Månedsmagasinet på Costa del Sol
Freeliving – mer frihet, mer eventyr, mindre 9-17

Freeliving - mer frihet, mer eventyr, mindre 9-17

Når du først har tatt en beslutning, er resten praktikk.

Mille Sjøgren

Solbrun og med en is i hånden dukker Mille Sjøgren opp på computerskjermen. Jeg selv sitter med morgenkaffen og har nettopp gjort meg klar til dagens videointervju, men på Bali, hvor Mille befinner seg i øyeblikket, er klokken 17 og på dette tidspunktet er en is henne vel forunt. I den frodige hagen i bakgrunnen ser jeg hennes mann og to barn – hunden leker i gresset.

Det er halvannet døgn siden Mille trykket på knappen og lanserte sitt nye prosjekt Freeliving, som er en online community for digitale nomader. Ja, humøret er høyt og vi teller fremdeles halve døgn på dette tidspunktet. «På halvannet døgn har vi fått 70 betalende medlemmer,» forteller Mille Sjøgren begeistret og skynder seg å tilføye at hun ikke er alene om å drive prosjektet. Hennes forretningspartner Cille Rosentoft er den organiserte delen av duoen, hvor Mille betegner seg selv som idemakeren. Dermed ikke sagt at Cille ikke er eventyrlysten; i 2015 besluttet Cille og hennes mann å selge alt de eide for å seile verden rundt i to år – med tre barn. Barn nummer fire ble født i Karibia, og med et tre uker gammelt spedbarn fortsatte den nå forøkte familien deres seilas og krysset Atlanterhavet. Som Cille selv uttrykker det: «Vi trengte å ta våre liv tilbake. Til selv å bestemme hva vi gjorde, med hvem vi gjorde det og hvor tid.»

Mille med mannen Kristian i parets bobil.

Digitale nomader – på Costa del Sol og i hele verden

Costa del Sol tiltrekker sin del av digitale nomader grunnet det gode klimaet og forbindelsen til resten av verden med Málaga lufthavn som bindeledd. Også Mille Sjøgren har vært innom Spania, da hun og familien tidligere bodde her i fem år, men tilsynelatende hadde familien mer eventyr i blodet. Slik har de reist verden rundt sammen. Milles yngste sønn var kun 1 år, da han backpacket gjennom Thailand. «Jeg opplevde at riktig mange lengtet etter en mer fri måte å jobbe på, men manglet veiledning til hvordan man tar spranget. I flere år har jeg laget podcasten ‘Den Digitale Nomade’, hvor jeg har snakket med et hav av mennesker som har tatt spranget og lagt det tradisjonelle livet på hyllen. For ca. et år siden oppsto ideen om et fellesskap, hvor man kunne støtte hverandre og få konkrete råd og veiledning. Dog visste jeg også at jeg ikke kunne løfte byrden alene. Det skal legges mange krefter ned i å få et slikt community opp og kjøre. Dermed fant jeg Cille, som jeg hadde intervjuet før til noen artikler. Vi er begge selvstendige med andre ting ved siden av,» forteller Mille.

Cille og Mille, kvinnene bak Freeliving, som er et online fellesskap for digitale nomader.

Og hva med barna?

Milles barn, som nå er 10 og 12, gikk på internasjonal skole i Spania og har fulgt engelsk pensum med en engelsktalende lærer da de reiste jorden rundt. Mille og mannen Kristian underviser dem selv, når de er på kortere turer.

Bekymrer det deg at dine barn kanskje vil vokse opp uten å ha tilhørighetsforhold til et bestemt land?«Ved å gjøre som vi har gjort har vi fått en masse familieopplevelser, selv om det også er dager hvor våre barn synes at det er utrolig kjedelig å være sammen med familien,» ler Mille og fortsetter: «Jeg tror at man ikke behøver være et fysisk sted for å føle seg forankret. Det er først og fremst viktig å være forankret i seg selv, og det tror jeg man blir av å reise og oppleve andre mennesker og kulturer.»

Klasseværelset denne dagen, med sjø som bakgrunn i Guatapé i fjellene i Colombia, hvor Milles sønn er på skole med sin Skype-lærer Miss Poole.

Hva forhindrer folk fra å ta spranget?

«Jeg har snakket med riktig mange mennesker som skulle ønske at de turte å ta spranget og hoppe ut i et liv med mer frihet og mer eventyr. Hovedsakelig er det tre ting folk nevner som hindringer:Økonomi. Det er viktig å vite at det ikke er alle steder i verden man behøver å tjene det samme for å leve godt. Ganske ofte har folk godt av å unnvære noen bekvemmeligheter, hvis det betyr mer frihet og livsglede.Barn. Folk er redde for å ta beslutninger på deres barns vegne. Mitt råd her er at det skal man altså ikke være.Mot. Det krever mot å ta spranget og mange oppfatter ikke seg selv som slik. De sier ofte ‘det lyder godt, men jeg er jo ikke en slik person..’. Men der kan man altså langt mer enn man tror.»

På siden www.freeliving.dk kan du finne ytterligere inspirasjon til å ta spranget og hoppe ut i et liv med mer frihet og flere eventyr. Dette online fellesskapet skal ses som en måte å ‘styrke eventyrmuskelen’, som Mille selv formulerer det, og til å skape en online business. Freeliving har nemlig haugevis av eksperter som hjelper med råd om skatt, visa, vaksiner, branding og mye mer. Du kan også få inspirasjon i e-boken 50 jobber som digital nomade, som også er å finne på siden. 

Litt mer frihet, takk. Fyraften på Bali.

Norrboms Marketings lesere av våre magasiner får rabatt på medlemskap med promokoden ‘Danesa’, som gir deg medlemskap for 89 dkr. i måneden, i stedet for 119 dkr.


Mille Sjøgren er speaker i sitt eget firma, Millespeak. En virksomhet som hun kan pakke med seg i kofferten og reise jorden rundt med.

Mille Sjøgren

Legger stemme til alt fra TV-reklamer og radiospots til telefonsvarere og tegnefilm som stemmen i sin bedrift Millespeak, skriver artikler til forskjellige medier, holder foredrag og utgir podcasten ‘den digitale nomade’.

Av Louise Mercedes Frank

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.