Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nerja har fått enda et stykke kyststi

Nerja har fått enda et stykke kyststi

La Senda Litoral de Málaga er et imponerende prosjekt som er planlagt av La Diputación de Málaga. Det omfatter en 165 km. lang flat sti langs hele Málaga-provinsens kyst fra Nerja til Manilva. De 14 kystkommunene i Málaga-provinsen er hver og en ansvarlig for å få bygget stien. I skrivende stund er 80 % av kyststien ferdig. Se stiens nettside her: https://www.sendalitoral.es/es/ og følg prosjektets fremskritt her: https://www.sendalitoral.es/es/6011/estado-actual

Her starter stien som går rundt Balcón de Europa
Stien går ned til den lille stranden Calahonda
Calahonda er en nydelig sandstrand

Nerja er den østligste kystbyen i Málaga-provinsen, og det er derfor stien begynner her. Den starter ved den ikoniske Balcón de Europa som fikk dette navnet da den daværende kongen Alfons XII besøkte stedet i 1885 etter at det voldsomme jordskjelvet i 1884 forårsaket stor skade i byen. Det var ved denne anledningen, mens kongen sto og kikket utover havet, at han utbrøt:

”Este es realmente el Balcón de Europa.” (Dette er virkelig Europas balkong). I 2003 ble det satt opp en bronsestatue av kongen på balkongens spiss.

På Calahonda ligger dette lille fiskerhuset
Fjellet Cielo (Himmelberget) vokter over Nerja
Her går stien rundt Balcón de Europa

Det er her at La Senda Litoral starter ved å følge en bue kalt Boquete de Calahonda som ligger på balkongens østlige side (ved siden av turistkontoret) ned i havsnivået. Deretter leder en fin sti ned til den lille stranden Calahonda, og heretter fortsetter stien rundt balkongen og langs Hotel Balcón de Europas stranden, noe som hotellets ledelse og gjester nok ikke er altfor begeistret over. Saken er nemlig at før stien ble anlagt, var stranden La Caletilla oppfattet som privat og var ganske usjenert, men nå må gjestene finne seg i at den offentlige stien går langs hotellets strand. Det er kystloven La Ley de Costas som har muliggjort dette i det loven krever at alle strender i hele Spania skal være offentlige. Det nye stykket sti er bare 175 m. langt og har kostet 163 000 €. Det er La Diputación de Málaga og Nerja kommune i fellesskap som har betalt gildet.

Stien fortsetter mot Playa Caletilla
Nå fører trapper ned til Playa Caletilla, hvor Hotel de Balcón de Europa før hadde en mer uforstyrret ‘privat’ strand

Balkongen sett fra vest med en rund restaurant under seg

Etter hotellet følger stien noen trapper til Salon-stranden og videre opp til et fint utsiktspunkt kalt Mirador del Chanquete før den går tilbake til byen. På miradoren står en eldre fisker i bronse og kikker utover havet sitt.

Det mangler altså stadig et stykke sti på rundt en halv kilometer mellom Salon-stranden og denne stien som allerede er anlagt øst for Playa Torrecilla.

Trapper fører opp mot byen igjen
Den runde restauranten under balkongen
Den gamle fiskeren har fått en ny skandinavisk venn

Når det siste stykket blir ferdig, kan Nerja kommune stolt kunne vise frem en fabelaktig og komplett kyststi helt frem til Torrox kommune, siden det er bygget fine broer over både Chillar elven og Río Seco lengre mot vest hvor Nerjas Playazo ender.

Balcón de Europa

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.