Månedsmagasinet på Costa del Sol
Vær den natur som du er – og lær å kommunisere med den!
Jeg har alltid brukt min forestillingsevne aktivt, og allerede som barn, altså lenge før jeg hørte om «The Law of Attraction», Tankenes Kraft og andre tilsvarende teorier, visste jeg at jeg er i stand til å skape min egen realitet – og dermed min fremtid. Ikke det at jeg var noe spesielt «kult» barn med innbilte venner og spennende talent. Jeg var visstnok temmelig gjennomsnittlig; ikke spesielt god til noe, men litt god i alt. Å være sammen med dyr og utvikle meg sammen med dem var ikke noe «overnaturlig». Sånn var det bare, og jeg hadde det godt sammen med alle slags dyr og med alle de menneskene jeg kjente, og jeg tilla ikke mine observasjoner og følelser noen særlig betydning.

Som de fleste andre i den vestlige verden ble jeg lært opp i livet til å være konkret, logisk, progressiv, vitenskapelig og intellektuell. Foruten noen skjeve leirskåler laget i faget forming og et virkelig stygt skjærebrett lagd på sløyden, var skolegangen fylt med bokstaver og tall, historie (ikke historier) og vitenskapelige teorier som jeg ikke skulle sette spørsmålstegn ved. Religion var et av de fagene hvor jeg opplevde historiefortelling, fantasi og overnaturlighet, og det likte jeg… Inntil læreren ba meg om å slutte å stille spørsmål til tekstene. Jeg skulle bare høre etter, og ikke gå i detaljer.
 
Det gikk riktig mange år med primært å oppleve livet gjennom min venstre hjernehalvdels logiske, intellektuelle oppfattelse, og det var først da jeg satt i en sedertreskog i Canada blant ville hester at jeg gjenfant forbindelsen med min sanne natur. Jeg har hele tiden benyttet meg av min forestillingsevne og kombinert den med min intuisjon for å finne ut hvilken vei i livet jeg skulle gå når det handlet om forretning, jobb, økonomi og den slags. Jeg har benyttet ønsketenkning og dagdrømmer til å guide meg. Men det er først nå i ettertid at det står klart for meg at jeg hele tiden har vært «min sanne natur». Jeg har bare hatt den pakket inn i samfunnets normer.
 

Ikke-verbal kommunikasjon

Jeg kommuniserer ikke-verbalt med dyr, babyer, mennesker som har mistet sin taleevne (handicap, alzheimers osv.), planter og trær, ja med alle skapninger som har bevissthet – og det har våre organer, kjertler og celler også.
Vi er alle sammen født med evnen til å kommunisere med hverandre ikke-verbalt. Den mest anerkjente formen for denne forbindelsen er den mellom mor og barn. Ofte bare vet moren at det er noe galt med barnet. Vi kjenner også den følelsen av bare å vite hvem som ringer, i det øyeblikket vi hører lyden av telefonen. Noen kaller det for en gave, og sannheten er at vi alle har den slags opplevelser. Mange av oss anerkjenner dem bare ikke for det som de er: Ikke-verbal kommunikasjon.
Akkurat som vi kan trene opp igjen en muskel som ikke har blitt brukt jevnlig, eller et språk som vi har lært men ikke har benyttet oss av i lang tid, kan vi med ønsket om å gjøre det og med øving på det på nytt, forbinde oss med evnen til å kommunisere ikke-verbalt med alle mennesker, dyr, natur, insekter… både når vi er sammen med dem og på lang avstand. I motsetning til mobiltelefoni har denne kommunikasjonsformen nemlig ingen «døde soner». Så selv om barnet har blitt voksen og for lengst har flyttet til den andre siden av Jorden, vet moren fremdeles når det er noe galt med hennes avkom.
 

Forestillingsevne og fantasi

Når vet du om en ikke-verbal beskjed fra f.eks. et dyr er fantasi? Noe du forestiller deg? Det vet du ikke – i første omgang. Forestillingsevne er anlegg for å skape mentale bilder, oppfattelser og konsept, når de ikke fanges opp via vårt sanseapparat; syn, hørsel, lukte-, smaks- og følesans. Forestillingsevnen utvikles av sinnet, og hjelper til med å gi mening til opplevelser og forståelse av kunnskap. En fundamental form for trening av forestillingsevnen er å lytte til historiefortelling (det som jeg vokste opp med, da min mor var en eminent historieforteller, og som jeg mistet forbindelsen med i min skoletid), hvor ordvalget er avgjørende for tilhørerens mulighet for å se, føle, lukte og/eller smake historiens elementer. Vi har alle prøvd nærmest å kunne smake brødet ved bare å lytte til bakerens oppskrift – eller å kunne se ferieparadiset med det indre blikk, når ens venninne beskriver sin feriedestinasjon.
 
Etterhvert som den ikke-verbale kommunikasjonsevnen trenes opp igjen blir du bedre og bedre til å «vite» om det er egentlig kontakt. Det vil jeg skrive mer om neste gang.

Den berømte indianeren Chief Dan George sa en gang: «Hvis du snakker med dyrene, vil de snakke med deg – og dere vil lære hverandre å kjenne. Hvis du ikke snakker med dem lærer du dem ikke å kjenne – og det du ikke kjenner frykter du. Det man frykter, ødelegger man».

Vil du gjen-forbinde deg med din forestillingsevne, skape din egen realitet og dermed din egen fremtid – og kommunisere ikke-verbalt med mennesker, dyr, planter og trær, så meld deg på min neste WorkShop. Se nedenfor.

WorkShoppen Forbind deg med Naturen
– og vær den Natur, du er

holdes 14. til 16. september 2018 på fincaen ved Álora.
Du vil lære å praktisere ikke-verbal kommunikasjon og dermed fange opp signaler og forstå budskap fra din egen kropp, dyr, trær, planter, Moder Jord, Universet… Vi tilbringer dagene i den vakre syd-spanske naturen, er sammen med flotte mennesker og dyr, spiser fargerik mat, kjøler oss ned i bassenget, går lange turer i fjellene i det andalusiske innlandet, ler, mediterer, kikker på stjerner, fordyper oss – og forbinder oss med oss selv og hverandre.
 
WorkShoppen er også en introduksjon til BodyTalk for mennesker og dyr, og vi kikker på de grunnleggende idéene bak denne spennende, enkle og kraftfulle behandlingsformen, som kan endre ditt liv ved å åpne opp for et bredere perspektiv og et større potensiale. Deltagerne vil lære effektive teknikker for å styrke immunforsvaret, balansere fordøyelsen, søvnmønster, stressutløsere, osv., samt til å gi mental klarhet og ro.
Å forbinde seg med bevisstheten, å være bevisst i livet, fremfor å eksistere «bevisstløst» (i hamsterhjulet), er en magisk opplevelse. Og alle kan gjøre det!
 
Det koster 750 euro inkl. 4 overnattinger på Fincaen (torsdag – søndag) inkludert alle måltid og undervisning med massevis av spennende og praktiske øvelser med dyr, planter og mennesker.
 
Vil du booke en BodyTalk-session eller vite mer om workshoppen, så send en beskjed eller en mail til Helle Espensen, Aut. BodyTalker – www.bodytalk-torreblanca.com
helle.torreblanca@gmail.com – tlf. +34 607 62 91 06
 
Av Helle Espensen, autorisert BodyTalker – både mennesker og dyr er velkommen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.