Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nå har jeg følelse i føttene igjen

Nå har jeg følelse i føttene igjen

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email


 

Et par turer i røret til Peter Nissen og kiropraktor Mogens Dahl ga meg følelsen tilbake i føttene.

På Kiropraktisk Klinikk i Fuengirola kunne Mogens Dahl og hans kolleger begynne året med en nyhet til pasientene. VacuMed heter apparatet som enkelt og effektivt behandler kretsløpsforstyrrelser i føtter og ben. Ved hjelp av undertrykk i vakuumrøret mobiliseres blodgjennomstrømmingen, og frisk blod og oksygen suges ned i underkroppen, mens arterier og vener gjenopptrenes optimalt. Behandlingen varer bare 30 min. og er helt smertefri.
– Behandlingen henvender seg i første omgang til personer med kretsløpsproblemer, som for eksempel åreforkalkning og sår på leggene, men også til idrettsfolk som med VacuMed oppnår kortere restitusjonstid og raskere helbredelse av idrettsskader, forklarer kiropraktor Mogens Dahl.
– Og rent kosmetisk er behandlingen effektiv mot appelsinhud. Er det problemet, er det bare å ta en tur inn i røret før strandsesongen, sier Mogens Dahl hvis nyeste investering altså har fått kjælenavnet ”røret”.
Peter Nissen har i over 15 år hatt nedsatt følelse i begge føtter som følge av kretsløpsforstyrrelser i bena – en ganske vanlig lidelse som setter bom for mange aktiviteter og generelt sett nedsetter livsgleden.
– Det var som om nervene under føttene sov. Jeg følte at jeg gikk på følelsesløse puter, noe som gjorde meg usikker i forbindelse med for eksempel tennis som jeg derfor måtte slutte med. Også løping og lange vandreturer måtte jeg slutte med. Nå er ikke jeg typen som bare aksepterer den slags, og det finnes ikke den kuren jeg har prøvd for å få tilbake følelsen føttene; soneterapi, akupunktur, massasje hos massør, massasje med spesielle massasjeapparat, spaserturer i havvann, atskillige typer skosåler, sko i alle avskygninger, ja, jeg gikk til og med rundt med en ullsnor rundt ankelen på anbefaling av en klok mann. Men ingenting hjalp, og selv om jeg etter hvert vente meg til å gå rundt på mine luftputer, kom jeg aldri ordentlig i gang med å dyrke sport igjen. Jeg følte meg rett og slett usikker og var redd for å falle fordi jeg ikke hadde kontakt med underlaget.
Men så fikk Mogens Dahl tak i VacuMed-apparatet, og Peter var en av de første pasientene i røret.
– Allerede etter andre behandling opplevde jeg stor effekt. Nervene var blitt aktive igjen. Jeg ble så begeistret at jeg skyndte meg ned på strandpromenaden og gikk meg en tur på over fem kilometer. Jeg nøt hvert skritt fordi jeg kunne føle hvordan føttene og tærne hadde kontakt med fortauet.
Peter Nissen har nå fått to behandlinger i røret i uka i fem uker, og det ser ut til at effekten holder.
– Nå skal vi selvfølgelig se hvordan det går, men umiddelbart ser det ut til at VacuMed har en temmelig omgående og langvarig effekt. Kanskje er det nødvendig med en månedlig behandling for å holde tilstanden vedlike, men det lar vi tiden vise, sier Mogens Dahl.
– Jeg kommer gjerne hver uke om det må til for å få det så bra etter mange år med en irriterende lidelse, avslutter Peter Nissen før han løper ut døra på sine ”nye” føtter som nå fint holder til 10 kilometers gange langs stranden.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet