Månedsmagasinet på Costa del Sol

Det går ikke an å kjøre bil i Guadalest, eller El Castell de Guadalest som den lille byen egentlig heter. Her er nemlig de fleste gatene så smale at det bare er plass til fotgjengere. Men selv om man kan gå gjennom Guadalest på 10 – 15 minutter, bruker de fleste mange timer!

Det vakre klokketårnet har blitt selve symbolet på Guadalest
El Castell de San José er delvis i dårlig forfatning, men restaureringsarbeid pågår
Fra sin plass på Plaza de San Gregorio står byens helgen og vokter over Guadalests

Guadalest sies å være Spanias tredje mest populære turistmål – bare det berømte Prado Museet i Madrid og Alhambra i Granada mottar flere besøkende. Den lille byen ligger majestetisk til på 595 meter over havet, drøye to mil nord for Benidorm. Frem til 1609 da alle muslimer ble tvunget til å forlate Spania, var det araberne som regjerte her. Guadalest fikk hard medfart under to kraftige jordskjelv i 1644. Først ble borgen El Castell de San José delvis ødelagt 22. juli, deretter ble store deler av bebyggelsen lagt i ruiner i desember samme året.

Her går det ikke med bil
Guadalest har naturskjønne omgivelser

Fra den delvis restaurerte borgen som opprinnelig ble bygget på 1100-tallet, har man fantastisk utsikt over byen og områdene rundt. Plaza de San Gregorio er byens lille hjerte, og her ligger byens rådhus, El Ayuntamiento samt et par museer og en liten kirke. Nedenfor byen ligger den turkise innsjøen som er en del av Rio Guadalest. Det er mye vakkert å se for de rundt 200 personene som bor her. Og alle tjener sitt daglige brød med alt de har å vise frem til den store strømmen av turister …

For beliggenhet og flere severdigheter, se www.ladistancia.es og www.guadalest.es

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.