Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Det er et godt spørsmål, og det er et som vi ofte får!

Det er slik at kroppen vår produserer celler døgnet rundt gjennom hele vårt liv. Hvert syvende år har alle celler i kroppen blitt utskiftet, så hvert syvende år har vi altså ‘fornyet’ hele kroppen vår. Så vi kan godt si at kroppen er en levende mekanisme – og ja, den er bestemt også biologisk!

Kroppen skal ha næring for å lage celler, altså byggematerialer. Våre byggematerialer får vi blant annet fra vår kost, og det betyr jo at vår kost skal inneholde det som kroppen har bruk for. Hvis det ikke gjør det, ja, så skjer det en form for nedbrytningsprosess. Det skjer langsomt, men det skjer!

Vår kropp har daglig bruk for næring bestående av: over 2 liter vann – vann bruker vi overalt i vår kropp! Vi har bruk for mineraler og sporstoffer, blant annet til å holde vår benstruktur intakt og balansere vår pH-verdi. Vitaminer skal vi blant annet bruke til vår energiproduksjon, vår tarm, vårt stoffskifte og tankesett. Fett bruker vi til våre nerver og hjerneceller, våre ledd og tarm, og aminosyrer bruker vi til oppbyggelse av muskler og skjelett, for evnen til å leve i nuet, til produksjon av lykkehormoner, organer, til din vitalitet og energiproduksjon.

Så når kroppen ikke har de relevante byggematerialene, så skapes det over tid ubalanser og i verste fall sykdom.

Det er dessverre slik i dag at bearbeidet mat, sukker, fytinsyre i korn, kjemikalier, forurenset luft, pesticider, kullsyre fra brus og mye annet skyller kroppen ut for mineraler og vitaminer. Alle disse elementene gir syre i kroppen. Kroppen bruker mineraler og vitaminer til å danne base, og derfor skapes det en form for ond sirkel hvis ikke vi får de nødvendige byggematerialene.

Det meste av frukt modnes i et fly på vei over Atlanten, og dermed er det ikke det samme innhold av vitaminer i frukten som det var den gangen din oldemor levde. 

Våre grønnsaker blir sådd på rockwool eller i mineralfattig jord, og derfor holder grønnsakene heller ikke det samme innhold av vitaminer og mineraler som de en gang gjorde – og som kroppen trenger.

Du kan så absolutt regne med at grønnsaker og frukt som er økologiske inneholder mye mer næring enn ikke-økologiske! 

En av grunnende er at grønnsaker (og frukt) er en levende mekanisme som du og jeg. Vi har alle behov for litt motstand i livet, det gjør oss sterke – det er slik vårt immunforsvar fungerer. Når en bakterie eller virus kommer inn setter immunforsvaret vår beredskap i gang, og når vi har bekjempet bakterien oppdaterer kroppen vårt immunforsvar, slik at neste gang samme bakterie kommer inn, så vet kroppen nøyaktig hva den skal gjøre! Nettopp derfor har vi mennesker også godt av å få feber en gang i året for å få oppdatert vårt immunforsvar og få ‘brent’ avfallsstoffene inne i kroppen. Våre matvarer har også bruk for motstand fra vind, vær, bakterier og soppangrep for å holde seg så sterk som mulig, og det er den næringen vi ønsker å innta.

Så hvis du spør meg, så er kosttilskudd meget viktig for å sikre best mulig kroppsflow fremover!

Vi lever dessverre et liv hvor vi får utrolige mange frie radikaler inn i våre system, eller hvor kroppen selv lager det, fordi det er for mye syre til stede i kroppen. Dette gir en masse ubalanser og til slutt kan det gi alvorlige sykdommer som kreft.

De frie radikalene får vi fra frityrstekt mat, ødelagt olje, brent mat, radioaktive stråler, bileksos, kjemikalier og mye annet. For at vi kan beskytte oss selv mot disse frie radikalene må vi bekjempe dem med antioksidanter. 

Hvis du deler opp ordet antioksidant, så gir det antioksidasjon. Hvis våre celler oksiderer blir de syke, derfor skal vi tilføre en masse antioksidanter daglig.

Grønt og frukt som har en masse farge er fylt med antioksidanter – jo mer fargerik jo flere vitaminer – og altså antioksidanter, og så er det viktig at du går etter det økologiske!

Vi mennesker kan dessverre ikke selv danne C-vitamin som mange andre dyr kan, og derfor skal vi ha det tilført. C-vitamin finner du i de fleste frukter og grønnsaker, men det finnes spesielt mye i sitroner og bær. C-vitamin er en sterk antioksidant, som alltid har vært kjent for å kunne holde doktoren unna. C-vitamin booster nemlig vårt immunforsvar og gir en masse støtte. 

Så vårt endelige svar er: Ja, du har bruk for kosttilskudd daglig, noen mer enn andre. 

Du går aldri noe galt ved å ta en god vitaminpille og Omega-3. Du kan kjøpe min egen vitaminpille her: currame.nordicvms.com

Ønsker du å gi din kropp et energiboost og oppleve mer vitalitet og glede i din hverdag? 

Hos curra · me jobber vi med helheten, kosttilskudd, kost og laboratorietester. Det er nemlig slik at du kan ta en hormonanalyse og finne ut nøyaktig hvor dine ubalanser ligger og få en presisert behandlingsplan ut fra dine ubalanser, kropp og behov!

Book Friederich til en helsekonsultasjon som holdes i Centro Sanum eller hjemme hos deg selv på friederich@currame.com

Kjøp produkter her: currame.nordicvms.com

Friederich har hver måned en gratis dag, hvor du kan komme ned i Centro Sanum i Centro Idea og spørre ham om råd helt gratis.

På gjensyn!

Chloe & Friederich


Fakta:

Chloe og Friederich er holistiske behandlere, som ser på deg som en helhet og anerkjenner at din livsstil, ditt sinn, din psyke og din kropp henger sammen! Til sammen har de mer enn 20 års erfaring i behandling av hormonelle ubalanser og kroniske sykdommer. De er stiftere av currame-metoden, Health Mentor Utdannelsen og Skap naturlig (hormon)balanse. 

Se mer om dem på www.currame.comhttps://www.facebook.com/currame/ og @currame0

Av Friederich Damore Bruun & Chloe N. Bjoerk

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.