Månedsmagasinet på Costa del Sol


Staselig norsk representasjon i paraden under årets Internasjonale dager i Fuengirola. Foto: Arne Bjørndal

Årets Feria Intercionales de los pueblos i Fuengirola i begynnelsen av mai ble en stor suksess. Overskuddet i Den norske caseta´en ble i år 3.600 euro som går til Cruz Roja (Røde Kors) i Fuengirola.

– Et kjempeflott resultat som vi er veldig stolte av. Takk til alle som har bidratt! Dette sier økonomiansvarlig for Den norske caseta´en Janne Hoel.

Rett videre til nødhjelp
Regnskapet fra årets store folkefest på Solkysten er klart, selv om Fuengirola kommune fortsatt ikke har tilbakebetalt depositumet på 1.500 euro. Når bare dette kommer inn på kontoen, skal pengene rett videre til Cruz Roja.

– Det har hele tiden vært en klar forutsetning for vårt engasjement i forbindelse med Internasjonale dager at et eventuelt overskudd skulle overrekkes en spansk hjelpeorganisasjon som driver lokalt hjelpearbeid, forklarer Janne.

Da det ble klart at Cruz Roja hadde en egen lokalavdeling her i byen som driver nødarbeid blant spanske familier og andre som er rammet av den økonomiske krisen her til lands, var valget lett, ifølge økonomiansvarlig Janne.

Unik bredde i underholdningen
Også arrangementsmessig var årets feria en kjempesuksess. Omsetningen og besøket ved den norske caseta´en var god, noe som et svært bra musikktilbud må ta mye av æren for.

– Jeg har aldri tidligere sett så mange mennesker på den norske caseta ́en, sier Solveig som var leder for årets norske arrangementskomité. Hun berømmer inn- satsen til Martine Kraft og hennes band, trubadur Kenneth Johansen, Kaspers orkester og Jonathan og sist, men ikke minst Aventura Blues- band. Sammen sørget de for en bredde i underholdningen som har vært helt unik, jubler den norske festgeneralen.

Ny besøksrekord
Ifølge lokalpolitiet besøkte mer enn én millioner mennesker årets feria, 15 prosent flere enn i fjor. Noe av forklaringen er ganske sikkert at årets arrangement varte en dag lenger, fra 1. til og med 5. mai og at værgudene viste seg fra sine beste sider.

Til sammen 33 land og spanske regioner var representert på feria-plassen i Fuengirola. Fra Norden stilte Norge og Finland med egne caseta´er.

Av Arne Bjørndal (tekst og foto) – arne@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.