Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nyttige apps for din reise til Spania i 2018 – del 6

Nyttige apps for din reise til Spania i 2018 – del 6

I denne siste delen av serien om nyttige apps for Spania har vi valgt litt forskjellige muligheter som kan gjøre ferien litt enklere når du skal hjem fra stranden, forslag til underholdning og til motiverende trening.

 

Fra ferieboligen til strandbaren – og hjem igjen

Uber

Uber opererer i 600 byer fordelt over hele verden, og introduserte sin service for to år siden i Madrid, i fjor i Barcelona, og de kommer nå til Málaga med 200 biler. Uber-bilene vil operere fra Málaga, Marbella, Fuengirola, Mijas, Torremolinos og Benalmádena, men det er planen at hele Costa del Sol skal dekkes fra neste år. I motsetning til en tradisjonell taxi kan en Uber-bil ikke samle folk opp på gaten. Servicen skal forhåndsbestilles via Uber appen.
 

Har du hund eller kjæledyr med på ferie?

Taxi & Pet

Med appen Taxi & Pet kan du nå booke en taxi som er spesialisert på transport av dyr og deres eiere. Appen er tilgjengelig i følgende byer: Madrid, Barcelona, Zaragoza, Málaga, Granada, Mijas, Huelva, Cartaya og El Rompido (Huelva). Flere områder blir løpende tilføyd.
Appen tilbys på spansk og engelsk.

 

Podcast og underholdning til strandstolen

Podcast

Søk på gratis podcasts, historier, underholdning eller informasjon. Her er mer enn 450.000 podcasts med 15 millioner episoder. Den er kun tilgjengelig for iOS (apple enheter).
 

Storytell

Les eller lytt til tusenvis av lydbøker og e-bøker på flere språk! Kos deg med alt fra bestselgere til prisbelønte kriminalromaner, fantastiske fortellinger eller mektige biografier. Et helt bibliotek på mobilen eller nettbrettet ditt!
 
 

Postkortet Norge

Med Postkortet Norge til iPhone, iPad, eller iPod touch kan du sende fysiske postkort til alle i verden.
Ta eller velg et bilde fra ditt kamera, fotoalbum, Facebook eller Instagram. Skriv en hilsen, tilføy adresser og betal med kredittkortet ditt. Så vil PostNord Norge i samarbeid med det norske postvesenet skrive ut og sende postkortet til mottakeren i løpet av maks. 6 hverdager.
 

For mye paella, tapas og sangria?

Endomondo

Endomondo er en gratis app og hjemmeside som gjør det moro å trene og hjelper deg med å holde motivasjonen oppe.
Appen loggfører treningsøktene dine, gir deg audio-feedback underveis og hjelper deg med å nå dine mål. Det er en gratis personlig trener som du kan ha med i lommen. Appen synkroniserer med Endomondo.com, hvor du har adgang til din komplette treningslogg og kan analysere dine resultater.
 
 

Maneter på strendene

Infomedusa

Informasjon om maneter, inkludert brennmaneter, og råd om hva man skal gjøre dersom man er uheldig og kommer i nærkontakt med dem. Appen har bilder av strendene med detaljert informasjon om hver enkelt, og en side med oppslag fra nærområdet.
Appen tilbyr informasjon om alt fra vannets og luftens temperatur, vindens styrke og retning og bølgenes høyde fra dag til dag på de 132 strendene i Málaga. I tillegg er det også informasjon om manet-risikoen på kysten med særlig henblikk på den farlige arten ”portugisisk krigsskip”, som har herjet langs kysten i senere tid.
Appen finnes kun på spansk.
 

Ha en deilig sommer i Spania!

 

Av Simon Goltermann, simon@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.