Månedsmagasinet på Costa del Sol
To minutter med Sjømannspresten, februar 2019.01.29

To minutter med Sjømannspresten, februar 2019.01.29

Har du hørt historien fjæren som ble til fem høns? Det er H.C Andersen som skriver om hvordan ei lita høne piller seg i nebbet så et lite fjær faller ned. Hun kakler noe uviktig under vingen som høna ved siden av fanger opp og hvisker videre og videre. For hver fugl som kvitrer, kurrer, tuter og sladrer så vokser fortellingen. Den uskyldige fjæren hos ei høne handler til slutt om fem høns i nabogården som piller fjærene av seg for å ta seg ut for hanen. Endelig kommer historien tilbake til høna som historien opprinnelig handler om. Men siden historien er ugjenkjennelig, fnyser hun i forakt av disse uanstendige naboene sine.
 
Hvordan er det jeg forteller om meg selv til andre? Hvordan snakker jeg om andre mennesker? Vokser historiene jeg forteller til noe usant av og til? Og i så fall hvorfor? Ofte tror jeg vi ikke tenker over det. Munnen snakker før hjernen filtrerer. Men bak enhver halv-sannhet, løgn, eller overdrivelse ligger et sant behov. Kanskje må vi beskytte oss selv – kanskje er vi redde? Det finnes utallige motiver for hvordan vi snakker om de vi er glade i, de vi har blitt såret av, de vi ikke forstår eller er redde for. Av og til kan det være vanskelig å holde tett om noe man hører, men vonde rykter er det vanskelig å komme fri fra. Derfor står det om tungen i bibelen at «den er en liten kroppsdel (…) Ja, den minste ild kan sette den største skog i brann» (Jak.3:5). Her på Solkysten blir vi overgitt litt til hverandre. La oss derfor tenke litt ekstra over hvordan vi snakker om naboene våre og medmennesker vi møter nå i februar.
 
Caroline Lygre
Sjømannsprest

Kunstutstillinger i Sjømannskirkens kafé

Månedens kunstner for februar er José Miguel Andres. Han er en pensjonert kunstlektor og bosatt i Marbella. Utstillingen viser forskjellige epoker i hans kunstnerkarriere, med bilder fra forskjellige steder han har besøkt og jobbet, bl.a. fra et Norgesopphold for 20 år tilbake. Utstillingen varer frem til 27. februar.
Åpning av kunstutstilling 28. februar kl. 12.00
Månedens kunstner for mars er Åsmund Orten. Han er bosatt i Kolbotn, men tilbringer deler av året i sitt bosted i Calahonda. Han har sin yrkesbakgrunn som veterinær i Statens dyrehelsetilsyn og Mattilsynet. I studietiden var han engasjert som illustratør i et studentmagasin, og har senere hatt oppdrag for Den norske veterinærforening. Bildene er printet ut som giclée med nummerering.

Salmekveld

Torsdag 21. februar kl. 18.00
Kirkerommet skal fylles med vakre toner fra salmeboken denne kvelden. En del av programmet vil omhandle komponist Sigvald Tveit, som gikk bort 8. januar i år. Det blir mye allsang og enkelte soloinnslag. Etter sangstunden dekkes det på til kveldsmat. Arrangementet starter kl. 18.00 og har fri entre, kveldsmaten koster €5,-
Konserter på Sjømannskirken
Torsdag 28. februar kl. 19.00

Anna Margrethe Nilsen

Den internasjonalt anerkjente fiolinisten Anna Margrethe Nilsen presenterer et program med verker av Bjarne Bustad og Edvard Grieg, og tar oss med på en forrykende reise gjennom vill og vakker norsk natur. Fortryllende musikk og trolsk stemning.
Billettpris €20,- Konsertkafé fra kl. 18.00.
Torsdag 14. mars kl. 19.00

SwingCompagniet

SwingCompagniet har base i Drammen og består av 10 musikanter under ledelse av Sven Arne Trolsrud. Orkesteret spiller variert og svingende underholdningsmusikk fra forskjellige tidsepoker. Orkesteret beveger seg i det musikalske landskapet mellom svingende dixieland og storbandmusikk, ispedd blues og latinamerikanske rytmer.
Billettpris €20,- Konsertkafé fra kl. 18.00.
Husk: vennligst rett på tidspunkt for oppstart for hagegruppen i blå klamme til venstre: kl. 10-13 (ikke 11-13)

Nå ser vi etter flere folk til hagegruppen

Synes du Sjømannskirkens anlegg er vakkert og innbydende? I så fall skal hagegruppen ha mye av æren for det. Vi har tatt en prat med to ivrige representanter for hagegruppen, Knut Pedersen og Harald Birkeland. Gjennom hele vinterhalvåret møtes de ukentlig sammen med resten av hagegruppen, for å klippe, luke, grave, plante, rydde og ordne opp.
Nå ønsker vi oss flere med på laget, sier Harald, og oppsummerer tjenesten i ett ord: Trivselsarbeid. Man blir kjent med nye mennesker og har det sosialt sammen. De to rutinerte hage-arbeiderne mener de aller fleste vil sette pris på å ha noe å pusle med når man bor lengre perioder på Solkysten.
Hagegruppen møtes tirsdager og torsdager og holder på fra kl. 10 til 15, fordelt på to økter. De som ønsker en kortere dag, er med på første økten. Det begynner gjerne med en kaffekopp for å samles og ta en prat og bli enig om hva som skal gjøres, forteller Knut. Deretter jobber man med hagen fram til lunsj, da vi tar en kaffe og en vaffel, som vi får gratis av Sjømannskirken. Det er sosialt og hyggelig. Stedet har en fin atmosfære. Det er god mat her, med en fantastisk god lunsjservering, supplerer Harald. Han oppfordrer alle nordmenn til å ta turen innom og se. Få en omvisning, og slå av en prat med personalet, hagegruppen eller noen av de andre frivillige. El Campanario ligger sentralt på Solkysten, og man kan komme med bil og parkere like utenfor kirken.
 
Begge påpeker at man ikke må være gartner for å være med, og både menn og kvinner er hjertelig velkommen til å delta.
Så dermed følger oppfordringen her; ta en prat med Harald eller Knut i
hagegruppen, eller med resepsjonen, og se om dette kan være noe for deg.
Velkommen med på laget!
 
 
Av Caroline Lygre

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.