Månedsmagasinet på Costa del Sol
The Ten Tenors konsert i Marbella 16. juli

The Ten Tenors konsert i Marbella 16. juli

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

I juli gir The Ten Tenors konsert i tyrefekterarenaen i Marbella. Det er norske Britt Jeppsson som driver Rumbo Music, som arrangerer konsertturneen som først inkluderer flere konserter i Norge, en konsert i Sverige og 16. juli har man så mulighet for å oppleve tenorene i Marbella.

Britt Jeppsson arrangerte den første turneen med The Ten Tenors i 2008.
– Tenorene hadde aldri vært i Norden da de første gang kom til Sandefjord
i 2008, klemt mellom konserter i Korea og Moskva. Konserten ble en stor suksess i et stappfullt Hjertnes Amfi en maidag med mange og tjue varmegrader. Med sitt show ”Here´s to the Heroes” tok de Sandefjord publikumet med storm, forteller Britt om tenorenes første bekjentskap med Norge. Hun legger til:
– Det ble også tid til en rask båttur ut på fjorden der den australske
ambassadøren til Norge og Danmark fulgte med på den luftige turen.
Resultatet ble lagt direkte ut på Youtube med tittelen Norway boat ride.

Stående applaus i Allsang på Gccrensen
I fjor kom de tilbake, først til Allsang på Grensen.
– Med sin framføring av Simon & Garfunkel’s ”The Boxer”, fikk de stående applaus for første gang i Allsangs historie, og det fra et publikum på over 7.000 personer. Fra Halden fortsatte turneen til Olavsfestdagene der den australske ambassadøren igjen fulgte tenorene og inviterte til mottakelse i Borggården. Tre konserter fulgte deretter, nytt besøk til Sandefjord og Hjertnes Amfi, til Fjæreheia i Grimstad i striregn og avslutningskonsert i solnedgang ved havet i Sogndalstrand, med et klart farvel og ønske om å komme tilbake til Norge, beretter Britt.
Neste besøk ble februar i år med sju konserter og start på ny verdensturne i Stavanger Konserthus med showet ”The Power of Ten”.

Opera for alle
Tenorernes repertoar strekker seg fra Queens ”Bohemian Rhapsody”, Abbas ”Dancing Queen” og Bee Gees-medley til operaer som ”Nessun Dorma” som fortolkes i en lettere versjon enn den klassiske slik at alle kan være med. Og så er det ”Amigos Para Siempre” som gruppen har spilt inn sammen med spansk tvs orkester, RTVE.
– Med sin helt spesielle blanding av høyoktan arier og heftige rock ’n roll klassikere, blandet med inderlighet, styrke og vakre stemmebruk, er The Ten Tenors nok den mest unike vokalgruppen i verden, sier Britt som legger til at det nok også er gruppens australske humor som skiller dem fra andre grupper.
Gruppen har foreløpig gitt ut åtte CD’er – flere har ført til platina og gull, og gruppen er veldig populær både i Europa, Canada og USA. De holder rundt 250 konserter i året over hele verden.

Konsert på Operataket og i Marbellas tyrefekterarena
Nå står sommerturneen for døren med St. Hans konsert på Operataket,
besøk i flere byer langs kysten før en første konsert i Sverige i Dalhalla 9. juli. Og så er avslutning på turneen lagt til 16. juli på Marbellas tyrefekterarena, Plaza de Toros, som danner en enestående kulisse for konserter.
– Scenen tar opp en stor del av tyrefekterarenaen slik at ca. 3.500 tilskuere vil som de eneste få fornøyelsen av å oppleve de australske tenorene i Spania, avslutter Britt Jeppsson.


Entré til konserter
• I Norge
23. juni: Operataket, www.operaen.no
25. juni Stordfest, www.billettservice.no
26. juni Sogndalstrand, www.billettservice.no
29. juni Bergenhus Festning (Plenen), www.billettservice.no
1. juli Larvik: www.kulturhusetbolgen.no
3. juli Porsgrunn: www.billettservice.no
4. juli Grimstad: www.billettbua.no
10. juli Kongsvinger: www.radhusteatret.no

• Sverige
9. juli Dalhalla: www.dalhalla.se

• I Spania
16. juli Marbella: www.elcorteingles.es

Les mer om tenorene og konsertene på www.rumbomusic.com

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet