Månedsmagasinet på Costa del Sol

Noen av våre lesere husker kanskje vår artikkel i 2017 om Rotary-klubben i San Pedro sin innsats for å hjelpe hjemløse i Marbella-området, hvor Cristóbal Garre Murcia var en av initiativtakerne. Den driftige advokaten og politikeren har siden den gang tatt steget inn i rådhuset i Marbella, og jobber nå blant annet tett sammen med borgermesteren, Ángeles Muñoz.

Det Norske Magasinet slo av en prat med vår venn Cristóbal, som i dag har den lange yrkestittelen «Concejal Delegado de Fomento y Empleo, Viveros de Empresas y Director del Distrito Nueva Andalucía». Arbeidsoppgavene er like store som tittelen er lang, og kort fortalt er Cristóbal nå ansvarlig for utvikling av arbeidsmarkedet, hjelp og rådgivning til etablering av virksomheter i Marbella kommune, samt at han i tillegg er direktør for distriktet Nueva Andalucía.
 
Undertegnede journalist Tom Halvorsen møter Cristóbal Garre Murcia på en restaurant like i nærheten av rådhuset, og etter en kort prat om vårt forrige møte rusler vi sammen bort til rådhuset, hvor jeg overrekker Cristóbal en bunke med tidligere utgaver av Det Norske Magasinet. Cristóbal har nemlig tatt norskundervisning en stund, men han innrømmer med et smil at han nok må friske opp norsk-kunnskapene, da det har vært lite tid til å praktisere i det siste.
 
Det skjer mye i Marbella for tiden, og Cristóbal forteller at kommunen ønsker å tilrettelegge for etablering og utvikling av forretningsidéer som bringes til bordet både av lokale spanske innbyggere samt innflyttere fra hele verden, som det selvsagt er mange av, gitt Marbellas internasjonale atmosfære. Mange av dem som kommer til Marbella har hatt suksess i forretningslivet i sine respektive hjemland, og kommunen ønsker å gjøre det enklest mulig for dem å gjenta suksessen her på spansk jord, om de skulle ønske det, forteller Cristóbal. «Vi har iverksatt en rekke tiltak for å oppmuntre til forretningsaktivitet i Marbella, f.eks. holder vi et møte for alle entreprenører og interesserte den siste torsdagen hver måned. Disse såkalte Meetup’s er gratis, og varer typisk et par timer, og tar opp ulike tema som er aktuelle for næringsdrivende i Marbella kommune», sier Cristóbal, og fortsetter; «De månedlige Meetup’s er en glimrende mulighet for å knytte kontakter og bygge nettverk, og er nyttig for alle som har, eller lurer på å starte forretningsvirksomhet i Marbella. Alle deltakerne er topp motiverte og entusiastiske, og felles for alle er at de har et sterkt ønske om å skape noe». Dersom man ønsker å delta på de månedlige Meetup’s finner man mer informasjon og muligheten for å melde seg på via nettsiden marbella.digital
 
Den alltid entusiastiske Cristóbal er nå ikke til å stanse, og han forteller at også messer om innovasjon og utvikling av forretningsidéer står på plakaten. «I desember, foreløpig planlagt til helgen 14-16 desember, holder vi en Start-up weekend for alle som er interessert i å etablere sin virksomhet i Marbella, og for alle dem som har en forretningsidé som de ønsker å få satt ut i livet. Vi venter flere tusen deltakere på hver av dagene på messen, som nokså unikt skal foregå på engelsk, tilpasset alle de internasjonale menneskene som har tilknytning til Marbella kommune. Dette tror jeg er relativt unikt og nytenkende i Spania, hvor slike messer og konferanser hittil har vært holdt utelukkende på spansk», sier en stolt Cristóbal, og legger til at Marbella er et unikt, vakkert sted med et hav av muligheter for dem som ønsker å oppnå noe. «Kommunen er selvsagt interessert i at det skapes flest mulig arbeidsplasser i Marbella, ikke bare på kort sikt, men som et langsiktig mål. Selvsagt er arrangement som Starlite-festivalen uhyre viktig for den lokale økonomien og sysselsettingen, da det gir arbeid til over 1000 personer i en periode, men det er også viktig å ha gode, trygge arbeidsplasser av permanent karakter for innbyggerne i kommunen. Dette ønsker vi å stimulere til, avslutter Cristóbal Garre Murcia.
 
Det Norske Magasinets journalist Tom Halvorsen vil i tiden fremover gjøre sitt ytterste for å kunne delta på mange av aktivitetene i Marbella kommune, og i samarbeid med Cristóbal håper vi å regelmessig kunne oppdatere våre lesere om hva som skjer i denne velkjente og spennende regionen på Costa del Sol i tiden fremover.
 
Av Tom Halvorsen, tom@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.