Den norske skolen – Kulturuke med konsertsuksess
NK 1

Den kommunale kulturskolen fra Sørreisa engasjerte og bød frem all sin kunnskap denne siste uka i september ved Den Norske Skolen i Malaga. Lærere og elever hadde selv plukket repertoar og øvd inn tekster i forkant av besøket, før ekspertene fra nord overtok og fikk fram det beste i alle. Avslutningskonserten på fredag ble en gjev attest for alle de involverte.
 
Vi har et tett samarbeid med skolen i hjemkommunen vår. I Sørreisa har vi 80 elever, og jobber med den kulturelle opplæringen på dagtid, forteller Oskar Larsen. Hos dem holder kulturskolen til i samme bygg som skolen, og de setter opp ca. 40 konserter i året. – For oss er dette en slags studietur, sier han videre. I tillegg til rektoroppgaven er Oskar også dirigent for to kor, ett i Sørreisa og ett på Senja.
 
Konsert med kromspring
Alle alderstrinn fikk være med i prosjektuka, og spennvidden på repertoaret ble stor. DJ Marcus i 9. trinn startet showet med selvlaget partymusikk. 1.- 4.-trinn startet med sangen «Stilig» etterpå sang de blant annet om Theodor fra Finse, før 5. og 6. trinn klemte til med «Barnas Blues»«Splitter Pine» og Malin-låta «Pang». 7. Trinn spilte gitar, og bidro med «Ambitions» og «Dancing Queen». Etter dette var det flere solonummer, blant annet to pianostykker og en vakker, flerstemt fremførelse av «Sommerfuggel i vinterland». Avslutningsvis sjarmerte guttesolistene i 9. trinn stort med en litt vaklende fremførelse av sangen «What are Words».
 
Fullt band
Sammen med de besøkende fra Sørreisa, som hadde med både rytme- og blåseinstrumenter, har flere drevne musikkentusiaster fra og rundt skolen også engasjert seg i prosjektet. Musikklærer Ørjan Rasmussen har hatt det overordnede ansvaret. Sammen med musikklærer for 4. og 8. trinn, Inger Britt Ustad, har han sydd sammen øvingsplanene. Ørjan stilte også i konsertbandet med gitar, og assisterende rektor, Stefan Östgård, spilte bass. Trond Gilberg som er Sjømannskirkens organist, pianist og kantor, bidro både under forberedelsene og som pianist under konserten. Elevene Alvi Östgård og Helene Graue var også litt med i bandet og akkompagnerte.
 
Faktatekst om skolen:
Den Norske Skolen i Malaga holder til i Benalmádena, ca 15 min vest for Malaga. Andalucia er et vakkert område og her lever vi i en smeltedigel av kultur, språk og historie, med vakker natur og mange rekreasjonsmuligheter. Vi har kort avstand til storbyer, vintersportsteder, fjell og strand. Her er det lett for hele familien å trives.
Vi tilbyr grunnskole 1. – 10. klasse.
Skolebygget vårt sto ferdig i 2006. Vi har felles kantine, og hver dag serveres det sunn og god lunsj, både varm og kald.
Skolen er en privatskole som følger den norske læreplanen. Vi har dyktige pedagoger som jobber forskningsbasert og som er genuint opptatt av elevenes utvikling, både faglig og sosialt. Hos oss vet vi at elevene må trives for å prestere. Ett av skolens store satsningsområder er bruk av iPad på alle trinn. Som følge av at vi ligger i Spania har også alle våre elever obligatorisk undervisning i spansk.
 
Les mer om skolen på www.norskeskolen.net
Av Nina Cicilie Kaasin Simarud (tekst og bilder)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.