Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kreativitet i Corona-tider – fra frisørsaks til malerpensel

Kreativitet i Corona-tider – fra frisørsaks til malerpensel

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Judith Rugland er et kjent navn ikke bare blant nordmenn, men også andre utlendinger langs kysten. Hennes frisørsalong i Calahonda måtte som alle bedrifter stenge da unntaksstillingen ble erklært i mars, men hvis du dropper innom salongen i dag er dørene åpne. Og mellom kundene har Judith tatt opp malerpenselen. 


DNM: Frisør og kunstner, har disse noe til felles da?

Absolutt mener Judith, som ser på seg selv mer som en hårstylist enn en vanlig frisør. Yrket innebærer mer enn klipping. 

”Jeg elsker å forme for å få frisyren rett. Jeg pleier å si at jeg bruker hvert hårstrå,” forteller hun med sin Jæren dialekt. I tillegg til farging og klipping, er også øyevipper og øyebryn del av hennes daglige repertoar. Men i dag er det et maleri som står for tur.

DNM: Er maling noe nytt eller ble du født som kunstner?

Jeg har alltid vært kreativ, men jeg har som regel vært for opptatt til å kunne ta frem malesakene, spesielt i de siste tre årene når jeg har drevet egen salong.”

Læremesteren hennes er vesentlig hennes svenske mann, kunstneren  

Börje Ekström. Han har sitt studie i underetasjen og bildene hans pryder også veggene på salongen. 

”Jeg elsker dette lokalet”, sier Judith. Rommet er lyst og luftig. Samtidig føles det varmt og hjemlig på grunn av de fargerike lerretene og den meget positive innehaveren.

”Jeg elsker jobben min. Noen ganger glemmer jeg at jeg jobber, fordi jeg trives med det skapende. 

DNM: Hvordan har du greid deg gjennom Corona-tiden?

”Jeg måtte gå inn i meg selv og lære meg å tenke nytt.”  

Siden kundene på begynnelsen holdt seg hjemme, brakte hun likeså godt malerstudiet sitt inn i salongen mens hun ventet på dem. ”Jeg er her hver dag klokken 12 og hjelper etter behov. Kundene mine vet hvor de finner meg.”

DNM: Og hvordan ser du på fremtiden?

”Jeg tror at denne sommeren blir rolig. Vi må bare vente på at flyene går og at folk føler seg trygge igjen. Vi har det jo bra her i Spania hvor det ikke er så mye skremsel som andre steder. Hvis vi alle følger reglementet og bruker masker og håndsprit, går det greit.”

Av Karethe Linaae

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet